Gaat Mercedes motoren leveren aan McLaren F1?

Auteur: , 52 Reacties

Toto Wolff lijkt de deur open te zetten voor het team dat wanhopig lijkt te worden van hun Honda krachtbronnen.

Toto Wolff zet de deur open

In gesprek met GPupdate.net laat Mercedes’ eindbaas Toto Wolff weten dat men motoren zou kunnen leveren aan het noodlijdende McLaren. Dat team reed van 1995 t/m 2014 met Mercedes motoren, met vele overwinningen en drie wereldtitels ten gevolg. Maar toch scheidden hun wegen na seizoen 2014. Sindsdien heeft McLaren geen podium meer gezien, terwijl Mercedes een paar wereldtitels binnensleepte.

Mercedes levert nog steeds klantenmotoren overigens, aan Force India en Williams. Daar zou nog best een derde partij bij kunnen, aldus Toto Wolff. Maar hij wil wel dat het allemaal netjes gaat. Desgevraagd laat hij optekenen best aan McLaren te willen leveren, maar dan moeten eerst de scheidingspapieren tussen McLaren en Honda netjes in orde gemaakt worden. Tot die tijd vindt hij niet dat Mercedes enige rol moet spelen en laat hij diplomatiek weten dat Mercedes het liefst ziet dat McLaren en Honda hun problemen oplossen. Dat lijkt wat tegenstrijdig met de eerdere geruchten dat er al een overeenkomst tussen beiden zou zijn voor volgend jaar.

Wel blijkt dat Honda’s problemen lastig op te lossen zijn. Bovendien wil McLaren Alonso houden, en die heeft aangekondigd zijn biezen te pakken als hij in september geen auto heeft die podiums kan pakken. Er wordt zelfs al over zijn opvolging gespeculeerd. Hoe lang denken jullie dat het nog duurt voordat Honda aan de kant gezet wordt in ruil voor krachtbronnen van Mercedes AMG?52 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik denk dat McLaren volgend seizoen zowel zonder Honda als zonder Alonso verder gaat.
@Gulli: Moet Stoffel twee auto’s vooruit duwen in dat geval?
@berlinetta: Nee dan nemen ze Palmer over, die neemt wat geld mee, en kunnen ze vervolgens hem de schuld geven als ze uitvallen :)
@gulli: Palmer en VanDoorne. Als McLaren die twee als rijders heeft, dan is McLaren officieel geen topteam meer.
@berlinetta:
Een paar overwinningen en dan denkt iedereen daar weer anders over. Dat betreft zowel de auto als de rijders.
@alfapeter: Das waar. Maar McLaren heeft nog een lange weg te gaan en ze zijn niet het enige team dat hard werkt. En met Stoffel hebben ze vooralsnog geen echte topper in huis en als Alonso vertrekt, zullen ze geen waardige vervanger vinden.
Goh Autoblog kan wel wat over honda schrijven…enkel Negatieve stukjes…

Vorige type r niets van gezien qua test
Huidige type r eenzelfde

Neiuwe sedan geen nieuws niets…

Dat je minder aandacht besteed aan minder populair merk ala, maar tig testen over de zoveelste Audi is het tegenovergestelde…

Ach ja Honda heeft maar 3 auto’s in de top 10 van de beste verkochte modellen wereldwijd…

Snelste auto op nurburgring twee keer achter elkaar..autoblog zal ook wel niet uitgenodigd worden door Honda heb ik het idee aangezien alle bekende bladen Websites er wel zijn…

Ach ja wat de boer niet kent…
@johanw: begin anders je eigen blog waar je lekker veel over honda gaat schrijven, of solliciteer bij AB als honda-specialist. Ben heel benieuwd wat voor een wereldniews over honda we allemaal mislopen nu
@gitaarknul: hij heeft wel een punt. Veelvuldig audi hier. Op zich niets mis mee. Maar het zou breder bemeten mogen worden al snap ik best dat je keuzes maakt als “onafhankelijke” site.
@t1mothys: audi heeft meer modellen, en als Honda Nederland geen modellen aan de pers aanbiedt is autoblog ook afhankelijk van derden (lees garages etc). Correct me if I’m wrong @autoblogger
@peug206: precies ik snap hem ook wel. Maar er is een punt. En dan gaat het om meer diversiteit en dan niet alleen gericht op Honda ofzo. Misschien zijn er lezers die nieuwe auto’s beschikbaar willen stellen voor recensies? Al zal het gros lease zijn 😂
@t1mothys: dan is daar tegenwoordig een prima alternatief voor: mijn auto
@peug206: ja maar dat is niet echt een recensie vind ik. Overigens wel top item van autoblog
@peug206: true!
@t1mothys: Honda verkoopt tot op heden in 2017 650 auto’s in NL. Totaal. Vorig jaar, over het hele jaar 1300 stuks. Even ter vergelijk, Huiskes Kokkeler verkoopt als 1 dealer het 4voudige per jaar. Dat is 1 dealer tov van een heel merk. Dan snap ik best dat een nieuwe Civic testen niet bovenaan de prio lijst staat. Ik bedoel, Subaru zie je hier ook niet langskomen met rijtesten oid. Hoor ik ook niemand over.
@e34m5touring: Sterker nog, Honda USA verkoopt 3x zoveel auto’s PER DAG, dan Honda NL per jaar.
@E34M5Touring: nogmaals het is breder dan alleen Honda.
@e34m5touring:
Precies net daarom, die vag-producten heeft iedereen al honderd keer zelf gezien maar Honda is nu een uiterst exclusieve zeldzaamheid.
@alfapeter: Niks verkopen betekent niet dat ie exclusief is. Pist gewoon geen hond tegenaan.
@gitaarknul:
je kan wel zo reageren, maar jij vindt het klaarblijkelijk niet opmerkelijk dat in 7 jaar tijd geen enkele honda is gereviewd na de Civic type R (toevallig mijn auto de 80-xb-nk destijds) behalve een occasion filmpje…

de snelste auto op de nurburgring, geen filmpje….het verpulveren van het record onlangs weer door de Civic type R, niets van dat.

De NSX, door Chris Harris ook wel een mini Porsche 918 genoemd, niets geen review…

of Autoblog heeft een hekel aan honda…of er is iets anders aan de hand want tig GTI en R or RS-en langs laten komen is wel apart…

het is toch AUTOblog…of enkel voor bepaald merken? blijkbaar is er 40x geliked mijn bericht, dus meer mensen zijn het er mee eens.
@johanw: https://www.autoblog.nl/archive/tag/rijtest+honda
Eerst zoeken daarna klagen.
@peug206:

hahha dat is mijn auto de 80-xb-nk dat is 7 jaar geleden….

in die tijd is er wel meer langsgekomen van honda, 2 nurburgring record houders…een nsx om maar wat te zeggen die Chris harris een mini 918 noemt…waar zijn die reviews? in 1 maand zie ik nog meer voorbij komen van audi dan 7 jaar honda.
@johanw: ja actie! Wij willen Honda! Wij willen Honda! Zo lang dat niet gebeurt: http://www.roadandtrack.com/new-cars/car-technology/a10032609/why-the-2017-honda-civic-type-r-has-three-tailpipes/?src=nl&mag=rdt&list=nl_rdt_news&date=062017
@pomoek:

ja gelukkig ook nog medestanders….ook 40x liken mensen dit bericht..maar je hebt altijd azijnzeikers.

wat vraag ik nu? het is 7 jaar…ja 7 jaar geleden dat de laatste honda volgens mij voorbij is gekomen in een review op een verdwaalde occasion review na.

jammer en autoblog onwaardig als je gewoon merken negeert. In alle bladen wordt de Type R neergezet als super leuke auto, beste voorwielaandrijver, maar hier op autoblog eten ze waarschijnlijk alleen stamppot en braadworsten.
@johanw: Schrijven ze over Honda, is het weer niet goed. TempleofVtec.com is gewoon een vrije domeinnaam. Ik zeg, JohanW’s Temple of Vtecblog. En dan geen 1 rijtest van een Audi.
@e34m5touring:

ik weet dat jij negatief bent over alles wat met honda te maken heb…

maar heel even serieus…in 2009 laatste rijtest…en dan twee ringrecord houders ook niets over laten zien… wat ook wel de beste voorwielaandrijver wordt genoemd is dat te saai voor autoblog?

of een nsx die een porsche 918 wordt genoemd met techniek die op geen enkele vergelijkbare auto zit in deze klasse.

ik vraag helemaal geen wekelijkse berichten, maar 7 a 8 jaar lang doodzwijgen is het andere kant van het verhaal.

ik ben auto lief hebber, lees graag de artikelen van alle merken want dat verwacht je toch op zo een site als deze.

Wat is autoblog?
Autoblog.nl is de grootste Nederlandse nieuwssite op het gebied van auto’s, met dagelijks autonieuws uit zowel binnen- als buitenland. Als onafhankelijke site bieden we up-to-date nieuws over alles wat maar enigszins met auto’s te maken heeft. Sinds september 2010 zijn we incidenteel ook op TV te bewonderen.

volgens mij zijn de schrijvers allemaal autoliefhebbers, dus het verbaasd mij…
@johanw: Ik heb helemaal geen hekel aan alles wat met Honda te maken heeft, ben een fan van de originele NSX, vind een S2000 geweldig en een EK9 Civic kan ik zeker waarderen. Hell, ik heb nog gezocht naar een Accord diesel station omdat ik dat een fraaie bak vind. ik geef enkel aan de hand van cijfers weer waarom er weinig te doen is om Honda in NL. Er is hier blijkbaar weinig interesse. Waar het mij om gaat beste Johan, is dat jij (om even in jouw woorden te blijven) al sinds 2009 nagenoeg dezelfde comments plaatst onder alles wat ook maar remotely met Honda te maken heeft. Als het je allemaal zo tegenstaat ga je toch naar een site waar Honda meer aan bod komt? Ik zal je de de Civic Type R geven, die had ik dan nog wel verwacht, maar ik kan me ook voorstellen dat Honda geen NSX demo op kenteken zet in NL en vraag me uberhaubt af of zij er 1 in de persvloot hebben. Zelfde verhaal met de Civic Type R. Ook weet ik niet of Honda nog wel trek heeft in weer een FWD burnout sessie zoals met de vorige.
Misschien is het tijd om te accepteren dat Honda hier niet veel aan bod zal komen en kijken naar een site waar Honda wel aan bod komt (je hoeft van mij niet weg, zo niet. Maar het staat je duidelijk tegen). Ik kwam wel eens een kerel tegen met een origineel NL Integra Type R op een cars and coffee evenement. Robert heet ie. Gigantische Honda kenner met een blog. Wellicht daar eens langsgaan. Weet de sitenaam zo niet maar met wat google werk is ie vast wel te vinden.
@johanw: Daar kan Autoblog weinig aan doen. Honda stelt op de Europese markt gewoon niets meer voor. Wat verkopen ze hier nou nog?
Dat maakt het geen slechte auto’s (verre van dat), maar veel van hun modellen spreken ons niet aan en het lijkt er sterk op dat Honda dat ook weinig meer interesseert.
Persoonlijk denk ik dat Honda uiteindelijk uit Europa zal verdwijnen.
@poes: geinig hoe je Nederland(en misschien Duitsland en België) als maatstaf voor heel Europa gebruikt..
@poes:

ben ik met je eens, maar twee nurburgring record houders dan? volledig nieuwe Civic met nieuwe Sedan….met turbo motoren…

de NSX die door Chris Harris en andere als Mini porsche 918 wordt neergezet…

andere journalisten zitten met een mega smile achter het stuur en noemen de nieuwe Type R de beste voorwielaandrijver…

doodzwijgen, ja dan verdwijnen merken uiteindelijk wel ja…
@johanw: op zich is het design van de nieuwe Civic al een reden voor een boycot, wat is dat ding lelijk. Maar juist dat rampzalige design, het compleet falen van Honda in de F1 maakt dat een rijtest van een Civic type-R erg interessant zou zijn. Die rijdt volgens de Duitse pers gewoon erg goed.
@johanw: Negatief nieuws is, voor de meeste die zichzelf journalist noemen( betaalde schrijvers) het enige nieuws!. Komt wel goed met Honda, die geven nooit op. Quote S.Honda: Zonder racen wordt er geen Honda gemaakt en verkocht.
@johanw: heb je de laatste Honda wel eens gezien. Niet bepaald moeders mooiste. En heb niks tegen Honda, heb er zelf ook eentje (goed mist 2 wielen om zich als auto te classificeren)
@jpoers: ik heb ook een honda, heeft wel 4 wielen maar kan ook niet als auto doorgaan.
Ik begrijp autoblog ook wel want hun modellen in dit segment zijn stukken fraaier dan hun auto’s.
Theoretisch zou het zelfs in dit seizoen nog kunnen gebeuren, aangezien het token systeem foetsie is, maar praktisch gezien is het niet haalbaar omdat je niet zomaar een andere motor erin kan proppen, maar een flink stuk van het chassis moet aangepast en de balans is compleet anders. Denk dat dit alonso zijn laatste mclaren seizoen is…
Qua rijtesten heb je wel een beetje gelijk. Een aantal leuke modellen heeft Honda recent uitgebracht en daar zijn geen rijtesten over gemaakt. Best jammer. In totaal zijn er twee rijtesten gedaan met een Honda en de laatste is van 2009…

Als het gaat om Honda in de F1 valt er zeker niets positiefs te schrijven aangezien ze al 3 jaar geen deuk in een pakje boter rijden.

Over de Civic Type R is wel degelijk geschreven. Zeker over de ‘Ringrecord die Honda onlangs nog terug pakte met de Type R. Een rijtest met dat ding zou wel leuk zijn inderdaad, evenals de NSX die nu al een tijdje geleden is uitgebracht.

Maar een merk als Honda is niet altijd in het nieuws. Komt ook niet altijd met nieuwe dingen. Dan is het lastig om daar iets over te kunnen schrijven. Echter ben ik het wel met je eens dat er met de modellen die ze uitbrengen daar best een rijtest van gemaakt kan worden. Alleen weet ik niet hoe de banden zijn tussen Honda Nederland en Autoblog…
@viezefreddyw: Gericht aan @johanw
@viezefreddyw:

helemaal met je eens, ik vraag ook geen wekelijkse berichten net als VAG want die hebben veel meer nieuws…

maar gewoon geen filmpje over een Type R, wat echt in elk blad wordt geroemd en getest….test auto motor sport wordt ook wel de beste voorwielaandrijver genoemd. Een autoblog wat juist de wat spannende en snelle autos wel laat zien die laat zoiets voorbij gaan, apart.

nogmaals, 7 jaar geleden de laatste echte test…is gewoon echt veels te karig…als mensen dat niet met mij eens zien, prima, maar ik lees de artikelen altijd graag, er is een leuke en speelse manier van schrijven, maar kom op autoblog dat kan beter toch, klein beetje aandacht.

want iedereen vraagt wel af, oh jammer dat een accord of iets anders verdwijnt van de markt…ja vindt je het gek als je er met zijn allen geen aandacht aan besteed.
Ik ben vooral benieuwd wat dat zou betekenen voor Honda in de F1. Blijven ze alleen aan Sauber leveren? Dan rijden ze misschien alsnog achteraan. Ook niet de reclame die ze willen.
@berlinetta: Red Bull gaat lekker veel zeiken en roeptoeteren dat ze Renault dumpen en gaan met Honda in zee. Zal je net zien dat Honda een beul van een motor weet te bouwen en Red Bull het nieuwe Mercedes is. Dat zou wel fantastisch zijn eigenlijk.
@viezefreddyw: zal je ook zien dat Max Verstappen juist dan totaal onverwacht overstapt naar het team van Renault… En Sainz bij Red Bull hem helemaal zoek rijdt.
@viezefreddyw: ik zie het nog wel gebeuren, met een verandering in de reglementen. Indy zijn ze ook oppermachtig, zolang ze heel blijven ;-)
@viezefreddyw: Het zou Max wel wereldkampioen kunnen maken en dat juich ik toe. Maar Red Bull is bij mij wel in aanzien gedaald door al hun gezeik de laatste jaren. Ik gun het andere teams meer. Ik zou het geweldig vinden als Renault iedereen het snot voor de ogen gaat rijden (en dat zeg ik als Ferrari-fan).
Hier op AAN is al vaker gezegd dat MB alleen motoren gaat leveren aan McLaren als ze zeker weten dat de laatste geen kampioen gaat worden. Ik vraag me dat af. Renault staat tenslotte ook toe dat Red Bull beter scoort dan het eigen fabrieksteam.
@pomoek: aan: AB
@pomoek: Renault is vooralsnog bezig met de opbouw van hun team. Ze richten zich op de toekomst en doen nu alleen veel ervaring op. Nu zullen ze het inderdaad toestaan dat Red Bull hoger scoort, maar zodra Renault de boel op gang krijgt, kan daar ook wel eens verandering in komen.
@berlinetta: de enige logische reactie daarop zou zijn dat Red Bull zelf motoren gaat ontwikkelen.

Het is hoe dan ook duidelijk dat de grote autofabrikanten met de grote budgetten zo de F1 eigenlijk de nek omdraaien.
@pomoek: Dat heb ik ook al vaker gezegd. Red Bull moet inderdaad zelf maar een motor ontwikkelen als ze niet meer verder willen met Renault. Het geld hebben ze ervoor.
Slimme strategie van Wolff. Hierdoor drukt hij het verlangen naar een onafhankelijke klantenmotor de grond in. Als Mclaren een motor krijgt zullen zij Red Bull niet meer steunen. Hopelijk steunt het nieuwe management van de F1 wel het iniatief van Red Bull
Works team met ervaring heeft altijd betere kansen dan een klanten team. Echter, nu Ferrari het kampioenschap leid, moet Mercedes van strategie veranderen. Klanten teams verder tegemoet komen zodat bv Force India een beetje Ferrari in de wielen kan rijden. Waarom denk je dat precies in Montreal de klanten teams allebei de laatste spec motor kregen? En het heeft gewerkt.
Blijft dat Mercedes meer en betere data heeft van de motor zodat hun combinatie chassis-motor de meeste kans heeft. Daar gaat McLaren niks aan veranderen. Wel hebben ze het potentieel om beter te zijn dan Williams en Force India, zodat ze volgend seizoen Ferrari en Red Bull in de weg kunnen rijden.
Mijn bronnen zijn wat beter aangezien ik wat lui uit het wereldje ken. Gesprekken zijn met de Daimler baas Zetsche. Wolff en Lauda zijn er juist op tegen. Gesprekken zijn al een tijdje aan de gang.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).