Zoon van Michael Schumacher gaat Nederland verlaten

Auteur: , 19 Reacties

Mick Schumacher gaat weg bij Van Amersfoort Racing en zal zijn race-carrière voortzetten in Italië.

Angelo Rosin en Mick Schumacher

De 16-jarige coureur reedt het afgelopen jaar in de Formule 4-klasse bij Van Amersfoort Racing. De Duitser verlaat het opleidingsteam en kiest voor Italië. Een land waar zijn vader ook jarenlang actief was, onder andere voor Ferrari.

Zover is het nog niet voor de jongere Schumacher. Hij blijft in de Formule 4-klasse rijden, maar dit keer voor Prema Powerteam. Een Italiaans raceteam dat ook vriendjes is met Ferrari, dus wie weet wat hiervan gaat komen. In het vorige Formule 4-seizoen wist Schumacher eenmaal als eerste over de streep te eindigen. Hij sloot het seizoen af met een tiende plaats.

Het is nog niet besloten of Schumacher zal rijden in het Italiaanse of het Duitse kampioenschap. Andere teamgenoten van Mick zijn Angelo Rosin (linksboven afgebeeld), Juan Manuel Correa en Juri Vips.19 reacties

Prema is een mooi alternatief! En ja die banden met Ferrari zijn mooi meegenomen!
Tiende overall is niet echt Schumacher waardig, dit heeft nog veel bij te leren dus.
@pinut187: hij is dan ook nog maar 16. Hij heeft nog een paar jaar. Maar het zal wel snel moeten gaan nu.
@lekbak: ja en hoe oud was max toen hij f1 ging rijden? Niet heel veel ouder dacht ik. Ik weet verder niks van het ventje hoor, maar puur vanwege zijn achternaam verwacht je meer.
Is heel oneerlijk tov schumacher jr, ik weet het.
@g40freak: max was de jongste ooit immers. Als je een jaar of 20 bent heb je ook nog een prima leeftijd om in te stappen. Ik betwijfel ook of deze knul het gaat redden, maar nu al opgeven is wel vroeg.
Zal hij vooral ook voor de volgende klasse hebben gedaan. Daar is dit team erg sterk
Oud teamgenootje heeft ‘ie dan…
@edjehaze: dacht ik dus ook bij het lezen en het zien van de foto. Kan niet kloppen lijkt me?
Met het gevaar om voor zure lul uitgemaakt te worden: hij presteert niet als een mega belofte toch? Allemaal niet zo bijzonder?


disclaimer:
nee ik zeg niet dat ik het beter kan
ja ik gun hem succes
@baasbas: achternaam schept een hoop verwachtingen. Daarom koos de zoon van Cruijf voor de voetbalnaam ‘Jordy’. Ik de ballen verstand van de lagere Formule klasses, maar ik begreep dat Schumi Junior een aardig talentje is, maar (nog) geen toptalent. Sommige coureurs komen later tot wasdom.
@gtwillem: hij was met karten altijd serieus snel, maar ja, in de kartwereld is snelheid te koop. In F1 ook, maar bij karten is extra snelheid plus betere handling betaalbaarder. Zeker met een vermogende vader is/was concurrentievoordeel ‘inkopen’ mogelijk. In hogere klassen wordt dat rap onbetaalbaar. Zelfs met zijn pa.
@gtwillem: volgens mij heeft Mick ook lang onder zijn moeders achternaam in de karting rondgereden. De naam Schumacher gebruikt hij pas sinds het verlaten van de karting.
Iemand inside info over wat v. Amersfoort wilde?
Hoe goed hij het ook doet, het zal nooit goed genoeg zijn. Mensen zullen hem gaan spiegelen aan de prestaties van zijn legendarische vader. Ik snap dan ook heel goed dat hij in zijn eerste jaren in karts als Mick Betsch (achternaam van zijn moeder) racete.
@RubenPriest:
“De 16-jarige coureur reedt….” dat is wel een hele mooie kemel !! :'(
Doet de jongen netjes.
‘één maal als eerste over de streep te eindigen’…?!
hoe krijg je het in hemelsnaam voor elkaar dit uit je toetsenbord te laten rollen?
2 reedten
Als hij de feeling heeft van z’n vader (Michael) en het doordrijven daarop, zal hij mogelijk ’n serieuze concurrent worden van Max Verstappen, maar alles zal afwachten worden, d’r zullen mogelijk nog andere jonge wolven komen . . . , niets is dus nog met zekerheid te voorspellen, alles zal afhangen van puur geluk hedendaags . . . , en de geldwereld draait zoals hij draait . . . , en hopelijk is er geen valselijkheid . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).