Pebble Beach: ‘nieuw’ BMW Zagato Concept [Z4]

Auteur: , 20 Reacties

De samenwerking tussen BMW en Zagato van Villa D'Este krijgt een vervolg: op dat andere grote Concours d'Elegance, dit weekend in Pebble Beach, zullen beide partijen een 'nieuw' project tonen, dat er verdacht veel uitziet als hetzelfde Z4-truukje, maar dan zonder dak.

Bovenstaande klinkt een beetje apart, want een Z4 is per definitie een Roadster, alleen had de lekkere Bimmer die we in Italië zagen een vast dak, en kreeg dus de naam BMW Zagato Coupé. Hoog tijd om ook een echte cabrio te maken dus.

In BMW’s teasertraditie hebben we ook alvast een donker plaagplaatje, waar vrij ontegenzeggelijk het silhouet van een Z4 in is te herkennen. De vraag of er ook nieuwe designelementen aan de lekker klinkende Z4 zijn toegevoegd, of dat de samenwerkende partijen zich hebben beperkt tot alleen het wegsnijden van het dak zal aanstaand weekend worden beantwoord, als Pebble Beach in alle hevigheid los barst.

Vergelijkt u maar

Tot die tijd mag u watertanden op de ‘oude’ foto’s:20 reacties

zal ze een aardige duit gaan kosten om hun brokkie plastic naast de echte auto,s te mogen zetten ..
@lincoln: ik neem aan dat deze Zagato net als die “echte auto’s” en de Z4 Zagato Coupe van een brokkie licht metaal is gemaakt ;)
@jellet:

meer dan 50% van het wagengewicht bestaan uit synthetische materialen ..
@lincoln: je zegt het alsof het een feit is, mag ik dan ook je bron weten?
@jellet:

ordinary common sense ..
Volgens mij schreeuwt de achterkant “Leave me alone!”
Nieuw? Zal er wel helemaal hetzelfde uitzien..
Zou die Zagato studio in de buurt van een coffeeshop zitten? Bij sommige creaties toch echt het gevoel dat ze zo stoned als een garnaal waren
@rodger: ze denken nou eenmaal dat omdat ze uit Italie komen ze ineens alleen maar automatisch perfectie brengen. En juist Zagato is wat mij betreft het ”merk” met het grootste aantal verpeste modellen van andere merken. De Spyker, de Lambo, de Aston DB7, de Continental, de Ferrari 575….
@HDM: precies, stuk voor stuk gedrochten..
@HDM:

Die DB7 vond ik anders best nog wel geslaagd.
@rodger: De bestuurders wel.
Sorry hoor, maar dit is volgens mij een van hun beste creaties van de afgelopen jaren! Naar mijn mening prachtig ontwerp, en een beste uitvoering! Mag van mij in productie
@C220AMG: Het is idd een van hun meest geslaagde ontwerpen. Maar het blijft ergens toch ook nog steeds wat vreemd ogen hoor. Zagato kan gelijk nooit een auto maken die helemaal geslaagd is. Altijd mr een goede poging.
De Zagato vind ik er heerlijk uitzien. Alleen denk ik dat bij de nieuwe alleen het dak eraf is gehaald…
Ik denk dat de achterkant een beetje anders zal zijn. De koffer komt gelijk niet zo hoog als bij de coupé. Zou het misschien wel iets mooier kunnen maken.
Zijn er dan toch plannen tot productie? Snap anders niet goed waarom ze nu nog eens de moeite nemen om er een cabrio van te maken.
Achterkant ziet eruit als zo’n goedkope CR-Z.
Enige Zagato die ik geslaagd vind is die op basis van de Aston. Deze is gewoon volledig verpest. Looks cheap
Gewoon dezelfde wagen maar dan zonder dakkie……
De huidige Z4 is sowieso al een mooie wagen, vraag me af of een make-over een verbetering kan zijn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).