Gaat de Cadillac BLS floppen?

Auteur: , 26 Reacties

En de bedoelingen waren nog zo goed. Het Amerikaanse General Motors had de Cadillac BLS speciaal voor de Europese markt ontwikkeld, maar tot nu toe lopen we niet erg warm voor deze (misschien toch nog iets te) Amerikaanse auto.

Als snel was duidelijk dat Cadillac met de BLS de lat voor zichzelf te hoog had gelegd. Het aantal van 20.000 auto’s per jaar tot aan 2010, werd onlangs al bijgesteld naar maximaal 10.000 exemplaren per jaar. Echter wanneer we naar als de huidige verkoopprestaties kijken, gaat men ook dat zeker niet halen. Van de BLS, die het platform deelt met de Saab 9-3 en de Opel Vectra, zijn slechts 400 exemplaren verkocht sinds de auto begin april werd gelanceerd. De productie is al terug gebracht naar 30 auto’s per week, terwijl dit aantal in het begin dagelijks van de band rolde. In dit tempo zullen er jaarlijks slechts 1560 auto’s worden gebouwd.

Ondanks de trage start, wachten we nog even met het afschijven van de BLS, want de auto is door de verchillende Europese auto-journalisten redelijk positief ontvangen. Tevens geven de dealers aan veel aanvragen te krijgen voor een proefrit, dus wellicht wordt het nog wat (via: spanish.autoblog.com).