Renault Sandero Stepway: de Koleos voor Zuid-Amerika

Auteur: , 15 Reacties

Ziehier een Renault/Dacia Sandero Stepway, om de vieze smaak van de Thalia/Symbol mee weg te spoelen.

Zo te zien doet Renault geen moeite om het de pers makkelijk te maken met een uniform merken- en namenbeleid. De Sandero is de oogappel van Top Gear’s James May, en wanneer deze SUV hier te koop zou zijn, zou hij Dacia heten.

Maar dat is hij niet, wij hebben (als gezegd) de Koleos al. In plaats daarvan vindt deze auto zijn weg naar Brazilië en Argentinië, waar de kwaliteit van de wegen het hebben van een SUV meer rechtvaardigt dan hier (SUV’s zijn daar niet zielig).

Voor de Stepway heeft de Zuid-Amerikaanse klant de keus uit één motorvariant: de 112 pk sterke 1.6 16V Hi-Flex, of de 112 pk sterke 1.6 16V Hi-Flex. Deze motor is wel lief voor het milieu, want hij is geschikt voor bio-ethanol. Voor Argentinië ligt er nog een diesel in de planning.

Om de degelijheid van de SUV te onderstrepen wordt in Brazilië een garantie van 3 jaar/100.000 km gegeven. Dat Renault er kennelijk niet helemaal op gerust is dat er ook echt offroad mee wordt gegaan, verraadt het bedrijf in het persbericht door de doelgroep aan te duiden als “sophisticated urban customers”.

Renault Stepway


RENAULT REVEALS SANDERO STEPWAY,
A NEW URBAN SPORT VEHICLE FOR MERCOSUR

Renault is enriching its vehicle line-up in Mercosur with Renault Sandero Stepway, launched from October in Brazil and then in Argentina. The newcomer’s assertive styling is targeted at sophisticated urban customers looking for a vehicle that sets them apart. Renault Sandero Stepway boasts the
same fundamental qualities of roominess and reliability as Renault Sandero, this last quality underscored by a three-year/100,000-km warranty in Brazil.
Manufactured at the Curitiba plant, Renault Sandero Stepway is the fifth of six models to be launched in Brazil as part of Renault Commitment 2009. Renault doubled its sales in Brazil between 2007 and 2008 with this strong product offensive. The brand now ranks among the top five best-selling manufacturers in the country.

An all-new vehicle in the Renault Mercosur range
Renault programmed an Urban Sport variant of Renault Sandero right from the start of the design phase. Developed primarily for the needs of the Brazilian market, Renault Sandero Stepway targets sophisticated urban customers looking for a vehicle with assertive and distinctive styling. The forceful personality of Renault Sandero Stepway is reflected in raised ground clearance, roof bars with an integrated spoiler, exclusive bumpers and grille, and a chrome-finished exhaust pipe. The high-set driver’s position makes for a stress-free urban drive, while driving pleasure is fully delivered by the only
engine available on Sandero Stepway : the 112 hp 1.6 16V Hi-Flex, Renault’s most powerful bio-ethanol powerplant in Brazil.

While Renault Sandero Stepway is a natural in the “urban jungle”, it also features all the fundamental qualities of Sandero, such as roominess and robustness. Renault Sandero Stepway has an immense cabin for the segment, seating five adults in complete comfort and boasting a 320-litre trunk. Build quality and robustness are underlined by a three-year/100,000-km warranty in Brazil. Renault Sandero Stepway is also set for launch in Argentina with a dCi engine.

[…]