Australische upgrade voor Nissan GT-R transmissie

Auteur: , 26 Reacties

Nissan GT-R versnellingsbakken zijn de stevigste niet, zo blijkt als je er honderd launch control starts mee uitvoert. In Australië vinden ze toch dat dat gewoon moet kunnen, dus komt Pfitzner Performance Gearboxes met een upgrade voor de Japanse supercar.

In de GR6 versnellingsbak van de GT-R ontstaan na een paar harde sprintpogingen haarscheurtjes in de tandwielen, om na enige tijd de eerste versnelling compleet te strippen. PPG plaatst een veel breder tandwiel waardoor het allemaal een stuk minder fragiel moet zijn. Op termijn komen er ook upgrades voor de overige versnellingen voor auto’s met bizar veel pk’s onder de kap.

Vanaf modeljaar 2010 laat Nissan de launch control-knop helemaal weg uit de GT-R om verdere problemen te voorkomen, maar je vraagt je toch af waarom ze niet voor een oplossing als deze hebben gekozen. Misschien omdat ze die gearbox replacement-pagina’s in de handleiding toch volgestempeld moeten krijgen. (via jalopnik)