De garage van Ralph Lauren

Auteur: , 51 Reacties

Als kledingontwerper heb je natuurlijk een enorm oog voor detail. En dat kan je dan maar beter gebruiken om de mooiste automobielen ter wereld te vinden en kopen. En dan zet je ze natuurlijk niet spiegel aan spiegel in een stoffige opslag maar in een mooie ruimte waar je er in alle rust van kan genieten. Dit is de garage van Ralph Lauren.

Ralph Lauren heeft een deel van zijn vermogen gestoken in een aantal tijdloze, prachtige automobielen die hij heeft opgeslagen in een prachtige garage in New York. Naar verluidt staan daar ongeveer zestig zeer exclusieve automobielen waaronder de enige Mercedes Benz SSK “Count Trossi” Roadster ooit gebouwd. Laten we daar maar mee beginnen, wat een pareltje.

Mercedes Benz SSK Count Trossi Roadster

Een andere persoonlijke favoriet in de collectie van mister Lauren is de Jaguar XKSS uit 1957. Ik bedoel, kijk dan. Daar hoef je toch verder geen woorden aan vuil te maken?

Jaguar XKSS

Andere auto’s in het bezit van Ralph Lauren: een zilvergrijze McLaren F1, één van de vijftien Reventón roadsters, een Bugatti Veyron, een Bugatti Type 59 Grand Prix uit 1934 en een flinke collectie Ferrari’s, Porsches en Jaguars. De meeste Ferrari’s zijn rood, de meeste Porsches en Bugatti’s zijn zwart, de meeste Jaguars donkergroen.

Mercedes Benz 280SE Ralph Lauren
Lauren maakt er sowieso een sport van zijn bewustzijn van mode in zijn garage te etaleren. De Mercedes Gullwing en 300SL Roadster werden voorzien van een zilvergrijze lak. Niet de standaard Mercedes lak, maar een lak met nét een vleugje crèmekleur erin. De klassieke blauwe Bugatti’s werden voorzien van zwarte lak, simpelweg omdat meneer Lauren dat mooier vond. Overigens is dat iets wat hij vanaf dag één van zijn collectie deed. De eerste Mercedes (de 280 SE die je hierboven ziet) die hij kocht wilde hij in zilvergrijs met een bruine kap en bekleding: “They told me that they didn’t build it that way. But then they did it.”

Ferrari P2/3 van Ralph Lauren

Hij claimt regelmatig te rijden in elke auto die hij in de garage heeft staan. Ik heb mijn twijfels bij die bewering, maar laten we hopen dat het waar is. In 2007 werd er overigens een documentaire van Ralph z’n toenmalige collectie gemaakt onder de titel “Speed, style and Beauty” door Discovery Channel. Iemand die die nog ergens op een videobandje heeft staan toevallig? De collectie van Ralph Lauren is indrukwekkend maar een complete lijst hebben we nog niet weten te bemachtigen, dus als iemand die heeft horen we het graag in de comments!

Met dank aan iedereen voor de tip!