Maak kennis met de Dartz GOLD.RUSSIAN China Edition

Auteur: , 23 Reacties

Dartz, onze helden uit Litouwen die zich bezighouden met vodka, babes, wraps en zo nu en dan een gepantserde auto, gaat de Chinese markt bestormen. Hoe? Met zwaar gepantserde auto's waar heftige prijskaartjes aanhangen natuurlijk! Er schijnt immers vraag naar te zijn en de eerste lading van 25 Kombat's is al verkocht in het Aziatische land.

De samenwerking met Chinese bedrijven werd begin dit jaar in gang gezet en het eerste wapenfeit was de matzwarte Dartz Prombron Black Russian China Edition. Nu heeft Dartz onlangs zijn publieksdebuut beleefd op de Chengdu Auto Show en daar lieten ze wéér een exclusief modelletje zien. Het gaat om een Dartz Kombat met een goudtintje waar ze omgerekend 1,07 miljoen euro voor vragen.

Volgens Dartz ligt er een 8.0-liter V8 onder de kap met 456 pk en 850 Nm waarmee de GOLD.RUSSIAN China Edition een topsnelheid van 240 km/u kan aantikken. Knap trouwens als je zulks durft, met een gepantserde zeecontainter waarvan het gewicht kan oplopen tot 4,3 ton (afhankelijk van het bepantseringsniveau) boven de 230 km/u rijden.

Hieronder de video. Die kijkt trouwens het beste weg met een glaasje RussoBaltique vodka en een topless dame aan je zijde. Zo rolt Yankelovich, oprichter van Dartz, zelf ook het liefst. Kijk maar (NSFW).

Video: Gouden Dartz Kombat op de Chengdu Auto Show