Audi S8 crasht extreem hard. Breekt doormidden!

Gepost op 20-06-2013 om 11:12 door - 117 Reacties »


HOLY SHITBALLS. Een Audi S8 van de eerste generatie klapte gisteravond in het Belgische Molenbeersel tegen een boom aan. Zo hard dat de accu door de ruiten van buren vlogen, en de auto in tweeën werd gesplitst.

De S8 werd bestuurd door een Pool, die zijn dashboard wellicht compleet had beplakt met Sint Christoffel-picca’s, want hij stapte na de aanvaring met de weinig meegevende boom doodleuk uit (net zoals bij deze RS6). Vlaamse media melden dat hij slechts lichtgewond raakte.

Dan de auto. We willen heus niet beweren dat dit een schadebak uit MOE-landië is, of ooit in tweeën is geknipt om wat importheffinkjes te ontwijken, maar dergelijke auto’s horen bij een boomklapper doorgaans niet uit elkaar te vallen. Uitzondering daargelaten.

Na de crash op de Weertersteenweg lag de Oudi verspreid over een stuk van 100 meter. Quote van de dag is van Het Nieuwsblad:

Voor een koppel uit de buurt werd het ongeval bijna een nachtmerrie. Ze werden opgeschrikt door een luide knal waarna er glas tegen de grond klingelde. Op de eettafel lag de batterij van de Audi.

117 reacties  toon alle reacties
W T F !!
Meer kan ik er niet van maken
@Daniel073: ik wel, boom 1 – audi 0
@timdrogt: of juist boom 1 – Audi 2
Het is maar net hoe je het bekijkt haha
Een auto met hoge snelheid en een boom zijn ook wel tegenpoolen van elkaar…. zie hier het resultaat
@gertjan2012: het hàd grappig geweest indien tegenpolen correct geschreven was….
@lowlow: of was het grappig?
@Soulmaster:
Gelukkig kan hij alle schade aan de huizen zelf herstellen…
@StijnB:
Ik wil me toch even verontschuldigen, het is zeker niet mijn doelstelling te generaliseren. Ik besef vast en zeker dat niet alle Polen in de bouwsector zitten en het hier ook bijvoorbeeld om een fastoenlijke maar gehaaste lokale topartiest kan gaan, een euhm Poolster dus…
Plots begrijp ik Porsche wel om die (erg dure) lichtere batterij op de optielijst te zetten, is voor de veiligheid van omstaanders…
Nou heeft hij twee viertjes.
En over twee weken staat hij in de Poolse autobladen te koop als: Z.g.a.n. Audi S8 met nwe uitlaat: Géén koopje!
@C220AMG:
Zelfs minder lang, met een S8 en een Poolse chauffeur mag je dat gerust door twee delen…
@StijnB: Dat dan weer wel maar na een kwartier ben ik hem toch echt weer voorbij
Audi….. Waarom is het eigenlijk nog premium?
@coosbmw:
Omdat hij nog leeft?
@coosbmw: ga je schamen, de A2 een misbaksel noemen…. Zoek eerst is wat uit over dat model.
@coosbmw: Volgende keer beter opletten bij natuurkunde. Als de wagen nog heel was geweest na zo’n klapper, had die Pool het zeer waarschijnlijk niet na kunnen vertellen. De energie moet ergens heen. Dus hoe meer de auto uit elkaar valt, des te kleiner de impact is voor jou. Al blijft het met deze snelheden een wonder dat je het overleeft.
@toroloco:
Wij met z’n allen, of dacht jij nu echt dat hij verzekerd is….
@porsche928:
En da gleuvde gij zelf?
@jrk68: je noemt frisdrankhouders met een cilindrische vorm toch ook blikjes? Terwijl ze van aluminium zijn gemaakt? ;-)
@fit4fun:
“Met een dergelijke snelheid langs woonhuizen (en fietspaden..) scheuren is poging tot doodslag.” Hier kan ik het mee eens zijn. Maar: “Erg jammer dat deze oostblok bestuurder nog leeft.” is echt voer voor een psychiater.
Voor iedereen die denkt dat dit een geknutselde auto moet zijn geweest, het hoeft niet.
Een aantal jaren geleden is mijn broertje overleden bij een vergelijkbaar ongeval, alleen reed hij in een BMW 7 serie en kwam de boom van links. Het wrak zag er ongeveer zo uit; de neus en kont nog in tact, maar uit elkaar gescheurd door de boom. De auto waarin hij reed was geen schadebak, maar hij heeft wel heel hard gereden. Dit zijn de plaatjes die bewijzen dat mensen zich onterecht veilig voelen in een grote auto; bij een hoge snelheid helpt geen veiligheidskooi of airbag.
Deze pool heeft belachelijk veel geluk gehad.
@Brum: Dat is inderdaad tragisch, niet alleen voor degene die het overkomt maar zeker voor degene die achterblijven.. Helaas heb ik geen woorden die ook maar iets van betekenis zouden kunnen zijn.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!