Video: Mercedes SL63 AMG vs Yamaha R1, 300+ km/u

Gepost op 09-10-2013 om 10:27 door - 60 Reacties »

Mercedes SL 63 vs R1
Een auto-/motorchase met snelheden van boven de 300 per uur, dat hebben we eerder gezien, zowel met een BMW M6 in Portugal als met een Audi RS6 in Duitsland. Maar dat was niet op een tweebaansweg, ziek!!

In Zweden hebben ze geen onbegrensde Autobahn, maar wel veel geld, ruimte, een Need for Speed, en cojones van extra gehard titanium. Dit trio van twee motorfietsen en een Mercedes SL63 AMG maakt de openbare tweebaansweg ergens in het Scandinavische land onveilig.

Bij de AMG is de begrenzer er uitgeprutst, want als bij de R1 de teller bij 299 blijkt steken zien we de toerenteller nog vrolijk verder klimmen, maar de Mercedes komt niet dichterbij.

Zou het Ghostrider zijn, die zijn handschoenen weer eens van de plank heeft gehaald? En gaat het wel degelijk zo hard, of is er met het videomateriaal geknoeid en gaat het in werkelijkheid een stuk langzamer? Bekijk de VIDEO, en oordeel zelf.

Met dank aan Hdozguzel voor de tip!

Vroem

60 reacties   toon alles
Die SL loopt bij m weg boven de 300km/h!!
Wel vet om het filmpje te zien maar hebt wel stalen ballen nodig om zo hard en best lang ook nog door het verkeer te racen. Natuurlijk niet verantwoord maar ze brengen ook niet echt iemand in gevaar
@slippie101:
inderdaad bij een frontale botsing bij 300 met een tegenligger zullen er hoogstens wat krasjes op de bumper zijn. Eenvoudig verzekeringswerk…
@StijnB:
Je vergeet het plamuurmes om de restanten van de motorrijder van je bumper af te schrappen………………….
@slippie101: serieus? Ze brengen niemand in gevaar?
@sjon: Het is natuurlijk niet normaal, hoe ze de motor en de auto’s inhalen maar ik kan ergere inhaalfilmpjes bedenken. Kijk maar naar de ghostrider
@slippie101: Oh dus alles wat minder is dan Ghostrider is per definitie veilig? Man…
@phaeton: Nee, dat bedoeld hij niet. Begrijpend lezen?
@mitch306: Een andere interpretatie, dat kan. Naar mijn mening breng je altíjd medeweggebruikers in gevaar als je met 300 km/h over de openbare weg knalt. Je gaat mij niet wijs maken dat je maximaal kunt reageren op een motor bij die snelheden, door een klein vizier, met zoveel wind waar je doorheen gaat. Dat iets er onschuldig uitziet op camera betekent nog niet dat dat het ook is.
Oh en het wijzen op het taalkundig inzicht… Kijk eens naar je eigen spelling.
@phaeton: begrijbend lesen is een stuk belaanryker dan spelling.. zoalz je siet is dit namelijk ook te lesen. Het word alleen een stuk lastiger wanneer je het niet meer snapt als iemand praat.
@donotfeed: Sorry, ikk niet begrijp.
@phaeton: Dan is de auto nog veel gevaarlijker bezig. De motor kan harder remmen en als het moet door kleinere openingen heen dan de auto…

En klein vizier klopt niet, weet niet of je ooit een helm op hebt gehad maar je hebt prima zicht en als je je hoofd draait geen stijlen (of andere passagiers) in de weg die je zicht blokeren
@darkpluisje: nou laat ik je even uit de droom halen dan. De motorrijder staat alleen eerder stil dan de auto als hij bv een muur/auto/vrachtwagen als stopobject gebruikt. Anders heeft hij vele tientallen meter meer nodig bij dit soort snelheden
@phaeton: man man man man man man…..
@slippie101: Dan nog, overantwoord dit…
balls of steel! dammit ik word jaloerss!!
Ja in het laatste stuk zie je die Mercedes behoorlijk snel kleiner worden, ook al hangt de teller bij de motor op 299
Ik kreeg ook het idee dat er met de opnames (en vooral de snelheidsmeter) was geknoeid.. Enfin als deze gasten hun leven willen riskeren voor ons vermaak dan is het prima.. Lijkt me namelijk niet de meest veilige weg om 300 op te rijden. Zelf een keer 301 gereden op een 3 baans Autobahn en dat was al met zweethandjes aan het stuur.
@audir8v10: inderdaad dat is precies wat ik ook dacht! Idioot hard daar en dan hou ik nog wel van heel hard rijden…. Mist de omstandigheden voor zover veilig zijn….
@audir8v10: kilometer teller is tot daar aan toe maar die toerenteller die fake je niet. 12k toeren in z’n 6 zegt genoeg.
@Kvgorp: Niet als er een andere eindverhouding op die moto zit, wat snel gebeurd is.
Ik heb mijn twijfels of de R1 (en dus ook de Mercedes) effectief 300+ doet op zo’n korte tijden.
@Mee: Van de mercedes vraag ik me ook af zeker gezien hij nog erg makkelijk wegloopt bij 300+ maar van de R1 is dit een normale snelheid van accelereren voor zover ik kan zien. Een andere eindoverbrenging kan wel maar erg veel zal je het niet laten schelen omdat hij anders in de eerste versnellingen echt onbruikbaar word
tijden veranderen, in de 80’s gingen auto’s en motoren geen 300+ maar met 250 (e12 m535i) over de provinciale weg met bomen links en rechts in de alblasserwaard was een dagelijkse oefening bij ons in het gezin.
Een buurman verderop op de dijk had er ook geen problemen met zijn sierra Cosworth
Belachelijk… Elke idioot die dit verantwoord vindt snapt het leven niet helemaal.. Al die in en uitritten van de huizen waar ze langs racen.. Dan de kans op een lekke band, die toch echt aanwezig is met zulke snelheden. Elk hobbeltje kan fataal zijn.. De kleinste stuurbeweging kan direct lijden tot een ernstig ongeval..
Dat ze zichzelf stuk rijden kan me weinig tot niets schelen, maar voor hun familie etc. de mensen die ze meenemen de dood in.. blegh!
Als dit als dat. Altijd weer dat huile huile in dit soort topics. Heel triest.
@imba: Vind het triester dat je dit soort gedrag normaal vind op de openbare weg.
@imba: inderdaad, als dit of dat. Dat heet risico inschatten. Ieder jaar sterven 28000 mensen in het verkeer in europa en velen honderdduizenden worden zwaar gewond, het merendeel omdat iemand zoals jij het niet nodig vonden om te denken wat er gebeurt ALS….
Is je leventje maar saai, zoek dan spanning op een manier waar je geen onschuldigen hun leven in gevaar zet. En ja ik woon in Zweden dus videootjes als deze (en de 50 andere ritjes door deze idioten die niet gepubliceerd worden x een paar duizend idioten) vind ik NIET leuk.
Steken daar niet regelmatig elanden de weg over…?
Teller van de R1 lijkt me gewoon ligit. Boven de 260 -270 is de fut er aardig uit op een motor zonder turbo. Door het “herenakkoord” stopt die teller bij 299 maar in de zog van zo’n wagen gaat ie duidelijk door voor het wasmasjien…

Bedenk overigens dat je bij zo’n snelheid makkelijk 10 a 15km/h wielspin hebt op het achterwiel.
@turbotoll: om bij die snelheden wielspin te hebben moet je wel HEEL VEEL vermogensoverschot en dat heeft zo’n motor nu toch net.
Het lijkt of het filmpje echt is.
Ik heb alleen mijn twijfels bij +/- 25 seconden. Er wordt daar een Volvo ingehaald als de motor +/- 245 rijd. De Volvo word met niet zo’n groot snelheidsverschil ingehaald, dus deze moet toch ook rond de 200 rijden. Dat geloof ik niet.
@peugedo: Die Volvo kan je als je goed kijkt van in het begin zien voorrijden en er vol vandoor gaan. Alleen is ie niet zo snel als de rest van het gezelschap en wordt ie dus onherroepelijk voorbijgereden…
Ik moet ook zeggen dat ik het filmpje er soms raar uit vind zien en de snelheid van het overige verkeer soms laag vind lijken. Maar een r1 rijd gewoon 300+ in zijn 6. Dus wat er dan precies aangepast is snap ik niet, want met een andere tandwieloverbrenging schiet je niks op. Dus daarom denk ik toch dat het echt is. Verder is 300+ rijden op die weg met dit verkeer gekkenwerk. Verbaas mme erover hoevaak dit goed gaat.
Stel je eens even voor dat er een auto uit een zijweg of van een oprit komt gereden, of dat een tegenligger wat te veel naar het midden komt… Dit is onverantwoord, op een gewone weg… Op de Autobahn no problem at all, maar hier ? Neen, dit is gewoon death wish…
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!