Video: Mercedes SL63 AMG vs Yamaha R1, 300+ km/u

Gepost op 09-10-2013 om 10:27 door - 60 Reacties »

Mercedes SL 63 vs R1
Een auto-/motorchase met snelheden van boven de 300 per uur, dat hebben we eerder gezien, zowel met een BMW M6 in Portugal als met een Audi RS6 in Duitsland. Maar dat was niet op een tweebaansweg, ziek!!

In Zweden hebben ze geen onbegrensde Autobahn, maar wel veel geld, ruimte, een Need for Speed, en cojones van extra gehard titanium. Dit trio van twee motorfietsen en een Mercedes SL63 AMG maakt de openbare tweebaansweg ergens in het Scandinavische land onveilig.

Bij de AMG is de begrenzer er uitgeprutst, want als bij de R1 de teller bij 299 blijkt steken zien we de toerenteller nog vrolijk verder klimmen, maar de Mercedes komt niet dichterbij.

Zou het Ghostrider zijn, die zijn handschoenen weer eens van de plank heeft gehaald? En gaat het wel degelijk zo hard, of is er met het videomateriaal geknoeid en gaat het in werkelijkheid een stuk langzamer? Bekijk de VIDEO, en oordeel zelf.

Met dank aan Hdozguzel voor de tip!

Vroem

60 reacties  toon alle reacties
Die SL loopt bij m weg boven de 300km/h!!
@slippie101:
inderdaad bij een frontale botsing bij 300 met een tegenligger zullen er hoogstens wat krasjes op de bumper zijn. Eenvoudig verzekeringswerk…
@slippie101: serieus? Ze brengen niemand in gevaar?
@slippie101: Oh dus alles wat minder is dan Ghostrider is per definitie veilig? Man…
@phaeton: Nee, dat bedoeld hij niet. Begrijpend lezen?
@mitch306: Een andere interpretatie, dat kan. Naar mijn mening breng je altíjd medeweggebruikers in gevaar als je met 300 km/h over de openbare weg knalt. Je gaat mij niet wijs maken dat je maximaal kunt reageren op een motor bij die snelheden, door een klein vizier, met zoveel wind waar je doorheen gaat. Dat iets er onschuldig uitziet op camera betekent nog niet dat dat het ook is.
Oh en het wijzen op het taalkundig inzicht… Kijk eens naar je eigen spelling.
@darkpluisje: nou laat ik je even uit de droom halen dan. De motorrijder staat alleen eerder stil dan de auto als hij bv een muur/auto/vrachtwagen als stopobject gebruikt. Anders heeft hij vele tientallen meter meer nodig bij dit soort snelheden
@phaeton: man man man man man man…..
Belachelijk… Elke idioot die dit verantwoord vindt snapt het leven niet helemaal.. Al die in en uitritten van de huizen waar ze langs racen.. Dan de kans op een lekke band, die toch echt aanwezig is met zulke snelheden. Elk hobbeltje kan fataal zijn.. De kleinste stuurbeweging kan direct lijden tot een ernstig ongeval..
Dat ze zichzelf stuk rijden kan me weinig tot niets schelen, maar voor hun familie etc. de mensen die ze meenemen de dood in.. blegh!
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!