Wiesmann wordt 20, de foto’s

Auteur: , 10 Reacties

Vorige week berichtten we al over de traktatie van Wiesmann ter ere van hun 20 jarige bestaan. Vandaag de eerste beelden van de officiële presentatie: hiep-hiep, hoera!

Het meest interessante technische nieuws is natuurlijk de BMW M3 CSL motor in de Wiesmann MF3 roadster. Na lang bedelen heeft BMW over haar hart gestreken en de laatste 30 CSL motoren aan Wiesmann ‘gedoneerd’. Maar optisch is er ook een hoop leuks, met name de mat-witte MF5 springt in het oog. Enfin, oordeel zelf.10 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wiemann maakt mooie auto’s, al vind ik wel dat de mat witte lak niet echt op zijn plaats is op deze auto. En de tellers zie ik liever voor me dan bovenop het centerconsole.

Als voor m’n deur stond, nou, nou!
Als ik het geld had dan kocht ik de mf3, al was het alleen maar voor het csl blok
Echt, wat nou twintig?! Volgens mij is er van zowel de datum van oprichting als de datum van eerste productie tot nu geen twintig jaar verstreken…
Gefeliciteerd heren Wiesmann.

@ Citrofiel, Wiesmann is begonnen met de productie van autoonderdelen voor grote fabrikanten alvorens ze een eigen ontwerp op de markt brachten. De eerste MF3 hadden een 2,8liter 6cil. , daarna de M3 motor. Vooral BMW was klant bij hun. Vandaar hun goede relatie.

@autoblogger , wanneer een fabrieksbezoek+rijtest?
@Eric: dat bezoekje zit al ruim een jaar in de planning, misschien binnenkort…
Dat matte wit ziet er uit als dat goedkope plastic wat je met je vinger kan indrukken… En toch jammer van dat lame stuurtje. Maar het blijven echt hele stoere auto’s. (Y)
my dreamcar! *kuch* rijtest *kuch*
Een betere ontwerper
Jammer van dat matwit inderdaad, liever gewone/metallic wit.

Mooie auto’s blijven het wel. :D
Mooie auto’s en uitstekende kwaliteit. Dat er ook nog BMW motoren erin zitten dat maakt het helemaal leuk.. (En dat zegt een mercedes-freak)
Ubergeile bak. CSL specs. Hij zal mischien nog lichter zijn ook.
Wat zal deze gaan knallen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).