Gerucht: Spyker betrokken bij overname Honda F1?

Auteur: , 20 Reacties

Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen? Over de toekomst van het Honda F1 team hebben we de afgelopen weken al de wildste geruchten en speculaties voorbij zien komen. En daar kunnen we vandaag aan toevoegen dat Spyker ook betrokken zou zijn bij de overnamegesprekken. Iets meer dan een week geleden dook het gerucht voor het eerst op bij GTspirit.com, er werd geschreven dat Spyker betrokken was bij de overname van het Honda F1 team. Vandaag komt ook de Telegraaf met een verhaal dat exact dezelfde strekking heeft.

Victor Muller geeft toe dat hij de gang van zaken rondom de verkoop van Honda F1 op de voet volgt, maar hij wil/kan niet zeggen in hoeverre het merk erbij betrokken is. Als de berichten uit Engeland een beetje kloppen dan heeft er bij het team een zogenaamde management buy-out plaatsgevonden. Oftewel de teambazen (Ross Brawn en Nick Fry) hebben het team van Honda gekocht. Wellicht dus met steun uit Zeewolde? Of misschien zal Spyker alleen maar fungeren als sponsor?

Victor Muller zegt in elk geval het volgende er over:

“Ik weet niet waar dat verhaal vandaan komt. Er zijn wel dertig partijen betrokken geweest bij de eventuele overname van Honda. Ik volg dat met interesse. Maar omdat we een beursfonds zijn, kan ik er niets over zeggen. Maar de Formule 1 blijft een interessante tak van sport”

Overigens lijkt het erop dat Richard Branson (Virgin) inmiddels is afgehaakt als investeerder. Waarschijnlijk zal maandag of dinsdag meer bekend worden gemaakt over de toekomst van het team. En we zullen dan ook weten welke rol Spyker in dit verhaal zal spelen. (via: Telesport)20 reacties

dat zou leuk zijn
Zal wel niks worden.. aangezien zelfs de Telegraaf het er over heeft en dat is toch wel de “Story” onder de kranten zeg maar ;)

http://www.telegraaf.nl/telesport/autosport/3362803/__Redding_nabij_voor_Honda__.html?p=5,1
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Mika_Hakkinen
Ach geloof je nou echt dat Spyker weer in de f1 stapt.. Ze hebben net weer de zaakjes een beetje op orde.. Het lijkt me sterk dat ze dan zn grote gok weer gaan wagen.. Kom maar eerst met de Aileron en de peking to paris ding..
Victor Muller heeft last van hoogheidswaanzin. Die kerel is enkel last voor het bedrijf.
als Sponsor oke maar als team niet verstandig de auto van Honda gaat hard en kan de rest als het moet bijbenen bijv zet michael schumacher erin en hij word er kampioen mee meer heb ik er niet over te zeggen
spyker, sponsor Ferrari of Mercedes-Mclaren ofzo, dan krijg je vast veel publiciteit :D
@ mika_hakkinen…. vind ik nou ook, eerst met die wagens uitkomen, mischien de fabriek uitbrijden (nogal klein, ben dr zelf geweest voor rondleiding) en dan meer auto’s bouwen dan nu…. dan kunnen jullie later mischien nog eens een keer kijken naar de F1, maar nu niet… al helemaal niet met de economic crisis
ik denk eerder dat ze aanwezig waren om anderen te adviseren over hoe het niet moet… Als ze er nu weer in zouden stappen zouden ze wel serieus dom zijn.
Typisch verhaal… ook wel apart dat Victor het niet ontkent, wat redelijk logisch zou zijn als het verhaal niet waar is.
Idd, want als het niet waar zou zijn (wat ik hoop) dan zou ik het zeker ontkennen. Al was het maar om er voor te zorgen dat de beurskoers niet nog harder gaat zakken…
Er is nu zoveel hete lucht in het hele Honda F1 circus geblazen dat ik verwacht dat het één dezer dagen zal opstijgen en anders zichzelf opblaast…
Ze hebben zeker nog wat Spyker F1 mechandise op de plank liggen om te verkopen.
gogogomagazine.com
Op zich niet direct heel slim van Mr Muller als hij zich weer hier meegaat bemoeien. Maar heeft hij ooit vlak na de verkoop niet gezegd dat hij het misschien ooit weer zou doen?

Muller is een echt marketing-figuur die laat geen kans onbenut om het merk uit te melken en aangezien de Formule 1 het beste podium is om je in de autosport te presenteren zal hij er vast serieus over nadenken.

Aangezien Brawn en Fry die Honda tent overnemen, misschien zal Spyker er wat geld in het team steken met de voorwaarde dat de auto’s Spyker gaan heten. Op zich geen slecht idee denk ik, de formule 1 is flink aan het bezuinigen geslagen dus meer kans om een klein team goed te laten draaien. En ja, niet te vergeten, ze hebben ook Ross Brawn in huis…
Uit een stukje van Autosportweb.nl via Newsnow.co.uk

Muller zou namens Spyker onderhandeld hebben met Honda en het duo Ross Brawn en Nick Fry. Muller zou bij deze onderhandelingen gesteund zijn door de Rus Vladimir Antonov. Hij is eigenaar van de Russische bank Snoras die dit jaar hoofdsponsor is van Spyker in de Le Mans Series.


Gek klinkt het niet…
Maar of het de waarheid is? Dat zal over enkele dagen blijken.
Ik denk dat ik een pijpleiding ga aanleggen van het hoofdkantoor van Spyker naar de kluis van mijn bank. Ik zet er dan de bij het Spyker kantoor een bordje naast: bodemloze put.

…en dan loop ik vanzelf binnen van al het geld dat de heer Muller er dan in stort omdat hij het niet kan laten.
@mashell,

Leg je ook effe een pijpje naar mij? Aaaah, please???
:P
Andre Hoogeboom
Mag ik even inbreken in de discussie. Als schrijver van het boek Spyker langs de afgrond, de wereldwijde avonturen van een sportwagen uit Zeewolde, was ik de eerste die de flirt van VM met Honda heeft gemeld. Eens temeer blijkt dat de media elkaar overschrijven, hetgeen Spyker op de rand van de afgrond heeft gebracht (lees het verhaal) Coo Dijkman heeft het tenminste nog gecheckt bij VM. F1news en RTL GP noemen wel de correcte bron, waarvoor hulde
@Andre Hoogeboom, sinds wanneer speelde dit dan al? Ben er wel benieuwd naar. Op het moment dat ik dit artikel schreef waren (voor mij) de enige bekende bronnen GTspirit.com (die het bij Spyker zelf gehoor hadden) en het artikel in de Telesport. Beide zijn gelinkt in het artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).