Mercedes Ph-E-ntom: this is how it happened

Auteur: , 41 Reacties

Achter een verweerd, verbouwd en op het eerste oog brak uiterlijk schuilt vaak een goed verhaal. Dat is zo bij jou, op de vrijdag, zaterdag of zondagochtend met je bonte blauwe hoofd, en dat is zo bij de tot Rolls Royce Phantom omgebouwde Mercedes E.

Op een winterse koude ochtend werd de W123W124 wakker. Hij zat niet helemaal lekker in zijn vel, het voelde anders aan dan hij zich kon herinneren. Herinneringen waren schaars. Wel van langer geleden, toen hij nog tegen vergoeding mensen vervoerde, maar niet van de afgelopen dag, week, maand. Welke dag is het eigenlijk? -Weer een pauze in de langzame ontwaking-.

Starten wil ook niet helemaal, de klok staat verkeerd, de motor heeft in geen tijden zijn rondes gedraaid. Nog eens proberen. Met een overvloed aan rook slaat het blok aan. De oude W123W124 kan weer in het rond kijken, maar blijft verschrikt staan. Daar, in een chromen wieldop ziet hij verschrikt zijn eigen weerspiegeling terug, maar het is geen beeld wat hij herkent. Een grote grille, lompe wielen, een gladgestreken meegespoten bumper. Dan begint er weer iets te dagen. Het begin van de winter, hij was helemaal high op zuurstof en toen kwamen die mannen. Twijfelachtige figuren, maar alles leek toen nog mooi.

Nu heeft hij slechts nog zijn glimmende nieuwe laklaag om van te genieten. Ach, hij heeft wel weer een comfortabel warm thuis. Misschien is het wel beter zo. Er zal wat tijd overheen gaan voor alles weer vertrouwd aanvoelt, maar hij zal niet zo snel meer in de steek gelaten worden.

Met dank aan Bosnia_love voor de tip!

De ombouw

verging niet vlekkeloos...

na hard werken

stond hij eindelijk weer buiten

enkel het formaat bleef onveranderd41 reacties

Nu nog een taxi-bordje bovenop!
wat en genie!
is die niet al een keer eerder op ab geweest?
@kevinc3: klik eens op “Mercedes E” bovenaan het topic…
@kevinc3: Volgens mij is deze ook al eerder hierop geweest. Toen ging hij volgens mij slippen in de sneeuw en zag je dat de binnenkant echt niet van RR was.
Dit is ‘the making of’.
101% fail actie.
bwa, enkel kenners zien het verschil ;) dus hiermee zal hij wel een all-club entrance ticket versierd hebben…
Maar een Thai die een Calibra ombouwt wordt afgezeken.

Koloniaal gepeupel.
net echt
Lijkt mij toch echt een w126 of W116, geen W123
MOOI geschreven!

Ik denk dat autos echt leven. een auto is meer dan blik en rubber en plsatic..de nieuwe Renault reclame is een mooi voorbeeld, dat die man een slaapverhaaltje elest en alle Renaultjes hun oogjes dichtdoen (lichten uit)
Ja prachtig! Hierzo vanaf YT:
-edit: bekijk anders eerst de links die er al staan-
liever de E-klasse onder dit artikel… Ach ja, aan de andere kant mogen we blij wezen dat er nog van zulke creatievelingen op aarde zijn. Hebben we ook wat te lachen.
Wel vet goed gedaan hoor!! Ik zou het zelf (nog) niet kunnen ;)
die opel calibera DBS is toch mooier.
geen W123 en geen W126 maar een W124 !!
@xxx_bmw: Echt niet een W125

Wat maakt het nou uit wat voor W weet ik veel het is..
Maak een vierkante doos uit de jaren 80tig nog wat vierkanter, é voila, een 2010 RR Phantom en/of Ghost. En dan zitten zagen dat de nieuwe A8 op de nieuwe A4 trekt.
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik vindt em wel iets hebben… dan is het maar nep, nou en? je hebt toch een one of a kind auto nou… en je kunt sexy time met iedereen hebben omdat je de man bent.
oud nieuws
lol niet eens slecht gedaan…toch zit ik te wachten tot iemand es een keer een bmw tot phantom ombouwt, dan zit je zoiezo al een stuk dichter bij het origineel
W124 voor de kenners…
Zoiets moet bij een droom blijven. Sommige mensen leren de les “de meeste dromen zijn bedrog” alleen op de harde manier.
Vind een originele W124 dan toch mooier, wel erg leuk geschreven.
Voor een kopie ziet dit er nog redelijk uit! Kunnen de Chinezen van een tijdje terug nog iets van leren;)
Toch niet echt dat..
Phail
Het is eerder een PhantomPJE. Veel te klein.
Ik kan niet anders zeggen dan: vakmanschap. De negatieve toon van het begeleidend schrijven zullen we maar op ‘Hollandse smaeck’ afschuiven ;)
Zoveel aandacht aan het plaatwerk besteden en dan die grill zo afraggen.. Beetje jammer!
Niet vergeten dat dit gemaakt is door iemand met beperkte financiele middelen. En als ik het zo bekijk, dan vindt ik het een vette bak. fake? Ja… Maar wel lachen! :)
Die bumper vooraan zit niet echt helemaal netjes, er ontstaat een kier. Erg jammer, want verder respect voor de zeer mooie ombouw (owh en ook voor het geschreven stukje, erg leuk opgesteld zo :D )!
Verbazingwekkend hoe de basis aansluit op het rolce design!
vind hem wel goed gelukt
Het is misschien geen Autoblog auto. Maar wel verduld knap werk.
Geen Bangla Banger, maar gewoon een 90% schaalmodel.
Brr.. niet om aan te zien. ;)

Een belediging voor zowel Rolls-Royce als Mercedes.
Prachtig uitgevoerd, en hij rijdt iig een one of a kind.. Of ik ’t zelf zou doen(ok, ik kan’t niet eens, maar toch), betwijfel ik echter ten zeerste, heb wel wat beters te doen met m’n tijd/geld denk ik..
Opzich(Hè?) wel oke, alleen die Phantoms rreplicas zien er nooit altijd echt mooi uit.
Het is wel lelijk gespoten dat zwarte op de motorkap

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).