Raggen met hybrides: 911 GT3 R Hybrid op de ‘Ring

Auteur: , 34 Reacties

Het Porsche-fabricaat met hybride-techniek aan boord werd door F1-coureur Nico Hülkenberg onlangs even flink getest in Duitsland. En klinkt dat nog een beetje, zo'n milieu-racer? Oordeel zelf.

De reden dat Hülkenberg werd gevraagd om wat rondjes Nürburgring te doen is niet omdat ze allebei een umlaut in hun naam dragen. Nee, Nico rijdt voor Williams F1, en Williams is verantwoordelijk voor het speciale vliegwiel in de GT3 R Hybrid. Die zorgt ervoor dat remenergie wordt opgeslagen en weer gebruikt kan worden voor de elektromotoren bij de voorwielen.

De achterwielen worden gewoon nog aangedreven door een good ol’ 4,0 liter 6-cilinder. 480 pk’s op de achteras en af en toe een elektro-boost (160 pk) op de voorwielen: dit zorgde er al voor dat de 911 hybride op het Nürburgring Long Distance Championship een podiumplek behaalde. Bekijk de video van het Rondje ‘Ring op Autojunk.

34 reacties

en weer hybride weer er kots ziek van
@robert1: Euhm in deze vorm vind ik het wel prima… je kan niet altijd alleen maar op benzine blijven racen, bovendien heeft Porsche al aangetoond dat het behoorlijk veel kan schelen… zeker als ze het hele systeem wat verder uit werken en wat lichter weten te maken.

Niet meedoen aan nieuwe technieken betekend achteruit gaan. Dat heeft Porsche goed ingezien, ik zeg hulde!!
Hybride, Ha, er komt geen elektrisch motortje aan te pas. Wordt hier echt doodziek van dat de auto een melkkoe wordt, een Prius en net zo vies als een Ford Rs.
@The360box:
Een Prius even vervuilend dan een Ford Focus RS??
Maak je nu een grapje?!
Mijn eindwerk gaat over hybride wagens, ik weet welke techniek er achter zit(iets wat de meeste journalisten niet eens weten) en ik kan je zeggen dat THS(Toyota hyrbid system) een verdomd geniaal systeem is! En het verbruikt véél minder dan een Focus RS.


OT: Deze hybride configuratie (energie opwekken bij remmen en boost bij versnellen) is echt de toekomst in de racerij!
F1 heeft er ook al mee gewerkt maar wegens de kostenbesparingen was het plots te duur, spijtig.

BTW: Die Porsche maakt echt een hardcore geluid!
@vale46: The360box heeft wel ergens gelijk. Natuurlijk verbruikt de RS per km veel meer en stoot hij daarmee meer uit dan een Prius. Maar als je de gehele keten bekijkt van productie tot recycling en daarbij de uitstoot per km optelt (Priussen rijden meer km’s dan RS-en) dan zou de Prius er best eens slecht vanaf kunnen komen.
Het ligt er echt aan waar je waarde aan hecht en hoe je de getallen presenteert.
Succes met je eindwerk en met de bijbehorende verdediging.
@hjkort: Als je zo redeneert…
Het was een absurd voorbeeld, de Prius en Focus RS kan je gewoon niet met elkaar vergelijken. 2 totaal verschillende wagens.

Ik kijk naar de uitstoot/verbruik tijdens het gebruik, niet wat de fabrikant en de sloperij doen. Als gebruiker is het verbruik het belangrijkste om de kosten te drukken. Wat fabrikanten doen kan me niks schelen.
komop! ze moeten van het racen afblijven, dat ze de wegwagens erbij uitrusten vind ik wel oke maar van het racen moet je leuk houden en vooral met veel herrie! (die herrie is trouwens wel erg mooi^^)
Beetje Verward
Zijn ook sukkels die Porsche ingenieurs. Bouwen al decennia lang waardeloze wagens. Dat ze nu ook hybride techniek er in stoppen bewijst hun hoploos dilettantisme.
Beetje Verward
En nu ook al een terugroepaktie voor alle Panamera’s.
Sleeecht.

OT Superkarren die Porsches. En gelijk hebben ze: techniek moet blijven vernieuwen.
whahah let op reclamebord op 1,48 XD
@Beetje Verward
Jij rijdt dus al decennia lang Porsche’s (en andere sportwagens ter vergelijking)?
@beetje verward:
lijkt me heel veel verward
@ beetje verward: ben je niet goed?
barmhartigeharm
@beetje verward:

eerst ben je ubernegatief over porsche, en dan OT zeg je dat het superkarren zijn???? WTF
@robert1
hybride of electrisch heeft wel de toekomst. Electromotoren hebben veel koppel en dat is wat ik graag wil in een auto. Hoe meer koppel over een breed toerengebied hoe soepeler een auto rijdt. En een electromotor als extra is toch alleen maar mooi meegenomen? Wat meer trekkracht op het moment dat je het nodig hebt.. Het enige wat nog ontbreekt zijn lichte accu’s met veel capaciteit..
@ beetje verward
U bent op het werk aan het epibreren lees ik?
zo gaan ze bij het degelijke porsche alle panamera’s terug roepen?
Er komt waarschijnlijk ook een Productie voor op de weg komen van deze Porsche 997 GT3R hybrid
Ik snap dat gezeur over hybrides hier niet. Extra vermogen is prima lijkt me.
Beetje Verward
@barm etc
Wel eens van I R O N I E gehoord?
Zolang de auto’s sneller en geavanceerder worden vind ik het best.
the-budel-guy
Porsche en hybride doe dan liever een op waterstof daar zie ik toekomst in.

want daar heb je nog het geluid van een motor en bij hybride en of electrisch heb je bijna of geen geluid.
@the-budel-guy: Dat is dus een domme uitspraak. Alsof deze GT3 R Hybrid écht alleen op de elektromotor rijdt…tuurlijk niet. Dat moet je toch wel snappen hoop ik…en anders horen.
Ik vind dit echt een heel mooi systeem. De remenergie gebruiken voor een boost. Hiermee houd je toch die racy sound en wordt het dus niet een halve Tesla. Alleen zou ik wel graag willen weten hoeveel km je weer moet rijden voor de volgende boost van 8 seconden.
Wat is de rondetijd?
the-budel-guy
@ Ferdinand1.
ik vind de GT3 R Hybrid geen echte Porsche om dat een echte Porsche een lekker geluid moet hebben en niet onder de 60 of iets gezoem.
en daarbij mijn reactie ging over de gehele Haat van hybride en ander boom knuffelaars.

en je zou bedoelen DEZE GT3 R Hybrid rijd nog niet op de elektromotor. maar over een jaar of 2-3 wel.
het gehele sportwagen consept draait toch om uiterlijk geluid en fun
oke fun heb je vast wel genoeg in deze auto en uiterlijk ook maar over een jaar of 2-3 geen GELUID meer dan is het nog maar zoeeeemmmmmm zzzzzzzzz
@the-budel-guy: Die tijd is er nog lang niet. Als de auto’s uit de racerij echt volledig elektrisch worden dan zal daar een aparte klasse voor komen. Voorlopig blijven de 911’s lekker geluid produceren. Maar als het dan over 20 jaar écht elektrisch moet, dan moet dat.
Als je zelf een hybrid bent…

OT: laat maar zitten, veel te duur voor wat het oplevert, als straatauto.
porsche maakt een hybride!
en hij is ook nog leijk!
mischien voor een beter imago?
Mja ziet er toch wel een mooie wagen uit, maar dat filmpje is niet echt speciaal…
@Dimglor: Het filmpje toont mij ook niet echt het directe voordeel van de remrecuperatie. Natuurlijk werkt het, maar wat zijn de veschillen op de ring tov een “normale” GT3RS?
the-budel-guy
@ Ferdinand1 nou met de verhalen van vandaag 4 cilinder bij F1 hybride GT3 RS ik denk dat de gruwel tijd sneller komt dan we denken en dat allemaal door EL goorlap.
Zal best snel gaan, maar ondanks dat er een 6-cilinder in ligt vind ik het geluid maar matig…
"Beetje Verward
Ook even geluisterd. mooie bak, maar toch nog best wel rumoerig vooral bij het optrekken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).