Autoblog 2010 flashback: week 31

Auteur: , 21 Reacties

Time flies when you're having fun. De hoogste tijd dus om weer even terug te kijken naar de zaken die een jaar geleden speelden. We maakten toen kennis met de zoveelste Carrera GT die door Gemballa was verkracht. En we kwamen een 599 GTB met camoprint tegen. Maar er was nog veel meer dat speelde.

Zo maakten we kennis met de nieuwe Suzuki Kizashi en toonde Michiel van den Brink ons de tekeningen voor de Vandenbrink Fra Mauro. Er werd een Zenvo ST1 in het wild gespot en we kwamen tot de conclusie dat een drugsverbod in het verkeer onhaalbaar was.

Een auto die de tongen los wist te maken was de door edo getunede Ferrari Enzo van ZR Auto. En een overzicht van alle matte spots was ook zeer aardig om te zien.

Ook maakte BMW bekend dat ze uit de Formule 1 zouden stappen en er werd geopperd dat een faillisement de beste oplossing zou zijn voor Opel. De Saab 9-5 dook ondertussen op in een studio voor wat foto’s.

Ook hoopten we dat Schumi terug zou keren in de Formule 1, helaas moesten we daar nog even iets langer geduld voor hebben. En de Ferrari 458 Italia werd officieel onthuld.

Oh ja, Wouter mocht nog rijden met de Mercedes SLR McLaren Roadster.21 reacties

Blijkbaar was ik vorig jaar deze tijd op vakantie, het is allemaal nieuw voor me. In de meeste gevallen geen probleem, maar jammer dat ik Vandenbrinks nieuws toen gemist heb. Sowieso weinig nieuws van dat front. Michiel, laat eens wat van je horen! :D
Leuk die flashbacks!!:D
vette bak!
@ Citrofiel

De Ferrari 458 ook nog niet eerder gezien? :)
@JIFF: Zo te zien had ik die wel gezien, daar reageerde ik namelijk twee weken later op. Toen ik weer terug was.

@atakan: Een Nederlands autodesigner die een tijd lang actief was op autoblog en een aantal columns en artikelen over design heeft geplaatst. Hij was erg ver met een bepaald coachbuilding project op basis van Ferrari met zijn eigen designhuis, maar dat heeft hij van de hand gedaan.
@Citrofiel: je bent me net voor ;)
Wat is de status bij Vandenbrink ?

Ik heb geen projecten gereed zien komen. Website is niet bijgehouden, geen nieuwe artikelen en foto’s …
@Jochen:
En die vandenbrink is ook met de noorderzon vertrokken!
@Jochen:
tja .. tis niet echt een makkelijk proces ..
met de “crisis” zullen ook niet veel mensen durven investeren in dit soort projecten ..
althans .. ik niet iig ..

zijn web-site http://www.coachbuild.com is echter wel een bezoekje waard ..
Oke, domme vraag; wie is die Van den brink :oops: ? Nog nooit eerder van gehoord lol..
@atakan: Die van den Brink is Michiel van den Brink. Een Nederlandse ontwerper die oa enige tijd voor Spyker heeft gewerkt en daarnaast regelmatig columns schreef voor autoblog. Ook heeft hij zijn eigen designbureau opgericht.

Als je meer werk & info wil zou ik je aanraden om onderstaande linkjes even uit te spitten :D
http://www.autoblog.nl/archive/author/michiel
http://www.autoblog.nl/archive/tag/vandenbrink
http://en.wikipedia.org/wiki/Vandenbrink_Design
@robbie: Thanks, weer wat geleerd ;).
die carrera GT , past bij toyataprius xD
Heb eens zo’n Mirage Gt in Duitsland zien staan in Essen op een motorshow… Echt prachtige wagen…
Die Gtb Fiorano vind ik anders ook wel niet mis ;)
Prachtigg!!
Jemig… Is het alweer een jaar geleden dat jullie voor het laatst iets aan nieuwe schetsen van me gezien hebben? Wat gaat de tijd toch snel…

Afijn, het feit dat ik Vandenbrink Design BV los heb gelaten is al enige tijd bekend. Het staat op mijn website http://www.michielvandenbrink.com en op COACHBUILD.com heb ik er zelf een stukje over getikt.

Zie: http://www.coachbuild.com/index.php?option=com_content&task=view&id=205&Itemid=37

Voor wie het interesseert, sinds kort ben ik ook een nieuw fietsblog begonnen. http://www.SintChristophorus.nl

Zo, nu weten jullie weer waar ik uithang. ;)
@Michiel_vd_Brink:

Het maakt niet uit hoe lang je wacht met het uitbrengen van de GTO. Ik kan hem toch niet betalen. ;)
Hoeveel tijd hebben wij nog om te sparen?
@ RenesisHP: Geen idee. Ik ben niet meer bezig met de Vandenbrink GTO, dat doet mijn voormalige compagnon nu. Alles wat er aan designs in Vandenbrink Design BV zit is niet meer van mij. Hetzelfde geldt voor de naam en het bedrijfslogo.
@Michiel_vd_Brink: Ik lees nu dat je pas in april dit jaar afstand hebt gedaan van VDB Design. Was het daarvoor al langer bekend dat je dat zou doen, want volgens mijn gevoel speelt dat al veel langer…
Op mvdb.com zie ik onder automotive nog niets nieuws… Je houdt autoblog toch wel op de hoogte als er weer ontwikkelingen wat dat betreft zijn hè? Een nieuw designhuis ofzo. :lol: En nee, over fietsen hoef je niet te beginnen. :P

Maar leuk om ook hier ff te horen dat je nog leeft… :|
@ Citrofiel: Wat er voor April speelde doet er voor mij niet meer toe. Er staat wat er staat, het is wat het nu is.

Er zijn op dit moment geen nieuwe automotive projecten in de maak. Maar als er nieuws te melden is, zijn jullie de eersten die het te horen zullen krijgen. Maar reken er op korte termijn niet op.
@Michiel_vd_Brink: Jammer. ;) Op het moment richt je je meer op fietsen dus… Ook qua dagelijkse inkomsten, zo te lezen. Aardige verandering, maar verandering van spijs… En zo. ;) Anyhow, ik zal een Tractionvriend die jaarlijks buitenlandse fietstochten maakt op een tandem (dit jaar Cuba bv.) eens naar je site verwijzen. :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).