Toyota gooit Europese fabrieken tijdelijk op slot

Auteur: , 4 Reacties

Niet alleen de Japanse fabrieken van Toyota kwamen in de problemen vanwege de tsunami-en aardbevingramp in Japan, een aantal Eurpese vestigingen waar Toyota's in elkaar worden gezet gaan eind april ook eventje dicht. De onderdelen beginnen namelijk wel heel schaars te worden.

Na de ramp in maart hadden de Europese productielijnen nog wel even genoeg onderdelen op voorraad om de productie door te kunnen zetten. Maar nu komt de bevoorrading in gevaar. Eerder werd al verwacht dat de totale productie van werelds grootste autobouwer met tenminste 500.000 voertuigen zal worden vertraagd.

Het gaat om twee fabrieken in Groot-Brittannië, een in Frankrijk en een in Polen. Buiten Europa krijgt ook de productielijn in Adapazari, Turkije, het zwaar te verduren. Hoewel de meeste onderdelen voor Toyota’s door Europese leveranciers worden geleverd, moet er nog steeds genoeg spul van Japanse makelij aan de fabrieken worden geleverd. Of deze korte onderbreking effect heeft op de bevoorrading van dealers is verder niet bekend.4 reacties

Waarom geeft Victor Muller niet toe dat de meeste onderdelen van zijn SAAB’s uit Japan komt. ;)
@AutomotiveDesigner: :lol: Erg scherp!
fouten geef je nu eenmaal niet graag toe.
Tja, hoeveel ze ook in Europa en Amerika maken, als er Japanse onderdelen in zitten kan je niet leveren. Mensen krijgen namelijk niet graag een auto met een paar stukken te kort…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).