Yummie! RUF CTR3 heeft nu 750 pk!

Auteur: , 26 Reacties

In 2007 maakte RUF ons heel gelukkig door de derde variant in hun legendarische CTR reeks te onthullen. Deze CTR3 had destijds een 3.8 liter zescilinder boxermotor met 700 pk en 890 Nm, maar inmiddels leven we in 2011 en heeft RUF de CTR3 een fikse update gegeven.

De motor is nog steeds 3.8 liter groot en heeft nog steeds 2 turbo’s, maar het vermogen is inmiddels gestegen tot 750 pk en het koppel bedraagt 960 Nm! Dankzij deze extra schep vermogen ligt de topsnelheid nu op 380 km/u ipv 360 km/u en het sprintje van 0 naar 100 km/u doet deze getunede Porsche 911 in 3,2 seconden. En in slechts 9,6 seconden zit je op 200 km/u.

En laten we ook gelijk maar even het grootste misverstand met betrekking tot de RUF CTR3 uit de wereld helpen: Deze auto is NIET gebaseerd op een Porsche Cayman! Ze ziet wellicht wat Cayman trekjes her en der, maar de basis van deze auto wordt toch echt gevormd door een Porsche 911. Als mensen je weer eens proberen wijs te maken dat dit een verbouwde Cayman is moet je ze heel hard uitlachen en voor n00b uitmaken.26 reacties

Beetje Carrera GT trekjes misschien wel
@st33fie: Je zou denken dat hij daarop gebaseerd is, maar dat is hij niet.
\
beetje combi tussen 911, carrera gt en cayman;)
Geef maar :-0 Echt gaaf is die!
Je hebt ook heel goed zicht door je achterruit… Maar ja, waarschijnlijk hoef je niet bang te zijn dat iemand je komt inhalen!
Ik vind dit Porsche nieuws veel leuker:

http://www.ad.nl/ad/nl/1006/Autowereld/article/detail/2812882/2011/07/21/Porsche-overweegt-remake-dodenwagen-James-Dean.dhtml
@Merry: daar hebben we al zo vaak over geschreven…
@Merry: ik hoop wel dat die remake iets mooier word..:|
”heel hard uitlachen en voor n00b uitmaken.” haha zal het onthouden..
wel mooi wagentje die RUF CTR3 :D
Blijf altijd mysterieuze auto vinden.
Nog nooit geen test van gezien. Ooit een keer wat vage spotters foto`s dat ie een vliegtuig in gaat. Maar dat is het ongeveer wel.
@KUYL: RUF heeft een fabriek ergens in UAE/Dubai/Qatar/Zandbak zitten, het zegt al genoeg waar de klanten zitten voor dit soort speelgoed
en wie kan er uit halen wat er in zit?
@TDI-goeroe: jij?
Bruut bakkie !
Eigenlijk is deze auto zelfs gebaseerd op een GT3.
@SimonMc: dat is toch een 911…
@robbie: Ja, uiteraard :)
@robbie: wat ben jij een lastig mannetje…
@porsj: want?
heeft ook wat weg van de gt1
Mooie auto! De daklijn lijkt wat gechopt en een wulpse achterkant. Het gebeurt niet vaak dat een tuner een mooie auto neerzet, maar deze is echt fraai. Ik ben benieuwd of er nog een mooi geluid in zit.Dat zal waarschijnlijk tegenvallen doordat de turbo’s de boel vocaal smoren.
@midasracer: ruf is iets meer dan een tuner imo
@midasracer: Ben het helemaal met je eens. Ik vind dit met afstand één van de mooiste specials ooit gebouwd door een “veredelaar”.

Zo dan Chrispothast? ;)
Nice, en op tijd thuis iig!
Kzat laatst aan deze auto te denken en deed me een beetje denken aan die Hennesey Lotus, ook uitgerekt enso, maar hoeveel van die Porsche tuners die zichzelf als merk omdopen zijn er nu al eigenlijk al!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).