Drie keer raden welk politiekorps een Cybertruck heeft besteld

Auteur: , 18 Reacties

Nee, het is niet de Amerikaanse politie. Die zijn daar te conservatief voor.

Tesla Cybertruck Dubai Police

Het zijn natuurlijk de agenten uit onze favoriete Arabische stad: Dubai. Als de lokale politie aldaar de kans ziet om een bijzondere auto aan hun wagenpark toe te voegen laten ze die niet schieten. Weliswaar is de Cybertruck geen supercar of hypercar, zoals we in het verleden van ze gewend waren, maar dat hem niet minder opvallend.

Qua supercars is het trouwens al een tijdje stil rond de politie uit Dubai. Blijkbaar zijn ze toch wat meer aan het milieu gaan denken. Vorig jaar schaften ze namelijk een stel Chevrolet Bolts aan. In een stad als Dubai rijdt je dan als agent toch een beetje voor lul. Wellicht dat dit meegespeeld heeft in de keuze voor de Cybertruck.

De wagen is trouwens nog niet binnen, want zover zijn ze nog niet bij Tesla. Wel hebben ze de Cybertruck alvast in Photoshop gegooid om een idee te geven hoe de auto er in politietrim uitziet.

Vorige week probeerde de politie van Zuid Wales al de blits te maken met een Ranger Raptor, maar op dat punt zullen ze toch het onderspit moeten delven ten opzichte van hun Arabische ambtgenoten. Als het gaat om pick-ups is de Cybertruck toch de overtreffende trap. En het voordeel is ook nog dat je de boeven ongemerkt kunt naderen. Dat was met de Aventador toch altijd een beetje lastig.18 reacties

> In een stad als Dubai rijdt je dan als agent toch een beetje voor lul. Wellicht dat dit meegespeeld heeft in de keuze voor de Cybertruck.
Want in een Cybertruck rijdt je niet voor lul?? Hoezo? Zijn de ramen allemaal geblindeerd?
@koeberg:
Nee, de ramen zijn kogelvrij
@yipikaye: of kogelwerend?
@borrelnoot: in ieder geval niet “katapult met steen vrij”
@borrelnoot: vermoedelijk toch ook echt kogelvrij…
Goede keuze!

De Cybertruck heeft net als de meeste smartphones Oerangoetanglas. Maar dan veel, en veel dikker. Én gelaagd. Heel erg gelaagd.

Dat spul is sterk. Sterk, zo sterk dat je er met een hamer op kan slaan wat je wilt… Kom je gewoon niet doorheen. Nooit! En met geen mogelijkheid! Gewoon uitgesloten. Wel zo veilig tijdens een achtervolging, je weet tebslotte maar nooit of als je achter zware criminelen aan zit of ze een hamer bij zich hebben.
@moveyourmind: dan zul je net zien dat die criminelen ijzeren ballen bij zich hebben, dan heb je als oom agent toch een probleem in je cyber truck.
@v60polestar: Dan steek je als agent gewoon je dienstwapen door het panelgap heen en schiet je die criminelen voor de sodemieter.

Overigens lang geleden dat ik een crimineel gezien heb met ijzeren ballen bij zich. De laatste keer was denk ik 1981, was ook nog eens in een tekenfilm. Van Lucky Luke.
@moveyourmind: ik dacht al, waar blijft de panel gap grap nou? Beetje Audi en olie wordt dat inmiddels. Maar ik moest wel lachen
@v60polestar: Voor zover ik het op het internet heb kunnen vinden, beschikken 99,8% van de criminelen in Dubai ALTIJD over twee ballen. Of er daar ook bij zijn die van ijzer zijn werd er niet bij vermeld.
Maar waarom zou je je daar ook druk over maken? Tegen de tijd dat die cybertruck leverbaar kan worden heeft Elon allang een leverancier gevonden die het echte kogelwerende glas kan leveren. Aanbod genoeg!
Waar ik me meer over verbaas is de vraag hoezo ze voor een elektrieke truck kiezen, terwijl ze zelf verzuipen in de olie, geld genoeg hebben en de benzine er maar zo’n € 0,52 per liter kost. Zou er in die macho-cultuur aldaar dan toch zoiets bestaan als: Kijk ons eens vooruitstrevend zijn!? Terwijl ze -ondanks hun indrukwekkende architectuur- op heel veel gebieden nog altijd mijlenver achterlopen op het westen? Zo krioelt het er nog altijd van de gesluierde vrouwen. Maar dat kan er ook aan liggen dat het niet allemaal spetters zijn en het maar goed is dat ze hun face (en kuiten) dan verbergen.
@9000cse: Blijkbaar zijn ze toch wat meer aan het milieu gaan denken. Vorig jaar schaften ze namelijk een stel Chevrolet Bolts aan. Aldus het artikel.
@moveyourmind: gelaagd misschien wel, maar geslaagd?
@moveyourmind: En in de woestijn is de kans dat je het water in rijdt een stuk kleiner, dus dat probleem van de dikke ruiten zijn we dan ook kwijt.
@moveyourmind: Tjah…wel lastig om een raampje te tikken als de auto te water raakt of in de fik gaat…zie dan maar hoe te ontsnappen.
Ze willen gewoon de mensen van de psychische bijstand voor de politieagenten ook wat werk geven…
Echt weer een dikke respect naar de fotoshop skills van de Autoblog redactie.
Perfect, zeker met de geïntegreerde zonnepanelen en eventueel uitklapbare zonnepanelen zodat de dienstdoeners in de schaduw kunnen genieten van hun (varkensvrije?) donuts terwijl de auto oplaad.
Dat gemekker over die kogelwerende ramen… Het is een leuke gimmick meer niet. Welke truck heeft dat nu? Werkt het niet dan heb je nog steeds een truck die 700 mile doet. Een bedcover heeft die de accu oplaad en ruimte heeft voor 6 man. Plus een grote laadruimte. Ik vind het een top ding. Ideaal voor de zandbakken. Als ik elon was zou ik nog een optie aanbieden en dat is zonnepanelen op het dak en op de voorkant. Laad die misschien wel 100 mile bij op een dag in de zon.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).