Britse politie doet ruig

Auteur: , 13 Reacties

Het boeventuig is ook buiten de gebaande wegen niet meer veilig.

Het politiekorps van Zuid-Wales heeft een leuke nieuwe bedrijfswagen tot hun beschikking gekregen uit de schappen van Ford. De auto die we hier in de kenmerkende kleuren van de Britse politie zien is een Ranger Raptor. Dat is het ruigere broertje van de Ford Ranger.

De auto is weliswaar nog niet in grote aantallen aangeschaft, want het gaat hier namelijk nog om een proef. Wel is de auto al volledig in politietrim uitgevoerd. De dienders kunnen in ieder geval een beroep doen op 213 pk, die voortkomt uit een viercilinder dieselmotor. Ja, je moet geen pick-up volgens het ouderwetse Amerikaanse recept verwachten. De topsnelheid is normaal gesproken begrenst op 170 km/u, maar misschien wil Ford voor de politie een uitzondering maken. De sprint naar de 100 duurt 10,5 seconden. Bij een achtervolging op de openbare weg zet dit geen zoden aan de dijk, maar daar is de Raptor ook niet in de eerste plaats voor bedoeld.

Waar de auto vooral van pas kan komen is natuurlijk op minder goed begaanbaar gebied. Op hoge snelheid over ruw terrein crossen is geen enkel punt. Dit heeft de Raptor onder meer te danken aan zijn aangepaste onderstel. Hiermee staat hij 51 mm hoger op zijn pootjes dan zijn tamme broertje en de spoorbreedte is met 15 cm toegenomen. Ook is de auto voorzien van de nodige extra bodembescherming en banden die wel tegen een stootje kunnen. Dit alles lijkt de wagen tot een geschikte kandidaat te maken voor de dienders die in de heuvelrijke delen van Engeland actief zijn.

Als de criminelen zich overigens weer op de openbare weg begeven dan is daar de Focus ST Estate om het stokje over te nemen. Deze vlotte stationwagen is namelijk de tweede Ford die de Britten aan de tand aan het voelen zijn. De ST beschikt over 280 pk en sprint in 6 seconden naar de 100 km/h. Als de auto’s in de smaak vallen, kan Ford nog een leuke bestelling verwachten.13 reacties

Geweldig dat de UK dit nog doet! In Nederland staan de linkse partijen meteen al te protesteren.
@bsxc2: 1. De politie heeft een tijdje terug nog een zwik A6en gekocht met 275 pk. En daar was niemand op tegen. Al hebben ze blijkbaar niet genoeg goed getraind personeel om ermee te rijden, maar dat is een losstaand probleem. 2. Waar in NL hebben we pick ups nodig muv Rijkswaterstaat wellicht.? Oftewel waarom moet je dit een politieke discussie maken terwijl je duidelijk laat merken alleen met je onderbuik te denken?
Ik krijg een beetje Forza Horizon 4 feelings met die Ranger Raptor :)
Interesting…. Een Raptor uitvoering met dieselmotor??
@slowland: inderdaad! Wel erg fraaie fotografie trouwens 👌🏼
Ach, de gemiddelde traktor achtervolgen in ruraal Wales zal wel geen probleem zijn.
En het occasioneel verloren gelopen schaap kan netjes in de bak vanachter!
@nemus: Shaun, is that you?
De Focus ST hebben ze in het verleden al vaker besteld, dus ik schat de kansen hoog in voor Ford.
Die Ranger Raptor is vet. Jammer dat de motor niet echt aansprekend is.
Eerst proefproject en dan pas bestellen. Dat is pas slim! Ik doel verder nergens naar hoor :-)
@unknown32: Ik kop hem door: dat hadden ze in Nederland ook beter kunnen aanpakken met de politie SIV en surveillancevoertuigen. Ze hebben het wel geprobeerd, soort van diversiteit (Mini Countryman -facepalm-) en getest op verschillende situaties. Behalve of een B-Klasse, beladen, een beetje rap over een verkeersdrempel heen geraakt. Wat dus niet lukt. Waardoor de milieuvervuiling aan gemorste 5w30 meer impact heeft dan PAS de komende 10 jaar. Gelukkig liggen er maar een paar drempeltjes het en der.

OT: Die Ranger maakt indruk zo, het schreeuwt “Respect my authority!”
Alleen zal het logo voorop in evt. uiteindelijke uitdossing hoogstwaarschijnlijk niet fel van kleur blijven, maar eerder standaard zwart worden.
Verstandige keuzes!
Ze hebben de verkeerde auto in het nauw gedreven op de foto. Dat was hun undercover collega Steve…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).