Politie Dubai voegt loeihete auto aan vloot toe

Auteur: , 15 Reacties

Daar zullen de agenten ongetwijfeld van glimlachen.

Politie Dubai voegt loeihete auto aan vloot toe

In de oliestaat Dubai vinden we eigenlijk alleen maar gigantisch dure auto’s. Nu is er in de meeste landen in het Midden-Oosten weinig ruimte om met de politie te sollen, maar ook op de weg moet je het niet in je hoofd halen rare fratsen uit te halen. Immers, aldaar behoren er in plaats van B-Klasses met vastgelijmde flippers namelijk verschillende supercars tot de vloot.

De politie is deze week weer eens verwend met een stel nieuwe bolides. Echter, in plaats van de gebruikelijke 918 Spyder of hoverbike, moet de politie ditmaal aanhikken tegen niets minder dan een Chevrolet Bolt.

Politie Dubai voegt loeihete auto aan vloot toe

Vooralsnog gaat het om een kleine oplage van slechts acht exemplaren, maar bijtijds moet dit aantal worden uitgebreid. Het toevoegen van volledig elektrische auto’s aan de vloot, moet volgens General Motors en de overheid van Dubai bijdragen aan een duurzame toekomst. Ach ja, je moet ergens beginnen.

Helemaal treuren hoeven de agenten die met deze auto’s moeten rijden niet. De Dubaise politie heeft namelijk gekozen voor de uitvoering met een rijbereik van 520 kilometer. Hoewel, dit gegeven is nog berekend via de oude NEDC-cyclus, dus helemaal realistisch is het rijbereik allerminst. De agenten zullen hoogstwaarschijnlijk bijzonder zuinig moeten rijden, willen ze meer dan 500 kilometer kunnen rijden. Hebben die boeven even mooi geluk.15 reacties

Met de airco op maximaal kun je de actieradius wel halveren.
@n54coupe: ik vraag me ook af welk effect zomers van 45+ graden op de batterijen hebben.
@superhans: +45 graden zou ik niet weten. Moet wel zeggen dat de actieradius van mijn plug-in zomers heel wat beter is dan in de winter. Scheelt ruim 20%.
dus een oliestaat investeert in elektrische auto’s?
@gwnbmw: GM verstrekt die natuurlijk voor nop, lekker gratis reclame.
@gwnbmw: net zoals Noorwegen al enkele decennia doet. Best slim.
@gwnbmw: maar Dubai was toch juist geen oliestaat? Daarom hebben ze er ook zoveel werk van gemaakt het Las Vegas van het oosten te worden.
@mashell: en hoe maken ze dat dan.. van welk geld..
overslag en toerisme, geen olie idd
Handig: “Wilt u gaan naar de 105 …..av voor een woninginbraak.”

“Ja, ik ga het even opzoeken, deze auto heeft geen navigatiesysteem.”
@87sandyd: jij ziet agenten bij een spoedmelding altijd eerst het adres invoeren in hun navigatie business systeem van de touran?
@weetikveel: Nee, dat wordt in de navi gezet, vandaar mijn punt
Loopt op biovriendelijke kamelenmelk
Een oliestaat die elektrische voertuigen in z’n vloot inzet. Als zelfs de oliejongens overstag zijn…
@hectorjenks: …dan ben ik dat nog niet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).