Kamervragen n.a.v. import T2-campers

Auteur: , 46 Reacties

Oh dear. Het lijkt haast wel alsof de écht zware jongens bij de autodealers zitten. Of het nu gaat om 'gerigde' politieaanbestedingen of vermeende malversaties bij de verkoop van Bentleys, bij de grote autojongens vergeleken waren Hillis, Klepper en Mieremet padvinders, zo lijkt het. Laatste hoofdstuk: Kamervragen over de T2 campers.

De lekkere retro-T2 die door Volkswagen Campercentrum Nederland wordt aangeboden wordt even onder de loep gelegd. Het ding is van oorsprong Braziliaans en wordt eerst in Engeland op kenteken gezet. Dat de keuringsregels daar soepeler zijn bewees de Radical SR8 al. Hierna wordt de T2 in Nederland geïmporteerd en verkocht.

De Tweede Kamer houdt echter zijn oog op de prijs, en stelt in deze tijden van Eurocrisis gelukkig de juiste prioriteiten. Naast ganzen op Schiphol en orka’s die naar Tenerife worden verscheept is er ook aandacht voor deze T2-busjes zonder ABS. SP-kamerlid Paulus Jansen heeft vragen gesteld aan minister Schulz van Haegen over de import van de campers. Vraag is of de import van deze voertuigen niet moet worden gezien als het ontduiken van de wet.

Mocht de import alsnog als onwettig worden verklaard, dan is er nog niet heel veel aan de hand denk ik, want ze zullen niet met 10.000-en tegelijk besteld zijn. Toch is het wel aardig om te zien dat iets dergelijks de Tweede Kamer niet ontgaat. (via Bovagkrant)46 reacties

Waar ze zich daar al niet druk om maken, al zal een auto zonder ABS ze daar behoorlijk bang maken. Stel dat er wat gebeurt, wie is er dan aansprakelijk? Commissies enz
F van de G ik heb een nieuw lijsje voor je
@mbevo: van der…was het toch ? F van der G ? (gozert moeten ze overigens nog eens behoorlijk aan een paaltje nagelen…maar dat terzijde)
@Megakix: achja die r maakt ook niet uit bij uitschot,kan hij gelijk zich zelf erbij neer knallen,dan zijn we allemaal blij
@Megakix: @mbevo: Nee het was V van der G. En ja die moet ook nog een echte straf krijgen ipv van een paar jaar Centerparcs.
@mbevo: eindelijk, opdrachtgever meld zich..
@dennisr: :lol:
On Topic: vanavond moet Porto voetballen….
@Megakix: :lol: hij’s goed..
@Megakix: Ik snap em niet :(
Het gaat natuurlijk wel om nieuw verkochte campers (auto’s) en volgens Europese regelgeving moeten nieuw verkochte auto’s onder andere ABS hebben. Binnenkort ook ESP. Geen idee of er een minimum eis is voor crash veiligheid (kreukelzone, veiligheidskooi, airbags) maar ook dat zou niet verkeerd zijn.
@Original_Arnoud: Ze worden verkocht al tweedehands…

Enige optie om dat te ontlopen is een chassisnummer van een sloop T2 erin stansen!
@RickB:
Dat is dus juist de hele truc. Op die manier kan je auto’s die in wezen nieuw zijn als tweedehands in Nederland verkopen. Maar in feite zijn het nieuwe auto’s en wordt op genoemde manier dus de regelgeving ontdoken. Opzich heeft Paulus Jansen dus wel een punt. Maar ik vind wel dat hij zich beter om andere zaken druk kan maken.
@Original_Arnoud: Er gebeuren zoveel dingen!

G55 legaal belasting vrij en noem maar op! Zoveel gaten die gevuld moeten worden!
wie heeft er ooit op zo,n Paulus (graftakharses) Jansen willen stemmen in zijn leven ??

en waarom ??
noh, bouw dr ABS op.. heuj!
Hebben ze geen belangrijkere dingen aan het hoofd.
Kijk, dit is prachtig. NL is een perfect land waar alles perfect verloopt, geen armoede of werkloosheid, geen sociale ongelijkheid, geen depressies, geen economische problemen, geen criminaliteit en geen vervuiling. Iedereen is blij en gelukkig, iedereen is welvarend, iedereen houdt van elkaar.

Kan niet anders…
zo, die heeft zijn prioriteiten op een rijtje!!?

de euro staat op de helling, werkeloosheid schiet omhoog, hypotheken zijn nagenoeg onbetaalbaar en hebben vaak last van onderwaarde, consumenten bestedingen en koopkracht gaan achteruit.
maar wacht, niets aan de hand, de import van 3 nieuwe oude VW bussen zonder abs moet aan banden gelegd worden, want dat zit de Nederlandse bevolking toch een partij dwars!
@wimbers: het zit niemand dwars.. tot dat er een kind word dood gereden door een NIEUWE T2, zonder ABS.. dan zit het de ouders toch dwars.. en hoe kon dat voorkomen worden.. nou de overheid had het moeten tegenhouden..

ja, dat is het enige wat ik me kan bedenken.. xD
@dennisr: ja kan ook een oldtimer kopen .. er rijden er veel oude autos op de baan
@KaCh1ng: klopt, dan hebben ”die ouders” geen poot om op te staan, maar wel als het om een nieuwe gaat..
@dennisr: ik denk dat als iemands kind wordt doodgereden, dat ze nog gaan kijken of het een nieuwe of een oude T2 was. ;)
@dennisr:

Hm,

Alle oldtimers van de weg halen dan? En dan? De vermaler in? Het zal de gemiddelde ouder een zorg zijn of zijn/haar kind wordt aangereden door een auto, die dan al of niet ABS heeft!

En wat is je reactie, indien een bestuurder wel beschikking heeft over ABS, maar toch een kind doodrijdt? Ligt het aan de auto of aan de bestuurder?

Overigens rijden bezitters van oldtimers/youngtimers een stuk defensiever juist omdat hun oude karretje niet remt/stuurt als een nieuwe auto.

Heb zelf twee oudjes, dus spreek uit eigen ervaring.
@FrankypankyV8: zeker niet alle oldtimers van de weg halen, die rijder immers legaal zonder ABS..

wat ik min of meer wou zeggen is, ALS er iemand word dood gereden door zo’n auto, die niet ”legaal” zonder ABS rijd, dan zal iemand een flinke schade vergoeding eisen.. denk ik.. althans.. ik zou het proberen xD aangezien het voertuig niet aan de wettelijk eisen voldeed ten tijde van aanrijding..

maar nog iets, misschien zal de verzekering wel moeilijk gaan doen.. het is immers een nieuwe auto en hoort dus ABS te hebben..
@dennisr: Alsof je je op zo’n moment met schadevergoeding bezig houdt…
@bozewolf: iemand die 100% positief in het leven staat wel, en anderen denken er later aan..
@wimbers: een oppositie partij kan niet de euro redden, die kunnen niet de huizenmarkt fixen, de werkloosheid oplossen, het gebrek aan wereldvrede, honger in Africa, de prestaties van het Nederlands elftal, het ligt allemaal ver buiten hun macht. Maar hier kunnen ze wel iets aan proberen te doen.
@mashell:
Als een opposietiepartij dit soort onzin op de agenda zet, moeten de regeringspartijen zich er toch echt ook me bezig gaan houden, het lijkt me in dit soort tijden verstandiger om alle zeilen bij te zetten en een uniforme taskforce op de grote problemen te zetten. Een VW bus “importgate” lijkt me dan neit heel hoog op de lijst staan. ook niet als je er allerlei hypothetische situaties bij gaat halen.
ABS pomp erin, klaar!
Die importeurs lachen zich dood. Marge winst 60 % T2 is troep, je betaald alleen voor status.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@RickB:
Heb je wel eens in zo’n busje gereden? Hij accelereert denk ik een stuk harder dan hij remt… Om over het scheeftrekken bij remmen nog niet te spreken.
@super: ja om precies te zijn. En da’s inderdaad niet best, op zn minst!
@super: wat is dat voor bullshit, scheeftrekken bij het remmen? Misschien dat jouw opel kadett dat doet…
asl dit niet serieus bedoelt zou zijn rolde ik van mien sttoel van het lachen. maar nu schieten de tranen in de onderbroek.
@ferrari94tr: … … Mis ik iets ofzo??
Cultuur barbaren daar in de tweede kamer.
Meeste mensen weten toch echt niet waarover ze praten hier, of uberhaupt hoe ABS werkt:

Kortere remweg?
Het antiblokkeersysteem hoeft er niet voor te zorgen dat de remweg korter wordt. Dit ligt aan de ondergrond. Een geblokkeerd wiel kan onder bepaalde omstandigheden namelijk zorgen voor een kortere remweg dan een niet geblokkeerd wiel. Op een losse ondergrond zal een geblokkeerd wiel zorgen voor een kortere remweg, maar het voertuig zal dan wel onbestuurbaar worden.
@slickrick: tot zover de theorie. In de praktijk van nu een paar tiental jaren na het uitvinden van ABS, zorgt het systeem er gewoon voor dat je auto bestuurbaar blijft en ook de kortste remweg heeft.
Het grootste probleem is natuurlijk dat het ding geen 130 loopt. Maar dat geven ze niet toe natuurlijk, want dat zou hun eigen beleid belachelijk maken…
God wat een gelul. Zo worden Donkervoorts en Spykers ook op kenteken gezet. Wat willen ze daar dan mee gaan doen? Laat die pluchezitters zich met echte problemen bezig gaan houden.
@midasracer: Daar ben ik dan ook wel benieuwd naar, zou zonde van zo’n bedrijf zijn.
Land gaat naar de tyfes, maar de SP maakt zich druk over misschien 1 of 2 busjes zonder ABS die ingevoerd worden. Als ik een Golf 3 uit 94 ofzo koop heeft die vaak ook geen ABS…
@meneersander: levensgevaarlijk! daar ga je toch niet in rijden!
@dennisr: menig 18jarige rijdt er in rond hoor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).