$100 miljoen investering voor autodeelservice BlaBlaCar

Auteur: , 13 Reacties

Car sharing is hip. Dat vinden niet alleen de deelnemers, maar ook investeerders: BlaBlaCar, een van de grotere spelers op de wereldmarkt, heeft maar liefst 100 miljoen USD aan kapitaal aangetrokken.

Extreme carpooling

Het principe van een autodeelservice is duidelijk: verspilling van capaciteit in auto’s tegengaan. BlaBlaCar specialiseert zich op lange afstanden; iemand die normaal gesproken een trein of vliegtuig zou pakken kan hierin een alternatief vinden. Dit levert een win-win situatie op: de kosten worden gedeeld, en het milieu gespaard. Bovendien vervult car sharing een sociale functie, voor wie er voor open staat.

BlaBlaCar (we hopen dat degene die deze vreselijke naam heeft verzonnen zijn/haar bonus voor straf heeft misgelopen) begon in Frankrijk, maar heeft zich inmiddels uitgebreid naar 12 landen, waaronder Rusland. Jazeker. Met de $ 100.000.000 financiering van investeerder Index Ventures ligt een versteviging en uitbreiding van het platform binnen handbereik.

Het aantal leden bedraagt momenteel 8 miljoen, meer dan 1 miljoen leden delen per maand een rit.

UPDATE: inmiddels heeft men al 10 miljoen leden!13 reacties

Meer dan 1 miljoen leden delen per maand een rit? Kan dat bijna niet geloven..
@autoblogger: wereldwijd is dat denk ik wel reëel.

Ik zie er zelf geen toekomst in voor mijzelf. Ik ga geen vreemden in mijn auto laten rijden.
@bollegek: Je leent je auto niet uit. Dit lijkt meer op liften 2.0.

Je kan hierbij een rit plaatsen die je gaat maken, met vermelding van het aantal mogelijke extra passagiers die je kunt meenemen. Vervolgens kunnen mensen daarop reageren dat ze graag meerijden. De kosten worden vervolgens gedeeld!

Eigenlijk lijkt het mij best tof! Je kan er mensen zonder auto mee helpen en het is ook nog gezellig!
Lijkt me ook sterk! Dat is één op de 8 gebruikers die elke maand een rit delen!
@reactief: bedoeld voor @autoblogger
@reactief: gebruikers kunnen toch meerdere malen per maand een rit delen?
100 miljoen? Wat moeten ze met dat bedrag gaan doen? Alleen een platform maken?

Er is nu ook al een soortgelijke Facebook pagina. Dit is natuurlijk niet geoptimaliseerd maar ik heb toch al een aantal mensen een rit gegeven. Vooral om de ander te helpen en het gezelschap. De kosten delen vind ik niet eens zo heel belangrijk. (en met alle respect je kijkt gewoon naar iemand zijn profiel of het een soort persoon is die je wel een lift wilt geven)
@reistje:
dus net als met het klassieke liften kijk je of het een lekker wijf is?
@reistje: belangrijk dat je auto is verzekerd en bij een botsing het niet van jouw schadevrije jaren afgaat….dat heb je bij snappcar wel, faceboek groepje niet lijkt me?
Kun je dan ook eerst foto’s zien van de mensen die mee willen? Kan me voorstellen dat er sommigen zijn waar ik wel wat mee wil delen;)
@michiel1: Dat kan, foto is geloof ik verplicht en zij keuren zelf of ‘ie goed is.
@Michiel1: Een foto moet, ook kan je je facebook account eraan koppelen, en een stukje over jezelf schrijven. Anderen kunnen jouw als passagier of bestuurder ook beoordelen. En ook voor info over je auto is ruimte.
@michiel1: Vaak veel potentiele drugstransportjes denk ik ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).