Dit vliegveld heeft een bijzondere volgauto

Auteur: , 26 Reacties

Misschien een ideetje voor Lelystad Airport?

Bijna elk Italiaans supercarmerk komt uit een illustere plaats. Zo komen Ferrari, Maserati, Pagani en Lamborghini uit de zogenaamde ‘Supercar Valley’. Ferrari komt uit Maranello, Pagani uit San Cesario sul Panaro en Lamborghini uit en Lamborghini Sant’Agata. Het is allemaal op een steenworp afstand van elkaar. Het is een must voor de autoliefhebber die op vakantie is in Italië.

Ondanks dat het een route is die je met de auto moet doen, is het vliegveld tegenwoordig zeer de moeite waard. Er is namelijk een nieuwe volgauto aan de luchthaven-vloot toegevoegd. Normaliter zijn het heel modale auto’s met een lichtbalk erboven op. Maar in Bologna doen ze blijkbaar niet aan modale auto’s. Het Aeroporto Marconi di Bologna heeft namelijk een Lamborghini Huracan RWD geïnstalleerd als volgauto. Kijk, dat is nog eens lekker aankomen op een vliegveld.

Lamborghini Huracan RWD Coupé '19

De auto is een grijze ‘RWD Coupé’, voorheen beter bekend als de LP580-2. Het is eigenlijk de Huracan hoe je hem wil hebben: met een atmosferische V10 én achterwielaandrijving. Hopelijk keert deze ook terug nu de Huracan EVO gearriveerd is. De auto heeft een speciale livery aangemeten gekregen om zo extra op te vallen. Aan de voorkant van de auto zien we een logo van het Aeroporto Marconi di Bologna, aan de zijkant van het grijze monster zien we ‘Welcome to Bologna’. Heel erg attent omdat in het Engels te doen. Uiteraard zijn de Italianen niet vies van een beetje nationalisme, dus hebben ze onder die zin een Italiaanse vlag geplaatst.

Lamborghini Huracan RWD Coupé '19

Het meest opvallende detail is echter die enorme joekel van een lichtbalk bovenop. Benieuwd wat het doet met de dstroomlijn, dat kan namelijk niet al te best zijn. Leuke touch: aan de achterkant van de lichtbalk staat ‘Follow Me’ geschreven. Dan weet de piloot meteen wat de bedoeling is. Misschien een tip voor Nederland, aangezien de fabriek van Donkervoort op een steenworp ligt van Lelystad Airport.26 reacties

Nee, niet voor Lelystad Airport. Die moeten gewoon een Donkervoort nemen.
@potver7: maar daar zal waarschijnlijk nooit door de grote luchtvaart gevlogen gaan worden. Een mooie donkervoort voor een Cessna 172 is een beetje overkill!
@potver7 lees de laatste zin van het artikel nog eens?
Een Spyker op Schiphol
Spyker ontwikkeld al een volgauto voor Lelystad AirPort. Ik verwacht dat Victor Muller de Spyker C8 aircastle binnenkort zal presenteren
@bakingmynextbenz: ik dacht aan een D8 Teuge to Valkenburg
@bakingmynextbenz:

Some say that he almost immediately goes bunkrupt when playing monopoly but in the end he always wins the game.

All we know is, he’s called The Vic!
En dan een paar foto’s met een standaard grijze Aventador Roadster. Meh. Als ze nou alleen die speciale Huracan op de foto’s hadden laten staan, prima. Dit is weer net niks. Die AA is dan weer cool.
Lelystad airport….zonde, dan staat die lambo de komende 20 jaar stil
De allerbeste volgauto voor een vliegveld is én blijft toch Mercedes-Benz…

Kan gewoon geen enkele andere auto bedenken die geschikter is om de vliegtuigen te laten zien hoe je moet taxiën.
@moveyourmind: bij Mercedes wordt er nu druk gesleuteld aan de CLE 65 amg
Dit e-klasse coupe limo shooting break vlaggenschip met v12 wordt er tegen hoog tempo aangepast om op loodhoudende benzine (AVgas) te kunnen lopen en voldoende emissies te genereren om niet uit de toon te vallen in de luchtvaartsector.
@tjorque: Haha, mooi!
Met de vorige gumball 3000 was er al een oranje te zien met speciale vermelding naar Shmee toen ze met zen allen naar Japan vlogen. Laat niet uit dat het leuk luchthaven vervoer is
Kan de Piloot de volgauto niet bijbenen…. Moet toch fantastisch zijn, driften op een vliegveld met een 10 cilinder. Mijn natte droom, maar dat dachten jullie vast al…..
@dutchdriftking: ik voel ook n natte droom opkomen
Taxitijden zijn op BLQ dus vanaf nu het snelste ter wereld. Jammer dat het na het verlaten van de slurf op het instappen in de bus dubbel teniet wordt gedaan. 🤫
Op Bologna hebben ze al sinds jaar en dag een Lambo rondrijden. Ik vlieg er al 2,5 jaar op en al die tijd staat er een Lambo als volgwagen, die ze ook daadwerkelijk gebruiken, niet alleen een PR stunt.
@jje003: klopt, ze hadden er nu al een tijdje geen meer. De vorige was wel begrensd op 90km/h deze schijnt niet begrensd te zijn.
@povel: uitgezonderd de tractors een van de eerste lambo’s met een oneindige 0-100 tijd 😝
@jje003: jep. Een gele aventador als ik het goed heb. Vlieg je zelf?
Wel gaaf uitgevoerd zo die huracan
Gelijk laten zien aan mijn partner. Sportwagens zijn wél nuttig!!
Boodschap zou beter zijn …..Try to follow me!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).