22-jarige meid pakt boete van €25k voor rijden onder invloed

Auteur: , 72 Reacties

Deze is voor Emile Roemer.

22-jarige meid pakt boete van €25k voor rijden onder invloed

Rijden met een slok op en vervolgens een boete van omgerekend 30.000 dollar incasseren. Het overkwam Katharina G. Andresen. Een 22-jarige Noorse, afkomstig uit een familie met heel veel poen. Ze zou volgens Forbes een net worth van 1,23 miljard dollar hebben. Not bad.

In Noorwegen zijn de boetes inkomensafhankelijk. De bedragen zijn dan soms ook niet mals. Katharina reed in haar Audi, toen ze staande werd gehouden door de politie. Ze bleek driemaal de toegestane alcohol in haar bloed te hebben. Ter plekke werd geen prent uitgedeeld. Katharina mocht zich melden bij de rechter.

Afgelopen week was de zitting. Uiteindelijk kreeg ze een boete van 250.000 kronen opgelegd. Omgerekend bijna 26.000 euro. De rechtbank in Oslo oordeelde dat het boetebedrag kon oplopen tot 40 miljoen kronen op basis van haar overtredingen. Dat is meer dan vier miljoen (!) euro. Men kwam uiteindelijk uit op 250.000 kronen, mede omdat Katharina op dit moment geen vast inkomen heeft.

Naast de geldboete kreeg de 22-jarige een voorwaardelijke celstraf van 18 dagen en moest ze haar rijbewijs voor 13 maanden inleveren. De rijkste vrouw van Noorwegen zal voorlopig dus een toontje lager zingen. (via Hegnar)

Fotocredit: Katharina G. Andresen via Instagram72 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Nu in Nederland nog….. ;-)
@st220: Zinloos. Voor iemand die arm is is 50 euro veel geld. Voor iemand die (zo) rijk is is een boete van 50k nog steeds niet pijnlijk. Het is zonde, maar niet pijnlijk. En een boete moet pijn doen. Beter is om bij rijden onder invloed rijbewijs af te pakken voor een periode van 3 maanden, en die periode bij elke recidive te verviervoudigen. Houden ze er vanzelf mee op.
@Stefje: zu gaat nu 13 maanden “te voet” en dan is ook nog de publieke “straf”, omdat ze niet onbekend is, dus de media zal zeker wel wat fijns te schrijven hebben. Een sociale taakstraf had nog wel d’r bij gemogen…
@doublechevron65: Ja, die boete voor rijden zonder rijbewijs zal echt een probleem zijn…
@Stefje: ja precies, die €25.000 geeft ze op een zaterdag uit als ze gaat stappen met haar vriendinnen.. om 3x toegestane alcoholpromillage te krijgen moet je bijkans dat wel uitgeven in Noorwegen 😂
@st220: prima systeem.
Maar dan wel een vlaktax invoeren.
@st220: dan is die 2,- boete voor mij nog wel de moeite waard. 😉
@st220: Maar dan zit je weer met gevangenisstraffen. Iemand die in de bijstand zit heeft geen tijd die geld kost. Een zakenman of bankier heeft juist hele dure en kostbare uren. Ga je die bankier dan ook minder lang in de cel stoppen bij een misdrijf?

Zo nee, dan meet je met twee maten en dat is ronduit zielig en jaloers gedrag.
@st220: Asjeblieft niet zeg. Links geneuzel.
Terecht! En door…
Nu geen werk, nee die hoeft ook niet te werken waardoor dit rijkeluiskindje toch weer een beetje de echte boete ontspringt.
@ghost: 25k is natuurlijk geen echte boete. Een schijntje. Maar vergeet niet dat je in Nederland nog een opslag zou hebben gekregen van een eurotje of 9 aan administratie kosten.
@ghost: Haar Instagram-account lijkt je bewering te ondersteunen… die gaat echt geen pijn leiden van die 25K, de advocaat-kosten zijn vermoedelijk nog hoger. En 13 maanden niet mogen rijden is echter wel vervelend, zo’n chauffeur is toch zo’n zeikerd als je met je dronken bek naar huis toe moet …
@dawwg: Er staat wel in de tekst dat ze momenteel geen vast inkomen heeft… Zullen wel moeilijke tijden zijn…
@ghost: Dit is volledig gebaseerd op vooroordelen.
@granlusso: nee tuurlijk niet, je zegt als overheid dat je een boete oplegt die inkomensafhankelijk is en geeft iemand die meer dan een miljard waard is 26k. Dat is een lachertje man.
En iedereen die nu zegt; het is niet niks, nee dat klopt.
2 jaar terug kreeg een Luxemburer van mij een boete van €35k en 3 jaar rijontzegging omdat hij moedwillig op een agent was ingereden en dronken achter het stuur zat. Die was geen miljardair maar had een salaris van €300k per jaar. Snap dan ook dat ik vind dat deze dame hiermee de dans ontspringt (volgens het principe van de overheid).
@ghost: *luxemburger, tevens oud-kennis van mij. (Nee, niet trots op!)
@ghost: is wel ff wat anders dan dronken worden aangehouden, zonder dat er slachtoffers zijn gevallen.
@ghost: Ik begrijp je, maar het zegt totaal niets over hoe deze boete betaald wordt. Uiteraard is de kans groot dat papa en mama de boete betalen, maar er zijn genoeg mensen die hun kinderen gewoon zelf laten opdraaien voor een boete als deze. Aangezien mevrouw volgens bovenstaand bericht geen eigen inkomen heeft, zal dat een aardige kluif zijn.
Je weet het gewoon niet.
@granlusso: @ghost: Sorry, ik was in de war met een ander meisje. Dit meisje is samen met haar zusje bijzonder vermogend. Dat maakt de zaken niet anders.

Nu hopen dat haar morele kompas haar wakker heeft geschud.
@ghost: Wow jij bent jaloers hee.. Ben jij ook zo iemand die net iets langer links blijft rijden als iemand in een Range Rover je in wil halen? Ja he?
@hijman85: wtf?
@hijman85: Haha ik herken precies wat je bedoelt, maar ik enk niet dat @ghost zo in elkaar zit. Die conclusie kan ik nooit trekken uit 2 berichtje dat iemand post.
@hijman85: ik snap je reactie niet? Leg eens uit.
@ghost: De jaloezie druipt van je reactie af. Je frustratie dat zij niet hoeft te werken en jij (kennelijk) wel, de toon waarop je haar denigrerend een “rijkeluiskindje” noemt. Wat je zegt is natuurlijk onzin, want mensen die rijk zijn en rijk blijven doen dat doorgaans door hard te werken en verstandige beslissingen te nemen. Maar het gaat hier meer om jou: Laat het gaan, en je leven wordt leuker. En misschien word je zelfs wel een keer rijk;)
@hijman85: aparte interpretatie van wat jij denkt te weten over mij aan de hand van 1 reactie. Niks van wat jij hier schetst sluit aan op wat ik probeer te zeggen. Sterker nog, kennelijk mis je het punt dat ik hier probeer aan te halen. In plaats daarvan begin je over zaken die totaal irrelevant zijn. Feit blijft dat indien boetes inkomensafhankelijk, deze in verhouding moeten zijn, zodat degene die betaalt, hier ook echt mee zit, en het gevoel heeft dat hij/zij iets verkeerd heeft gedaan. Ik krijg die indruk niet bij deze specifieke case. That’s all.
@ghost: Ah kijk, nu komen we ergens. Als dat is wat je wilt zeggen dan kan je voortaan beter dat zeggen. Nu leek je een beetje een jaloers en verzuurd, en dat zou toch zonde van dit mooie leven zijn.
@hijman85: zal duidelijker zijn de volgende keer.
Ik wil haar wel chauffeuren hoor.
Ik vind die inkomensafhankelijk boetes altijd een lastig verhaal. Aan de ene kant voelt het als straffen, omdat je meer dan gemiddeld verdient. Aan de andere kant wil je dat een boete voor iedereen een nare consequentie is.

Ik zou als oplossing willen aandragen dat we in Nederland inkomensafhankelijke boetes pas gaan invoeren vanaf de 5e bekeuring in een jaar.
Zo straf je de veelplegers en ontzie je de ‘rijken’ en ‘armen’ die eenmalig een fout maken.
@granlusso: je kan beter een puntensysteem invoeren waarbij bij teveel punten het rijbewijs wordt afgepakt. Dat is voor zowel arm al rijk een vervelende straf.
@simonbv: Dat is zeker effectief. Alleen ben ik bang dat dat een te grote impact heeft voor de betrokkende als het een lange rij-ontzegging betreft.

Begrijp me niet verkeerd, een overtreder moet gestraft worden, maar op deze manier kan iemand zijn of haar baan verliezen, met alle gevolgen van dien. Een uitkering, problemen op sociaal vlak, enzovoort.

Zo help je iemand van de regen in de drup en is uiteindelijk de maatschappij de dupe van deze straf.
@granlusso: Dat vind ik zo’n bullshit… Als je weet dat je baan afhangt van het hebben van een rijbewijs dan moet je je al helemaal realuseren dat je normaal moet doen in het verkeer.
@joostie: *realiseren
@joostie: te laat terugkomen bij de parkeermeter is ook al een punt…
Dat vind ik niet echt gevaarlijk, alleen in landen waar ze een punten rijbewijs hebben is dit wel zo.
@joostie: Nee, maar als je 1x 50 km/h te hard rijdt op de snelweg (ik weet het, heel fout en moet ongetwijfeld bestraft worden), vind ik een rij-ontzegging voor een lange periode een straf die niet z’n doel bereikt.

Tuurlijk moet iedereen zich realiseren hoe belangrijk zijn/haar rijbewijs is voor hem/haar, maar als mensen die 1x in de fout gaan meteen hun rijbewijs kwijt zijn, is dat een zware straf.
@granlusso: Het ligt ook aan de cultuur. In Duitsland liggen boete bedragen een stuk lager dan in Nederland. Waarom? Omdat het een persoonlijke blamage is die pijn doet in de ziel als je überhaupt een boete krijgt, nog ongeacht de hoogte van de boete. Als Duitser. Hier in Nederland echter, net over de grens, denken we daar heel anders over. We moeten het voelen in de portemonnee omdat het te voelen in de ziel. Het boetebedrag doet er dus toe, voor we het voelen. Onrecht ( de administratie kosten) vinden wij dan weer een probleem. Want die hele boete machine is toch al met belasting geld betaald. Die postzegels en die envelop van het CJIB zijn toch al betaald? Anyhoe; in Noorwegen zo weer hun eigen systeem. Zulke regionale verschillen los je niet zomaar op binnen Europa.
@postzegel: waar komt toch dat idee vandaan dat de boetes in Duitsland zo laag zijn? Ja, voor kleine overtredingen maar voor serieuze overtredingen (veel te snel, in Baustelles) zijn hoog en je krijgt nog punten ook.
@mashell: iets van 50 km te hard op de snelweg in Duitsland ; 120 euri. Iets andere koek dan de 280 die ik mocht aftikken op een provinciale weg met ongeveer 30 te snel. Parkeermeter over het hoofdgerecht: 7 euro in Duitsland. In Nederland ’t kaartje verlopen; 85 euro parkeerbelastingnaheffing.
@postzegel: over het hoofd gezien ipv hoofdgerecht.
@postzegel: Hmm, 54 te snel kostte me in 2012 €666. €240 normaal boetegeld, verdubbeld omdat ik het opzettelijk gedaan zou hebben, €140 afkopen maand invordering intrekken rijbewijs en nog wat administratie kosten. En drie punten uiteraard. Sindsdien heb ik project “Rücksichtslos”, ik houd me strak aan de snelheid.
@mashell: Misschien worden Nederlanders harder gestraft dan zee Germans.
@granlusso: inkomensafhankelijke boetes zijn oneerlijk want je kunt hetzelfde niet op het volgende niveau van straffen toepassen, de gevangenisstraffen. De zwerver springt een gat in de lucht bij een maandje gevangenisstraf, de CEO ziet zijn carrière en leven geruïneerd. Ook moeten we ons afvragen of het wel een probleem oplost, lappen de rijkeren nou zo vaak de wet aan hun laars? Ik heb niet de indruk. Dus vind ik dat we het gewoon grondwettelijk moeten houden. Gelijke gevallen, gelijk behandelen. Dus gelijke gevangenisstraffen en gelijke boetebedragen. Plus €9 administratiekosten uiteraard.
@mashell: Dat ben ik dus voor een groot deel met je eens, vandaar dat ik zou willen dat die inkomensafhankelijke boete pas bij de vijfde boete erbij wordt gehaald.

En in mijn andere betoog strijd ik tegen het afpakken van rijbewijzen, omdat dat dat voor de CEO dramatisch is en voor de persoon met een laag inkomen met rijbewijs, maar zonder auto, is dat een veel minder heftige straf.
@granlusso: dus na 5 overtredingen gaat alleen de boete voor de werkende persoon omhoog, en misschien voor de persoon met een uitkering zelfs een lagere boete als de vijfde boete die hij gehad heeft.
@simonbv: Nee, ik zou wel willen dat de boete voor iedereen omhoog gaat, maar dan voor de meer vermogende Nederlander harder dan bij een uitkeringsgerechtigde.
@granlusso: Diegene die een uitkering heeft betaald de boete niet zelf, de belasting betaald die boete door middel van een uitkering te geven aan de uitkering gerechtigde. De werkende mens betaald vervolgens de belasting waarmee die uitkering ‘geschonken’ word. Of zie ik het nou scheef?
@snel70: Daar heb je gelijk in, maar die vergelijking gaat mij persoonlijk iets te ver.

Dat zou je namelijk ook kunnen zeggen over de kinderbijslag.
@granlusso: Klopt, over nog wel meer dingen ook. Echter jezelf aan niet duidelijk omlijnde regels houden is toch iets anders. Overigens houd ik mezelf ook weleens niet aan deze duidelijk omschreven regels in het verkeer. Echter dat doen we massaal! Kortom, er word een falend beleid gevoerd puur in belang van de schatkist. Zie het als een extra vorm van belasting.
@snel70: Ik pleit mezelf inderdaad ook niet vrij van buitensporig gedrag, haha!
Laten we het erop houden dat het een beleid is wat aangepast moet worden/eerlijker moet worden.
@mashell: gelijke gevallen gelijke straffen: een vast bedrag of een vaststaand percentage van het inkomen. Eigenlijk ongeveer t zelfde.
@mashell: dat is niet populistisch he
@granlusso: “straffen” omdat je veel geld verdient gebeurt al jaren, maar dan in de vorm van inkomensafhankelijke belastingen en toeslagen.
@mclovin: “belonen” omdat je weinig verdiend gebeurt ook al jaren, denk aan de huursubsidie en zorgtoeslag. Ergens klopt er iets niet in de hoogte van de huren, zorgpremies, uitkeringen en minimum lonen dat zulke constructies nodig zijn.
@granlusso: een ‘veelpleger’ kan dan ook net het ongeluk hebben altijd gepakt te worden, terwijl de ‘eenmalige’ net het geluk heeft pas voor de eerste keer gepakt te worden terwijl hij in werkelijkheid vaker een overtreding dan de ‘veelpleger’ zou kunnen hebben begaan.
Iemand een goede foto van de Noorse chick??
@kennone: de linkjes in het artikel zijn er niet voor niets he ;)
Het communistische principe ontsproten uit het brein van Karl Marx of Feurbach of Engels (’t is niet alleen A Hitler die ellende heeft gebracht) : Iedereen is gelijk, alleen zijn sommigen gelijker dan anderen
@desjonnies: was dat niet George Orwell?
@camber24:
Scherp; inderdaad, 1984, maar de kiem is gelegd door deze Duitsers
26k in plaats van 4 miljoen omdat ze geen vast inkomen heeft…. De rechters zijn daar ook een beetje krankzinnig geworden, lijkt het wel. Ik ken de zaak verder niet, maar zonder verdere kennis zou ik toch concluderen dat de rechter zijn of haar best heeft gedaan de dader vooral geen serieuze straf op te leggen. Als ze het geld tot haar 85e wil opmaken, is dat 54k per dag! Zal vast niet allemaal cash zijn wat ze heeft, maar ff serieus…
Zeker een moeilijke jeugd gehad.
Eerst vrouwen een rijbewijs geven en dan aanklagen omdat ze bezopen rijden en ze een dikke boete geven…

Lijkt wel handel met voorkennis…
Iedereen die roept dat het top systeem is, begrijpt het niet. De enige die je hiermee hebt is de middenklasse. Rijk boeit het niet, arm heeft merendeel geen auto…… het zou veel logischer zijn om bij alcohol misbruik standaard het rijbewijs af te nemen voor x maanden, dat is voor iedereen bloed irritant.
Snel verhuizen maar een land waar Noorwegen geen uitleveringsverdrag mee heeft…
en ze woont in Amsterdam …
Als je nou rood staat he, krijg je dan ook juist geld van de staat als je te hard rijdt?
@gulli: die is goud waard! ; ))
@gulli:
Je zegt dat nu, maar ik heb een keer een agent uitgelegd dat ik nog 10 km van hem kreeg, ik had een snelheidsovertreding van 20km te pakken , maar vertelde hem dat ik de week daarvoor 90 had gereden waar je 120 mocht.
De lol is dat de meesten daar niet mee om kunnen gaan en deze diender ging er nog serieus ol in ook.
Ze heeft samen met dr zus beiden het zelfde bedrag gekregen van dr vader als voorschot op de erfenis. Deze dame heeft overigens een studie gevolgd aan het AUC (American University College) in amsterdam… heb nog geprobeerd mn zus zo ver te krijgen mij te introduceren bij dr (volgde samen 1 klas) maar helaas dat is niet gelukt…
@spykerboy: slimme meid, die zus van je…
Ik las net of iemand die meid had gepakt voor €25k……dure chick!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).