‘Robert Kubica heeft een contract met Williams getekend’

Auteur: , 34 Reacties

Zou het dan toch?

Robert Kubica

Robert Kubica terug in de F1, wel of niet? Het is de hamvraag, waar nu eindelijk een antwoord op is gekomen. Kees van de Grint en Allard Kalff hebben het nieuws naar buiten gebracht dat de Poolse coureur een tweejarig contract heeft getekend bij Williams. Bronnen zouden dit hebben bevestigd tegenover RTL GP.

Kubica zal uitkomen als tweede rijder voor Williams in het F1-seizoen van 2018 en 2019 als vervanger van Felipe Massa. Eerder dit jaar nam de Poolse coureur na jaren van afwezigheid plaats achter het stuur van een F1-wagen. Kubica kreeg toen de kans om met de RS17 van Renault te rijden in Hongarije.

Na bijna acht jaar afwezig te zijn geweest in de Formule 1, maakt Robert Kubica zijn rentree. Van 2007 tot en met 2010 was de Pool al actief in de Formule 1, maar moest plots zijn loopbaan noodgedwongen stopzetten naar aanleiding van een heftige crash. Kubica is terug en moet volgend jaar voor vuurwerk gaan zorgen bij Williams.34 reacties

Apart als er nu al getekend is een weekje voordat ze hem daadwerkelijk in de auto kunnen zetten in Abu Dhabi.

Maar goed ik ben benieuwd. Zou wel een gaaf verhaal zijn als het allemaal ‘lukt’.
Benieuwd hoe dit geintje met de verzekeraar opgelost gaat worden.
@stefje: ik ben benieuwd naar een heleboel dingen omtrent deze deal, maar hun verzekering interesseert me echt geen BAL
@stefje: ik heb gehoord dat hij de verzekering gaat moeten terug betalen want op dit moment krijgt hij soort van een uitkering met als voorwaarde dat hij niet meer gaat racen. Miss dat hij dat geregeld heeft met williams
@marcusaurelius: Hij zal ongetwijfeld een flinke zwik terug moeten betalen. Maar ik gok zo dat de deal met Williams financieel aantrekkelijk genoeg is om daarvoor nu te bloeden …
@marcusaurelius: Als ik het goed begrijp geldt die verzekering enkel en alleen voor F1, en niet voor racen in het algemeen. Anders was zijn rally-avontuur ook niet mogelijk
@stefje: ik ken niet alle ins en outs maar heeft hij dan onterecht verzekeringsgeld gekregen? Hij heeft al die tijd toch niet kunnen rijden in F1. Dat het nu wel weer gaat had hij zelf ook niet kunnen verwachten. Dat daarmee de uitkering stopt lijkt me aannemelijk.
Eerst zien dan geloven
Polen en vuurwerk is sowieso en goede combinatie, top dat hij weer een kans krijgt.
Onbegrijpelijk, met alle respect voor de oudere generatie coureurs maar zo komt jong wordt het wel heel moeilijk voor jong talent, maar ja Williams heeft het geld blijkbaar hard nodig.
@toniominestrone: ik bedoel jong talent
@toniominestrone: marketingtechnisch kan dit ontzettend goed zijn. Niet alleen voor de hoeveelheid aandacht voor Williams, ook als hij daadwerkelijk het goed doet is het een mooie boodschap voor gehandicapten. Ik snap Williams wel. Plus hij is vast niet te duur.
@toniominestrone: sponsor martini van Williams eist dat er een coureur ouder dan 25 of zo iets in een van de wagens rijdt
@toniominestrone: als er iemand talent heeft dan is het Kubica wel, in Hongarije reed hij (na jaren van afwezigheid) een betere tijd dan Hulkenberg en Palmer
@toniominestrone: Ik denk dat geld en aandacht de belangrijkste factoren zijn, om deze geweldige coureur een stoeltje te geven. In mijn ogen overigens helemaal terecht.
De ervaring van hem weegt ook mee in deze besluitvorming. Daarbij leert men op technisch gebied ook weer veel meer bij, door de eventuele aanpassingen die nodig zijn. Dat hoeft niet persé nadelig te zijn, misschien komen er nieuw dingen aan het licht, die voor de rest ook wel handig zou kunnen zijn. Soms heeft een nadeel ook een voordeel, om in de trant van JC te blijven.
Geen BREEK in de titel?
Als blijkt dat hij het geen race(s) vol kan houden wordt hij net zo snel weer buitengezet. Een contract in de F1 zegt echt helemaal niets.
@gekkenhuis: tijdens een van zijn laatste tests heeft hij in totaal 2 raceafstanden afgelegd in een enkele dag. Wat dat betreft lijkt hij er dus wel klaar voor te zijn.
Bron is ‘Slipstream’, een vlogje van Allard en die vd. Grind. In de internationale pers is nog niks gemeld…
De commercieel meest interessante keuze, maar ik betwijfel echt of dit op sportief vlak ook het geval is.

Er is volgens mij maar een iemand die er iets mee wint: Lance Stroll.
Kubica zal niet (veel) sneller zijn dan hij, dus pap kan rustig slapen.

Nee, als Williams echt voor de winst had meegedaan hadden ze wel een Wehrlein aangetrokken.
@awesome: zou moeilijk gekund hebben wegens dat martini sponsor is en er in bepaalde landen je minstens 25 moet zijn om te drinken.
@marcusaurelius: Waarom mag broekie (18 jaar) Stroll dan wel bij Williams/Martini rijden?
Wehrlein is ook niet goed genoeg.
Iemand als Max was aantrekkelijk geweest, maar daar is geen tweede van en de Williams zijn ook niet snel genoeg, hoewel er misschien wel wat van te maken is.
Gelukkig voor Kub dat hij zijn herkansing krijgt, hoewel niet een gemakkelijke, maar dat hoeft ook niet, een uitdaging is veel beter en leuker om naar uit te zien. Voor Williams een mooi aanplakbiljet.
@Orichy: zoals ik het gelezen heb moet van martini minstens 1 rijder ouder dan 25 zijn, ik weet ook niet waarom maar ik kan je enkel vragen om het zelf eens te googelen
Als autowasser?
@dutchdriftking: of Williams heeft een asperge-kweker uit Noord-Limburg als co-sponsor gestrikt. Zou het verhaal in één keer kloppend maken.
😜
Als 2e rijder…

Chapeau, het eerste team in de Formule 1 met een 2e, 3e en een 4e rijder…
@87sandyd: Dat was Sauber in 2013 toch al? Ericsson, Nasr, Giedo en Sutil
@87sandyd: Sauber maakte ’t in 2014 allemaal nog wat extremer hoor…
Eat this Montoya!
Jean Alesi hadden ze ook kunnen vragen hè! :-)
Yess!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).