Dit huis met een garage voor 45 auto’s kost 350 miljoen

Auteur: , 20 Reacties

Drie-honderd-vijftig...Dat is niet bepaald weinig.

Chartwell

Maar daarvoor krijg je wel een ruime garage die plaats biedt aan 45 auto’s, een stukje grond van vier hectare in het pittoreske Bel Air, een tennisbaan en een zwembad van een dikke 20 meter. Niet per se voldoende voor Ranomi Kromowidjojo om zich als een vis in het water te voelen, maar wel voldoende om zelf een paar baantjes te trekken. Of om een pool party te organiseren met wat andere zeemeerminnen.

Het huis/landgoed heet Chartwell en behoorde voorheen toe aan A. Jerrold ‘Jerry’ Perenchio, een voormalig honcho van Univision en grote speler in de -uiteraard- televisiewereld. Hij kocht het huis in 1986, maar de casa stamt al uit de jaren ’30. Het originele ontwerp komt van de architect Sumner Spaulding, niet te verwarren met een Spalding basketbal. Sumner dacht zijn betere helft blij te maken met het optrekje, maar die had er naar verluidt niet zoveel mee, waardoor het huis aanvankelijk lange tijd leeg stond. Tsja, vrouwen

Chartwell

In het verleden fungeerde de woning als een figurant in The Beverly Hillbillies, een populaire sitcom uit de jaren ’60 en vroege jaren ’70. Chartwell was in deze serie het huis van de familie Clampett. De premisse was dat deze ‘eenvoudige lieden’ nieuwe rijkdom vergaarden in de olie-industrie en vervolgens het chique Beverly Hills op stelten zetten. Hilariteit! Nu alleen nog even een oliebron vinden, of misschien twee.20 reacties

Als ik zo veel geld zou kunnen en willen stukslaan op een huis zou ik toch echt op zoek gaan naar een mooi perceel en iets laten bouwen dat helemaal naar mijn eigen wens (en die van vriendinlief) is.
@edge: Als je zoveel kan stukslaan kun je dit ook naar eigen wens maken. Want erg veel plek zal er niet meer zijn in Bell Air
@Edge: Dat tussen haakjes… ahhh wat schattig.
@venividivici: tja, want je vrouw moet er natuurlijk niet achter komrn
@Edge: je nieuwe vriendin met dubbel-d en maatje 36?
@Edge: als ik zoveel geld had voor een huis dan had ik er stuk of 350 gekocht , over heel de wereld, dan kan je elke dag in een ander huis slapen…..van circa 1 miljoen. Ook niet verkeerd
@slickrick: geloof me, dan slaap je niet meer. Alles onderhouden en behouden.
Koopje. Voor dat geld koop je tegenwoordig niet eens meer een fatsoenlijke voetballer ofzo.
Ik ben verward door dit artikel. Ik open de autoblog app en lees iets over een huis.

Bij de Aldi hebben ze hondenvoer in de aanbieding. Als je met de auto komt kun je er parkeren. Dat is wat relevanter onderwerp lijkt me voor deze site.

Ps. Ik mail gister naar tips@autoblog een mooie spy pic van de Q8 (nagenoeg zonder camo) en daar wordt dan weer niks mee gedaan. Weird….
@prop: ze maken echt geen artikel als jij alleen maar een paar fotootjes stuurt. Zet ze op Autojunk, dan komen ze misschien wel door.
@banaan7: bijdehand
Waar is de link waar het huis aangeboden wordt?
@dhrschaaphok: we hebben een koper jonges!
@dhrschaaphok: ik heb even gezocht maar een directe link lijkt er niet te zijn. Je kan wel even contact opnemen met een van de makelaars, respectievelijk:
Jeff Hyland, Drew Fenton en Gary Gold van Hilton & Hyland,
Joyce Rey, Jade Mills en Alexandra Allen van Coldwell Banker Global Luxury
Drew Gitlin en Susan Gitlin van Berkshire Hathaway HomeServices
@dhrschaaphok: Heb de sites van de makelaars eens doorgespit. Nog nergens staat info. In het originele artikel van Variety staat ook dat het binnenkort op de markt komt omdat de goede heer onlangs is overleden.
Als ik zo’n vermogen zal hebben, kom ik flink wat parkeerplaatsen te kort.
Ik voel er weinig voor om de laatste 4 auto’s buiten te laten staan, dus ik pas.
Dan moet je dik miljardair zijn om dit te kunnen betalen.
@rufctr01: Nee, 350 miljoen is genoeg
De naam is wel plagiaat. Chartwell is de naam van het landgoed in Kent waar Winston Churchill van 1924 tot 1964 gewoond heeft. Het bestond al een paar eeuwen langer, maar Churchill heeft het na zijn aankoop in 1922 grondig laten verbouwen. Nu in het bezit van de National Trust en nog helemaal ingericht zoals toen de Churchills er woonden; open voor publiek.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).