360 view vanaf een rijdende Mercedes AMG F1

Auteur: , 20 Reacties

Dit is next level kijken naar Formule 1. Niks mensen die jouw beeld bepalen. Kies de hoek die jij wilt.

Mercedes deed een rondje regenachtig Silverstone met haar kersverse W05 en plaatste er zes camera’s die veertig beeldjes per seconden opnamen op die jou in staat stellen de kijkhoek te kiezen die je wil. Zie je het allemaal liever in vogelvlucht, dan klik je op het icoontje met ‘Little Planet View’. De weg wordt een klein balletje, je ziet de F1-bolide van kop (zonder fallus) tot staart van bovenaf eroverheen suizen.

Al wil je alleen maar naar de lucht kijken, het kan. Let ook even op de sympathieke boodschap op de flank van de F1-racewagen: #KeepFightingMichael. Mooi dat het team Schumi zo een hart onder de riem steekt.

Dat alles kun je doen op de interwebs, maar je kunt er natuurlijk ook weer een speciale F1 360-app voor downloaden, mits je in het bezit bent van een iPhone. Wil je dan de camera bewegen, hoef je alleen maar je iPhone te kantelen. +1 voor de PR-machine van Mercedes.20 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Leuk concept, die 360°-video’s. Chris Harris deed trouwens onlangs ook één: http://www.pistonheads.com/news/default.asp?storyId=29445
Bangelijk, alleen geluid van de nieuwe F1 2014 valt tegen.
Ach, vroeger was de f1 zonder reclame pauze
@rob68:
Yep, toen keken we nog in zwart/wit naar RTBF omdat de NOS alleen de start en finish liet zien. Om dat bij de NOS te zien moest je wel eerst even door 1,5 uur voetbal heen worsten.

Niet alles was vroegâh betâh….
@jrk68: Ik had BBC..
Lijkt wel een 250 cc crossmotor die aan het warm rijden is….
Tja over de V6, ben er ook geen fan van. Vroeger hadden we monsters van 1450pk v12 twinturbo, 1 hand op het stuur en de andere op de versnellingspook.

Ontopic: geweldig voor de liefhebbers de 360 camera op de wagen, ik zit liever op de bank voor F1.
@balkanlul: Nu haal je van alles door elkaar, want voor zo ver ik weet zijn er nooit V12’s met turbo gebruikt in de F1. Sterker nog, de sterkste motoren ooit in formule 1 waren niet zelden V6 turbo’s met een kleinere cilinderinhoud dan ze nu hebben.
@motoragent:
Voor een groot deel klopt jouw verhaal, op details niet.
De meest krachtige F1 motor ooit was de 4cil. van BMW. V12’s zijn inderdaad nooit i.c.m. turbo’s gebruikt.
Begin jaren 80 heeft Alfa het met een 1,5l V8turbo geprobeerd maar dat was geen succes.
Je had destijds wel veel meer motorleveranciers en variatie in concept.
Renault, Ferrari, Porsche (TAG) en Honda hadden een V6 turbo, Hart, BMW en Zakspeed gebruikte een 4 in lijn en dan was er nog de eigenlijk al uit gefaseerde Cosworth DFV 3.0V8
@jrk68: Daar moet ik je zeker gelijk in geven. Maar het is zo dat die periode mid/eind jaren 80 juist de meest vermogende formule 1 bolides aan de start verschenen, en de V6 turbo daarbij een graag geziene gast was.

Vele denken dat na de V12’s en V10’s, de V6 met kleine cilinderinhoud niet formule1 waardig is, terwijl deze juist een mooie bijdrage heeft in de geschiedenis van de F1.
@motoragent:
Yep, nu kom ik uit een Renault nest, dus in mijn vroege tiener jaren (het turbo tijdperk) was ik fan van Rene Arnoux en Alain Prost.
De eerlijkheid doet mij gebieden dat die turbo’s qua geluid niet konden tippen aan de Ferrari ’s 312T4 en T5.

Jaren later vond en vind ik eigenlijk nog steeds het geluid van Honda’s 3.5 V12 het mooiste wat ik gehoord heb met de V10’s als mooi tweede.
Ik heb het dan uiteraard over F1 motoren want ik krijg nergens zo’n kippenvel van als van de Mazda wankels op Le Mans.
Dat ik daar geen gescheurde trommelvliezen opgelopen heb, mag gerust een wonder heten.
@motoragent: sorry agent, mag ik dit keer weg komen met een waarschuwing?
Bizar eigenlijk dat Blackberry nog steeds sponsor is van Mercedes F1, je zou toch denken dat die daar echt geen centen meer voor hebben.

On-topic: Gave camera, zou wel gaaf zijn als je zo de formule 1 kan bekijken!
In de Indy Racing zijn toch al een tijdje draaiende on-board camera’s op de auto’s gemonteerd?
@luittinke: maar daar kan je niet zelf kiezen welke kant je op kijkt!
@luittinke: Afgelopen jaar hadden ze geloof ik bij redbull of mercedes ook al zo’n draaiende camera aan de linkerkant van de auto en voorspoiler hangen, met name tegen het eind van het seizoen werd dat vaker toegepast.
@motoragent: Ah, dan moet k toch weer vaker F1 gaan kijken.

@lambo4all: K twijfel er niet aan dat de Amerikanen ook wel zoiets kunnen maken.

Wat ik probeerde te zeggen was dat ik dit niet echt heel innovatief vind. T wordt pas echt leuk als het ook ‘real time’, tijdens de race, kan.
Met alle respect en lof naar de Mercedes F1 IT ingenieurs, dit is in mijn ogen Google Streetview DeLuxe. Wat niet weg neemt dat het een erg leuk speeltje is en erg knap gemaakt, zelf heb k al moeite met MovieMaker…
Je kunt ook nog inzoomen
Heel jammer !! dat die oude F1 motoren het veld hebben moeten ruimen. Dit klinkt helemaal nergens naar !! Lijkt mijn opgevoerde Zundapp brommer van vroeger wel. Je kan voortaan je
oordopjes thuis laten mocht je naar het circuit gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).