3x Audi SQ7 voor 200.000 euro naar Belgische politie

Auteur: , 38 Reacties

Dat is nog eens een volwaardige upgrade.

SQ7

In rap tempo van A naar B, er moet veel ruimte zijn en het liefst een diesel voor het lekkere koppel. Het Snelle Respons Team (SRT) van de politie uit Antwerpen heeft drie nieuwe auto’s aangeschaft. Deze auto’s vervangen de huidige Skoda Octavia RS’en.

Het budget was blijkbaar zeer toereikend, want de SRT heeft flink uitgepakt. Er zijn drie nieuwe exemplaren van de Audi SQ7 besteld. Met 435 pk uit een 4.0 V8 diesel valt er weinig te klagen. De dikke SUV sprint in 4,8 seconden naar de honderd en heeft een topsnelheid van 250 km/u. De SQ7 is er in België vanaf ongeveer 95.000 euro. Voor deze aanbesteding heeft de politie een korting gekregen, want er is 213.182 euro betaald voor de drie auto’s. Daarnaast werd een onderhoudscontract á 44.254 euro getekend.

De SQ7’s blijven niet standaard. Een firma in Malle zal de auto’s gereed maken voor de SRT. In het interieur van de SUV’s zijn onder meer een stormram, ballistische helmen, schilden en het wapen FN303 te vinden. Aan de buitenzijde blijft de SQ7 redelijk onherkenbaar, met onder andere subtiel weggewerkte zwaailichten. (via HLN)38 reacties

Er is dus 200k voor 3 Q7’s betaald. Niet 200k per stuk zoals de titel suggereert. Geen slechte deal voor 3x een SQ7 lijkt me.
@e34m5touring: check, ik heb de titel aangepast.
@rubenpriest: Thanks!
@RubenPriest: titel kun je nog steeds op beide manieren lezen ;-)
45000 euro onderhoud…. pfff vind ik voor nieuwe auto’s echt een smak geld!! Mag aannemen dat het voor alledrie is.
@dutchneon: 3 auto’s en voor de hele looptijd. Dus als ze 4j lopen is dat iets meer dan 10k per jaar per auto. En deze wagens zullen best op de klote krijgen denk ik. Dus zo enorm gek vind ik het niet.
@E34M5Touring: Nee, dan toch 4k per jaar per auto?
@phaeton: Ja je hebt gelijk, excuus.
@e34m5touring: daar zitten schades niet bij hoor, alleen regulier onderhoud. Ik ken de contracten turboschades en versnellingsbakken, haldex alles is uitgezonderd.
Per jaar 2 beurtjes stelt niks voor, banden zijn nog de grootste kosten en na 2 jaar waarschijnlijk alle draagarmen en lagers rondom, maar reken maar dat daar ook behoud is gemaakt voor slijtage….
@dutchneon: Ik weet hoe een service contract werkt en zolang je de kilometrage en dus het aantal beurten per jaar niet kent kun je niet zeggen dat het duur is. Als zo’n ding 3/4x per jaar bij de dealer staat is 4k echt niet zo heel gek hoor. Daarbij kost een set 21inch banden zo tegen de 2k aan dus nogmaals, zo heel erg schrik ik niet van de bedragen.
@E34M5Touring: als banden al inbegrepen zijn. Je kan ook onderhoudscontracten excl banden nemen.
4k per auto per jaar is ok in die prijsklasse, zeker als je die korting erbij neemt.
SQ7’s zie je trouwens regelmatig rijden in de regio antwerpen, leuk!:-)
Maar doorstaat ie ook de bulletproef? Die G klasses van de Marchau in Damsko zijn dan misschien slak maar je bent als inzittende iig geen kandidaat-gatenkaas.
@e36thuglife: dat is helemaal niet relevant voor het SRT. Juist voor hen is een snelle en solide auto van belang, en kogelvrij is minder belangrijk, je kunt er immers nog steeds voor kiezen om een achtervolging af te breken…
@awesome: Ja, want schietende gekken kun je maar beter ongehinderd hun weg laten vervolgen. Zeker als jij de enige rapid waggi skotoe-unit bent die uitgerust is om ze bij houden en uit te schakelen. Als ik den nonkel SRT was zou ik het wel fijn vinden als ik die zeecontainer strategisch kon parkeren voor een beetje dekking. Of natuurlijk gewoon bovenop de gewapende verwarde man. Helemaal mooi als dat kan zonder dat ik zelf met een aantal extra luchtinlaten wordt geupgrade.
@awesome: elke auto is kogelvrij. Je bedoelt kogelwerend.
@daveb: Noem mij één kogelvrije auto. Ik ken ze niet.
@baardmijt: scherp
@baardmijt: mijn Alfa is kogelvrij. Er is geen enkele kogel in te vinden. Als we het tenminste over projectielen hebben, kogels in kogellagers zijn er daarentegen wel te vinden.
Of ben ik er nu met beide poten snoeihard ingetrapt? Kan, ‘tis nog vroeg en ik ben nog niet zo scherp.
Dit is toch mooi, laat die Belgen maar gaan. Dit ga je in A’dam dus niet zien, daar moet eerst een effectrapportage naar de CO2 uitstoot worden geschreven ….(overigens rijden die consultants wel in dergelijke bakken….)
@jvdberg: het AT en de BSB rijden in gepantserde X5’en, Landcruisers en S klasses dus ik denk dat C02 uitstoot in die categorie niet heel hoog staat in het lijstje 😜.
De korting die ze geven pakken ze gewoon terug in het onderhoud. Zit ook gewoon 2 jaar fabrieksgarantie op.
@speed911: garantie en onderhoud zijn 2 verschillende dingen
@veloce: als ik de fabrikant was, zou er best een kans zijn dat ik dit soort voertuigen uit zou sluiten van garantie. Ze worden tenslotte (mogelijk) op een andere dan normale wijze geen gebruikt. Dit zal voor legervoertuigen waarschijnlijk ook het geval zijn.
Beetje oud nieuws aangezien de SQ7 al bijna 2 a 3 maanden niet meer nieuw te bestellen is.
Ze hebben de wagen trouwens ook al even rondrijden.
@dt89: Het gaat hier dan ook niet om gloednieuwe samengestelde Audi’s, maar voorraadauto’s die met korting gekocht kunnen worden.
Antwerpen is een lage emissiezone en men spreekt in Vlaanderen al van hyperlage emissiezones (geen benzine- of dieselmotor). Straks mogen hun co2-bakken Antwerpen niet meer binnen tenzij ze op hun Belgisch uitzondering zullen inbouwen.
Politievoertuigen zijn in België ook niet onderworpen aan technische keuring dus de uitstoottest en de technische staat van het voertuig maken niet uit. Begrijpen wie begrijpen kan!
@geertvn: Serieus???? What’s next??? Straks mogen ze ook nog door rood rijden!!!! Dan is het einde echt zoek…
met dat enorm bedrag aan boetegeld dat ze krijgen door Belgen en Nederlanders (andere nummerplaten kan men niet lezen) die de LEZ binnenrijden met een vieze auto hebben ze dit heel gemakkelijk kunnen kopen.
Ze hadden natuurlijk ook SRT’s kunnen bestellen. Was veel toepasselijker geweest….
Ze geven minder uit dan wij en rijden dikker auto’s. Wij doen echt iets verkeerd.
@evdw: maar zij hebben Molenbeek en Dutroux. Wij niet.
@loserboi932: Wij hebben dan weer Michael Panhuis.
Zoveel korting zo PON nooit geven. Nee? Nee echt niet
De overheid betaalt volgens mij geen bpm over dit soort voertuigen. Als je de btw er ook nog af haalt, dan koop je in Nederland ook wel 3 sq7’s voor 200k
Die optionele 22 inch (duim) er ook op? Kunnen ze ook nog shinen door Anvers heen.
Handig voor de file..
Haldex? Troll?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).