4 interessante geruchten over de BMW M2 CSL

Auteur: , 28 Reacties

Kom maar door met dit hete gebakje.

M2

Met de M2 (rijtest) introduceerde M GmbH een compacte en snelle coupé. Het enige moderne M-product dat me anno 2017 nog écht hebberig maakt. Eén van de problemen met de M2 is dat ‘ie best wel dik is. Letterlijk. Meer dan 1500 kg is een forst gewicht voor een auto als deze. Gelukkig zitten er extra hete modellen in de pijplijn, waaronder een CSL. Officieel is er nog niets (of weinig) bekend over deze ‘M2 CSL’, maar aan de hand van geruchten kunnen we een beeld schetsen. We sommen de nieuwtjes op in dit overzichtsartikel.

BMW M2 CSL
De M2 zal vermoedelijk het eerste recente model van BMW zijn met het ‘CSL’-label sinds de E46 M3 CSL uit 2004. De auto zal in gelimiteerde oplage op de markt komen. Verwar deze CSL niet met de BMW M2 CS. Dat zal een iets sportievere variant worden op de reguliere M2. De CSL wordt echt van een ander kaliber.

Ouderwetse BMW
Als we de geruchten mogen geloven, dan wordt dit écht weer een sportieve BMW. Het interieur in de M2 CSL is gestript en verwacht het nodige aan carbon. Dit, om dat forse gewicht flink naar beneden te brengen. Dit moet zowel de performance als het rijgedrag ten goede komen.

Motor uit de M3/M4
Tuners hebben al bewezen dat het mogelijk is. Vermoedelijk komt de S55 uit de M3/M4 naar de BMW M2, goed voor meer dan 400 pk in deze setting. Combineer dat vermogen met een laag gewicht en je hebt een snoepje van een auto. Naar verluidt wordt de CSL zowel met een handgeschakelde versnellingsbak, als met een DCT verkrijgbaar.

Wanneer?
Zie de M2 CSL als het uitzwaai-model van de M2. Een soort F12tdf of 599 GTO van BMW. De heet gepeperde 2 Serie zal dus nog even op zich laten wachten, want zo bejaard is de M2 niet.28 reacties

Nog een gerucht: je portemonnee wordt ook een stuk lichter
@ab1963: en na n paar jaar een stuk dikker!
@ab1963: Dat is geen gerucht, dat is een feit.
Ik ben niet zo’n handgeschakelde versnellingsbak fetisjist, maar het lijkt me wel leuk dat ze dit nog zouden doen. Een laatste kleine greep naar het analoge verleden van de automotive wereld die de laatste jaren sterk is gedigitaliseerd.
Mijn driecilinder dieseltje weegt ook al 1385kg rijklaar. Best bizar
@gulli: Zet een 2 serie coupe naast een oude e46 coupe en je zult zien dat ze nagenoeg even groot zijn. Een e46 is ook al rond de 1400 kg. Als je het op die manier bekijkt valt het te verklaren. Aan andere kant zou 100 kg minder al een veel beter zijn.
@straatzakelijk:
Als ik me goed herinner : een E46 M3 coupé weegt 1475 kg op kenteken, een E46 CSL zit daar een kilo of 100 onder.
@gulli: best een zwaar dieseltje dan, aangezien mijn dikke toyota verso er nog geen 100kg bovenop doet
@nasty: 2016 1-serie. Dus vol met veertien airco’s, acht lagen premium op het dashboard en extragratis achterwielaandrijving met cardan en diff die best zwaar zijn.
@gulli:
Dan valt die 1636 kilo van mijn zescilinder achterwielaangedreven diesel nog mee.
Ik ben vooral benieuwd naar het gewicht. Al die extra pk’s, meer downforce en ander onderstel geloof ik allemaal wel. Als ze er echt werk van willen maken, dan zorgen ze dat dit ding minstens 100 kg lichter wordt. Lichtere velgen en remmen, carbon dak, plexiglas ramen, minder isolatie. Dat soort dingen zou ik graag willen zien. Om het af te maken een ducktailtje zoals de M3 CSL dat had.
Ik zou ‘m lekker zo meenemen. Dan weegt ‘ie maar 1.500 kg. Zo’n CSL gaat zijn doel toch voorbij schieten. Veel koolstofvezel, gestript interieur en een motor uit de M3. Dus dan is je M2 minder geschikt voor alledaags gebruik en heel erg veel duurder.

Ik vind persoonlijk dat de M2 precies in de zweetspot zit van qua prijs en prestaties. Een tikkeltje duur, maar 365 pk is meer dan voldoende om lol mee te trappen. Er zit een redelijke kofferbak en als het moet kun je twee mensen op de achterbank meenemen. Dus voor mij zoals ‘ie is, graag. Gewoon een zwarte met zwart leer. Wel even een ander setje BBS wielen eronder zetten, beetje in de stijl van de 1M. Sportuitlaatje eronder, chipje, powerlifter. Heb je een hartstikke leuke auto.
@willeme: Tu opinión es mi opinión! Al zou ik een grijze met cognac leer kiezen kon dat leverbaar zijn.

Ben benieuwd hoe de prijsontwikkeling gaat zijn over een paar jaar voor een mooi en fris exemplaar zoals omschreven. Ik weet waar ik voor spaar igg:)
@damrakker: Er is nauwelijks iets mogelijk. Er zijn vier kleuren (grijs, wit en dat afgrijselijke blauw), 1 kleur voor het interieur en 1 velg. That’s it.
@willeme: I know, Ik vraag me af of het via individual wel kan.

@willeme: waarom eigenlijk? De kleuren die echt goed op die auto zouden passen, zijn niet leverbaar! Daar snap ik niks van, op een auto uit zo’n (prijs)klasse zou je toch verwachten dat je uit verschillende kleuren, interieurkleuren en velgen zou kunnen kiezen?
@jobberns: Prijs. Dit is gewoon om kosten te drukken. Er zijn ook niet zoveel opties mogelijk voor de M2. Ook individual lakken zijn niet mogelijk (of je moet heel erg veel gaan betalen dat ze speciaal voor jou wat gaan doen app je M2).
@willeme: aan de ene kant snap ik het wel, vooral dat er een beperkt aantal opties mogelijk is bijvoorbeeld (zo veel heb je in zo’n auto niet echt nodig, en standaard is hij al prima aangekleed). Aan de andere kant, een paar kleurtjes kosten toch niet zo veel moeite lijkt me? En een stuk of 4 a 5 extra exterieurkleuren, en 3 keuzes voor het interieur (zwart, beige/cognac, wit/crème) en keuze uit 3 of 4 sets wielen zouden de auto al een stuk leuker maken. Nu vind ik het jammer dat ze echt allemaal op elkaar lijken (vooral door de velgen), terwijl het echt een toffe auto is. Als ze exterieurkleuren gebruiken die al in het gamma zitten voor op bijv. een 3/4 of 5/6 serie, en hetzelfde doen voor het interieur (aangezien veel ‘onderdelen’ redelijk inwisselbaar zijn volgens mij) en dan een paar setjes velgen bij elkaar pakken (die ze ook hebben liggen van andere modellen) zou zo’n M2 al een stuk interessanter uitgevoerd kunnen worden. Of is wat ik hierboven vermeld extreem duur en onderschat ik de kosten?
@willeme: als je een M2 kan betalen, moet over laten spuiten toch geen probleem zijn?
@bmwfreak038: Overspuiten is ook zo wat. Dan is trappen op zich wel een goede optie. Maar eigenlijk kan de kleur van een auto mij niet zo heel erg veel schelen. Of zo’n ding nu zwart, grijs of groen is maakt mij niet zo veel uit.
@willeme: dus eigenlijk is de M240i nog meer de sweetspot. Want nog steeds meer vermogen dan waarmee ze vroeger de M3 de straat mee op stuurden. En wel alle keuze mogelijkheden om de auto zo te maken als jij die wilt en als gratis bonus ook nog minder lelijke bumpers.
@willeme: Maar toch, als ie 100 kg lichter was geweest dan was het een perfecte auto geweest.
@willeme: wel met handbak toch?
@willeme: ja gewoon een manuele en uit de optielijst blijven, dan is ie al bijna 100kg lichter dan een dct full option. Nog een setje echt lichte 18″ erop (-20kg) en je bent klaar. Had hem zo in bestelling maar ie kon niet geleverd worden tegen de tijd dat ik hem wou (6 maand => meer dan een jaar) en dan maar iets anders gekocht dat beter past als familiewagen.
@willeme:
Als ik me niet vergis heeft dhr.Perridon jr. zo’n zwart-op-zwarte M2, misschien, dat je die op een gegeven moment voor een zacht prijsje van ‘m kan overnemen.
Het mag ook wel eens, die 2 serie is echt schandalig zwaar! Sowieso zijn alle huidige BMW’s echt veel te zwaar, behalve de 7 serie.
Maargoed, tegenwoordig moet je dus een uitgeklede über M hebben om alsnog de sportieve wagen te krijgen die de gewone M eigenlijk al had moeten zijn. Dat alles uiteraard voor aanzienlijk meer geld.
Ze doen maar bij BMW. Mensen kopen het toch wel.
Een bestaande, regulier geleverde motor stoppen in een lager model, beetje strippen, spoilertje erop en een flinke prijs eraan. Ze lachen zich rot daar.
Zou uiteindelijk meer dan 1% daadwerkelijk dingen gaan doen met die M2 CSL die ze niet ook net zo goed hadden kunnen doen met de M2?
Enige voordeel is dat je je niet meer zal storen aan het feit dat je in een M2 (90k zonder opties) vrijwel hetzelfde ‘goedkope’ interieur hebt als in een 116i (29k).
@gregorius: Onlangs de M240i mogen proefrijden en ik heb geen goedkoop interieur aangetroffen. Wel een mooie en goed interieur PLUS een zeer snelle en erg competente wagen, die mij goed kan bekoren. Ik heb goede hoop, dat de M2 die ik binnenkort ga proefrijden er nog even een behoorlijke schep sport bovenop doet. De CSL versie zal er ook een strakke broek versie van zijn verwacht ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).