6 Serie GT met M Performance spul is voor sportieve opa’s

Auteur: , 24 Reacties

Wél de hoge instap, níet de reputatieschade.

De BMW 6 Serie Gran Turismo gaat niet de boeken in als de heetste Bimmer sinds de M4 GTS en toch doen de Beierse boys het slim. Vooral oudere mensen kopen nieuwe auto’s en ouderen kunnen een hoge instap waarderen. Dat geldt net zo goed voor ouderen die al hun hele leven BMW rijden en dat eigenlijk willen blijven doen en voor hen biedt de 6 GT uitkomst, wat de fanboy ook over merkwaarden te neuzelen heeft.

Met M Performance goodies wordt de 6 Serie Gran Turismo een toefje sportiever en voor een gavere sound kies je de RVS uitlaat. Verder prijkt een stel 21 inchers op de lijst, evenals een heter remsysteem. De nieren op de neus kunnen desgewenst zwart worden gemaakt en de buitenspiegels krijgen carbon kappen. Dan zijn er nog een paar M Performance stuurwielen met alcantara en 12 uurs-streepje. Da’s ongetwijfeld handig als je met de sleurhut op weg bent naar de Dordogne.24 reacties

Foto 6: ik weet dat m’n opa ook grote neusgaten heeft maar damn, kunnen die nieren nog groter?
@ffw88: de nieren zijn wel redelijk in proportie, maar mooi is anders ;)
Past totaal niet bij de auto, doe hem lekker donkergroen met cognac leer zonder al die M spullen.
Wat een gezwel. Bah.
Mooie auto wil hem wel eens van dichtbij (in het echt) zien dan ogen auto’s meestal toch wat anders (mooi of juist minder mooi). Bij deze denk ik dat ik hem wel mooi ga vinden. De vorige BMW 6 serie (gran coupe) blijft ook een prachtige auto zeker met een M pakket.
@arias12: je weet dat dit de opvolger is van de 5 GT hè? Gaat niet om de opvolger van de 6 GC.
@camber24: Je hebt gelijk is me helemaal ontgaan. Excuus.
Wat een verschrikkelijk smaakloos geheel. Zal dus wel goed verkopen…
Ik ben nog geen enkel model tegengekomen waarbij al die M-perfomance meuk echt een mooie toevoeging is. Het enige beetje elegantie dat de auto nog had is volledig teniet gedaan.

Nog erger is het dat het nogal vaak toegepast zal worden op modellen met lichte motor. Zo zie ik vaak een 520D met M-performance meuk.
@viezefreddyw: mee eens. BMW hanteert een simpel recept, grote gaten in de voorbumper, aanplak pastic aan de achterbumper, zwarte dakhemel en wat M logo’s. Maar “mooi” lijkt daarbij geen enkel criterium.
@viezefreddyw: Bij de sportievere modellen vind ik het lipje aan de voorkant en de diffuser wel een mooie toevoeging. Maakt het wel af. Verder voegt het idd niks toe.
@viezefreddyw: Je neemt jezelf toch niet serieus als je op een 6GT M-meuk gaat hangen? Op een 520d toch al niet
@87sandyd: Dat is ongeveer net zo erg als een C220CDI uit 2007 die volledig omgebouwd is met volledig AMG-pakket en uitlaten en al.
Walgelijke en smakeloze auto. Van zn voorganger gelukkig in Nederland niet zo bar veel van verkocht. Toen ik in België kwam wonen en werken viel me op dat zowel de 3 GT als de 5 GT hier veel vaker het straatbeeld ontsiert. Hoop echt dat dit gedrocht veel minder verkocht wordt. Maar ik vrees het ergste…
Vind het een belediging voor het nummer 6
“Een heter remsysteem” betekent eigenlijk koelere schijven?
Volgende keer toch maar het skiluik meebestellen zodat de hockeystick van de kleindochter niet aan de deur opgehangen hoeft te worden?
Nice ziet er dik uit. Vreemde reacties hierboven. Toevallig jaloerse Audi rijders?
@premium01: niks vreemds aan. Er is een reden dat er geen foto’s zijn van (schuin-)achter.
nog niet moeders mooiste, maar 3000x mooier dan dat de afgrijselijke 5GT was.
@saxoke: Ziet er idd veel beter uit!. Mijn vader (64) zou best een potentiële klant kunnen zijn voor een 3 of 6 GT. Hij vond de 3GT al interessant maar heb hem uiteindelijk naar een 4GC gekregen. De 5 was gruwelijk lelijk!.

Nadeel wat mijn vader ervaart is dat leeftijdsgenoten (of mensen die ruim 10 jaar jonger zijn!) moeite hebben met de lage instap van de 4 Grand Coupe……
Lichtelijk kansloos, maar er zal een markt voor zijn.
Niet mooi op deze foto. 6 serie vind ik wel een prachtbak
“Wel de hoge instap en niet de reputatie schade”? Euhm ik denk dat ik liever de reputatie heb van oude lulle bak met een luxery uitvoerig dan de reputatie die een BMW krijgt na een poosje met een M pakket. En gaan we nou door die paar cm hogere instap deze vergelijken met een golf plus, meriva of capture? Beetje ver gezocht vind ik. Dan kan je de hele X lijn daar ook aan toevoegen. Vind het een mooie auto. Ideaal voor de lange mens en een bak ruimte op de achterbank waar zelfs een superb van slikt. Maar zoals ik zei zonder een M pakket (tenzij je het kan betalen om hem in te ruilen na een paar jaar :).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).