700+ pk Mustang voor nog geen 40k bij de Ford dealer

Auteur: , 87 Reacties

Het leven is niet eerlijk.

Ford

39.995 dollar voor een Mustang met meer dan 700 pk inclusief garantie bij de Ford dealer. Amerikaanser wordt het niet. Terwijl we ons hier in Europa druk maken om CO2 en het milieu gaat het in de US of A enkel om het verbranden van rubber, de snelste tijd zetten op een dragstip en enorme lellen van superchargers. Oké, in een staat als Californië doen ze wel veel groene dingen, maar je begrijpt mijn punt.

Als basis van dit pretpakket staat de nieuwe Mustang GT met de 5.0 V8. Een Ford dealer in de Amerikaanse staat Ohio heeft op dit moment een actie lopen in samenwerking met Roush Performance. Een maker van onder andere dikke superchargers. De Mustang Fastback met een V8 heeft een vanafprijs van 32.545 dollar in de VS en levert standaard 421 pk. Dankzij de Roush-tuning levert de Ford een verbluffende 727 pk. Deze versie mag voor ‘maar’ 39.995 dollar weg bij Ford Lebanon in Ohio. Het minimale prijsverschil werd mogelijk gemaakt omdat de Ford-dealer zelf een duit in het zakje deed.

Ford Lebanon was in het verleden al partner van Roush Performance. Het autobedrijf had diverse supercharge-pakketten in het gamma, variërend met prijzen tussen de 65.000 en de 85.000 dollar. Mede door de hogere prijs liepen de verkopen van deze modellen niet storm.

Het idee voor de stunt is afkomstig van Charlie Watson, de Ford Roush Performance manager bij de dealer. Aanvankelijk was het plan een ordinaire marketingstunt, maar de vraag naar de hete Mustang groeide uit tot een landelijk succes toen nationale media schreven over de stunt van het bedrijf. Inmiddels wordt de aangepakte Mustang geleverd aan klanten in onder andere Florida en Texas. Watson zegt dat de dealer tussen de drie en de vijf Roush Mustangs per dag verkoopt. Nog steeds hanteert Libanon een prijs van 39.995 dollar voor de hete Mustang. Het bedrijf rekent zo’n 4.000 dollar korting per auto, maar door de enorme vraag naar aanleiding van de stunt is de investering al dubbel en dwars terugverdiend. De dealer weet nog niet wanneer de tijdelijke actie zal worden beëindigd. (via Autonews)87 reacties

Een prijs knaller van Ford Lebanon…
@Rick-dos: maar in nederland krijg je daar een a3 diesel voor met GRATIS parkeersensoren, automaat en lederlook bekleding!
@nvn1993: In Nederland krijg je bij slagerij Libanon plofkippen voor knalprijzen…
@Rick-dos: doe mij toch maar die amerikaanse plofpaarden…. :-)
@Rick-dos: Prijsknaller ja, en die gekte rondom Co2 enz enz leggen we onszelf op… Democratisch land… de politiek antwoord ook doodleuk dat dit is waar we zelf voor kiezen.
Wat moet ik dan potverdikke stemmen om af te komen van BPM rotzooi, Slurptaks en verdomde wegenbelasting….
@dutchneon: als het even zou kunnen zou ik idd voor die partij stemmen…zou er alleen helaas nooit komen denk ik zo…
@spruitstuk: *op die partij stemmen
Het is jammer dat wij dit niet hebben in NL. Het wagenpark zou daarmee een stuk leuker worden hier! Liever dit dan elke willekeurige Merc, BMW of Audi met een vanaf-prijs van 35k…
Wat ik nou niet snap: Hoe kan een supercharger pakket van zo’n $65K voor een meerprijs van slechts $7K op een nieuwe auto geleverd worden? Waarbij ze er toch nog geld op verdienen?
@madmarky: Ze bieden nu enkel de supercharger upgrade aan. De full Roush kit (dus bumpers, interieur, etc etc) kost totaal (dus incl. de Mustang) 60-80k.
Kijk, dat zijn pas acties. Hopen dat die lang loopt zodat wij er over enkele jaren er een paar kunnen importeren voor een appel en een ei.
Voor die prijs koop je in Nederland nog geen Golf GTI met een paar opties..
@reinoutgtr: sterker nog, die komen boven de 50k uit…
@reinoutgtr: maar wie wil er nou dan tegenwoordig nog een GTI rijden als je de keus hebt tussen A250, 125i, A3 1.8 tfsi… Ik niet i.i.g
Hoop eigenlijk dat die Shelby gt350 mustangs officieel in Europa gaan worden verkocht. Die zijn ook echt gruwelijk dik. In nl zal er misschien maar 1 of 2 verkocht worden, maar hoop dat in Duitsland hij wel aanslaat net zoals de standaard mustang
@mrrallycross: die auto is zo ongelofelijk gruwelijk he…
Alleen die neus al
Bbrrrr
Het leven is niet eerlijk? Nee, de Nederlandse roverheid is niet eerlijk.
@str8six: Ach, tot je in Amerika 11.000$ moet betalen voor een rx van je pink of 100.000$ voor een bevalling.
@luxaeterna: goed punt.
@luxaeterna: overdrijven is ook een vak, goed verzekerd = no problemo. Al met al naaien ze minder dan in NL
@caterpie: Dat is nou net het probleem. Heel veel Amerikanen kunnen die verzekering niet betalen…
@kapiteinaudi: Dan moeten ze harder werken. Je betaald daar maximaal 10%belasting dus als je niets spaart is dat mooi je eigen schuld. Verschil is dat lui link werkschuw tuig daar geen subsidie krijgt. Zouden ze hier ook eens moeten doen.
@sdm: heeft iemand je wel eens richting een school gestuurd? Of het internet. Meer dan genoeg.info voor handen..
@kapiteinaudi: wij gaan ook die kant op. Kwestie van tijd.
@caterpie:
een goede job in de vs… succes buiten als je in het leger gaat kan je ziekte verzekering vergeten je eerste jaar op gelijk welke job. En een 100voud is niet overdreven in de VS kosten medicijnen waat je hier 20 euro voor legt gemakkelijk boven de 1000 dollar.
Ik kom voor mijn werk vaak in ziekenhuizen en ik had gehoord dat Nederland het Amerikaans systeem toepast? Alle zieken huizen zoude privé firmas zijn net als alle verzekeringen als ik het goed heb? Daarom dat al wie terminaal verklaard word in nederland geschrapt word van de verzekeringen wegens niet rendabel. En dat daarom zo veel Nederlanders in Belgische ziekenhuizen zijn.
@shiva: Nee, dat is nogal kort door de bocht. Ik vind het systeem hier best oké. Voorzichtig met medicijnen voorschrijven (niet als in Spanje, waar je voor griep (een virus!) een antibioticum krijgt voorgeschreven en niet tot in het absurde doorbehandelen, tenzij de patiënt dat echt zelf wil.
Maar ik zou ook best in een Mustang willen rijden voor de prijs van een Golf hier. Ik zou zelfs genoegen nemen met 300 pk.
@shiva: In Amerika geldt ‘je zorgt voor jezelf’ heel sterk, oftewel je dient gezond te leven dan heb je geen medicijnen nodig, word je ziek dan is dat jou probleem. Ik woon zef in Florida en ben het ook niet 100% eens met Obamacare, ik wil niet meebetalen aan medicijnen voor de dikkertjes die allerlei ziekten krijgen. Overigens ben ik goed verzekerd en je betaalt wel een hoger tarief voor bv een bezoek aan medici dan in NL, maar zo heeft elk land wat.
@caterpie: totdat je de eerste factuur van de verzekeringspremie ontvangt. Er wordt wel vaak verlekkerd naar dat grote, gekke land met z’n lage belastingen en z’n goedkope auto’s gekeken, maar elke dwarse scheet die je daar laat kost je geld. Helemaal als je jezelf wil verzekeren tegen allerlei onheil. Plus het feit dat zaken als rechtsbescherming (bijv. als huurder, of als werknemer) ongeveer 100 jaar achter lopen op Nederland.

Maar terug on-topic: wat een vette bak, zo’n Mustang. Roush is een van de tuners die zo’n ding toch echt daadwerkelijk beter laat presteren. Ik herinner me het debuut van de vorige generatie, die men bij Top Gear over hun circuit heen jpeg; de te verwachten commentaren waren erg voorspelbaar: dweilen, onderstuur, vooral rechtuit… Toen ze een Mustang pakten waarbij alleen het onderstel door Roush was aangepakt, haalden ze zó al 4 seconden van de rondetijd af.
@luxaeterna: Dat zou je kunnen krijgen als je geen reet doet of geen werk hebt. Met een goede werkgever hoef je je nergens druk om over te maken.
@e550: Ik werk zelf als software engineer in metro Detroit met een “compleet” benefits package maar dat dekt verre van alles. Daarbij zijn auto verzekeringen hier ook stuk duurder dan in NL en kan je ook fluiten naar 2 jaar betaald ziek zijn ;)

OT: Monsterlijke bak met heerlijk geluid en lekkere dosis plastic.
@e550:
Tot die werkgever je er van de ene op de andere dag uitgooit omdat je kop hem opeens niet meer aanstaat. Sta je mooi te kijken.
@str8six:
Alleen jammer dat je in de USA elke 2 weken alle bouten moet aandraaien van je auto, vanwege de beroerde wegen. In Rwanda liggen ze er beter bij. Doordat belasting heffen als duivels wordt gezien en dingen dus lekker goedkoop zijn, is er vanuit de overheid nergens geld voor.

Nu is het hier ook wel absurd, de automaat op de 2.3 Mustang kost €20.000 vanwege extra CO2-tax, maar over het algemeen woon ik liever hier dan daar.
@sabrerator: valt wel mee met de wegen daar is me opgevallen. Het is geen België.
@sabrerator: ik vond het ook wel meevallen. Ja NY (Manhattan) is een grote lappendeken, voor de rest vond ik het wel goed.
Heel af en toe kan ik best jaloers zijn op die gekke Amerikanen
Als je in Amerika woont is dit dan ook dé auto om te hebben.
De prijsverschillen met andere landen is ronduit absurd. Aan de andere kant zou het niet bepaald bevorderlijk zijn voor de verkeersveiligheid als iedere boerejanlul voor pakweg 40k 700pk kan besturen.
Charlie Watson for President!
Das gvd een dikken pony jonge…
Doe mij er maar eentje, als ik het geld had liggen.
-edit: check-
Ik zeg: hebben!
Niet zo gek dat die prijs omlaag moest, als je ziet hoe lekker de GT350 geprijsd is, zelfs met 5000 dollar dealer markup.
Dat is omgerekend naar de koers van vandaag 35.5K lachertje dit :)
Voor dat geld zou ik hem gelijk halen
JA LOERS
niet enkel in Amerika, maar ook in Australie en het midden oosten ligt men niet wakker van wat CO2 meer of minder
Houdt de dame zonder schoenen nou een baby vast? WIllen ze dit monster gaan inzetten als gezinsauto?
@mashell: voor de prijs van een Golfje met wat opties zou ik deze ook wel als gezinswagen verkiezen
@mashell: ja precies… waarom niet er zit toch een achterbank in… En Amerika is nog erger wat betreft beperking van snelheid, dus hard zal het gemiddeld gezien niet gaan ;)
De temperatuur op aarde is niet gestegen de afgelopen 100 jaar. Er is geen bewijs dat er meer CO2 is door de mens. En de olie xal de komende honderden jaren nooit op kunnen raken. Dusss alle milieu gerelateerde belastingen kunnen afgeschaft worden. Oftewel, doe mij maar zo’n Stang en n volle tank voor 5 euro!
@aadnus: Zit dat een beetje lekker zo’n witte jurk?
@redbee5: Ja, maar nogal vlekgevoelig.
Een aventador heeft minder pk en kost €450.000 meer ik zou het wel weten
Klote bpm. Ik wil ook 727pk voor 40k.
(Wel eerst ff 40k sparen…. kleinigheidje)
Welke idioten in Amerika rijden dan met een Audi a3 rond?
@MilleMiglia: waar haal jij een Audi A3 opeens vandaan?
@str8six: als je voor dit bedrag een mustang voor kopen, waarom zijn er dan Amerikanen die met een Audi a3 rondrijden?
@millemiglia: … kan kopen …
En dan heb je 700 peekaa ..
En dan ??
@lincoln: Dan kunde elke willekeurige Lincoln de poep in de oogskes rijden.
@aadnus:

Heb je daar 700 peekaa voor nodig ??
Dan kan jij niet rijden ..
@lincoln: Drie hoge gebouwen.
Sta je dan op je slippers met je handtasje. Klaar om 700 paarden er van langs te geven.
En wij hier maar met Priussen rijden voor de ijsbeertjes op de noordpool. Lekker eerlijk verdeeld allemaal.
@thomasthomas:
Wat bedoel je precies?
Verkoopaantallen Nederland: http://www.autoweek.nl/verkoopcijfers/toyota/prius/
@thomasthomas:
Verkoopaantallen van de Prius in de USA: http://www.goodcarbadcar.net/2011/01/toyota-prius-sales-figures.html
@Rob: verhoudingsgewijs (populatie gericht) voor 2016 zouden wij er dan 5600 in 2016 kopen. Amerikanen zijn daar allang voorbij haha;)!

@thomasthomas:

Waarom heb jij een Prius gekocht dan ??
Het is leuk voor dat geld zoveel vermogen maar hier in dit kleine nederlandje heb je er toch niks aan, om over de brandstofprijs verschillen met Amerika nog maar niet te hebben.
@jwcroy82: Al is het voor de roffel bij het starten elke ochtend, jazeker dat je er wat aan hebt
Belastingen/corruptie/politici/incompetentie/criminelen Leve NL!. lekker rijden in dat Polder Geleende Lease Golfje/Polootje Blue shit op 3 cilinders… anders dokken dan kunnen de politieke vriendjes weer een leuk project draaien van belastinggeld.
Batterijen, verf, teer en olie gaan bij mij gewoon in de groene bak. Fuck het milieu. Het is zinloos om moeite te doen.
@bartsmit:
Ik breng batterijen altijd rectaal in. Verf, teer en olie slik ik door. Want Fuck mijn gezondheid. Het is zinloos om moeite te doen.
@Rob: geil hoor Robbie !
@bartsmit: Held!
Wij hebben Duitsland als buurland, lees: Autobahn. Daar kan je nog iets doen met het vermogen onder de kap. Uiteraard laat ik hier voor het gemak buiten beschouwing dat zij daar vast trackdays e.d. hebben…
Ik weet ook weer niet of dit nou zo’n hoed idee is, dan kan Jan en alleman zo’n wagen rijden maar ik vraag me af hoe vertrouwd het is als Jan en alleman dat doet…
@piebepost: ach zo’n vermogen, op basis van zulke knaken tuning, in een goedkope Amerikaanse auto, dat blijft vast niet lang heel.
@mashell: zeker nog nooit van Roush gehoord dan, alles behalve knakentuning.
@mashell: zit toch garantie op
Jippiekajee!
Ik ga hem bestellen als mijn samenwerking met; Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander geslaagd is . . .
Ongelovelijk vette bak

Voor dat prijs haal je hier een nieuwe passat comford line op met 140 pk
Enorm veel bang for $$$, voor zo’n onmeunig dikke ‘Stang! ‘MURICA!
Lekker bezig haha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).