8 manieren om wakker te blijven in de auto

Auteur: , 119 Reacties

De volgende lange autorit wordt een stuk aangenamer na het lezen van deze tips. Het hebben van medepassagiers is wel een kleine pré.

A7

Een lange autorit. Het kan een complete hel of een enorme verademing zijn. Wat bijvoorbeeld te denken van de Nederlandsche A2? Nee, uren comfortabel doorbrengen achter het stuur in je vierwieler is geen makkelijke opgave, tenzij je in een Roller zit natuurlijk. Zeker richting de vakantiebestemming of met een rit naar huis zitten files in het verschiet. Hoe fit je ook voelt, na een tijdje komt het bekende ‘inkakmomentje’. Wat te doen?

1. Zorg voor een gevarieerde route
Honderden kilometers snelweg. Gaap. Er zijn andere manieren om op je bestemming te komen! Toegegeven, soms duurt de rit hierdoor net even wat langer maar je zult opmerken dat een andere omgeving een flinke invloed kan hebben. Je zult meer moeten opletten en hierdoor ben je gelijk een stuk scherper. Bovendien kan een ander landschap een leuk extraatje zijn. Werkt minder goed wanneer je ’s nachts een lange rit voor de boeg hebt en de omgeving donker is.

2. Cafeïne!
Erg captain obvious, maar ik stip ‘m toch even aan. Een goede bak koffie of een Redbull geeft je een boost dat een groot verschil kan maken. Ondergetekende reed onlangs de bekende saaie snelwegroute van Zuid-Frankrijk naar Nederland en is de energiedrankjesfabrikant mede dankbaar voor het scherp blijven tijdens een vlekkeloze rit.

3. Rek en strekken die handel
Het is belangrijk om pauzes te nemen tijdens een lange autorit, al doen we het lang niet allemaal keurig volgens de regeltjes. Zorg dat je medepassagier de tank voljast terwijl je wat lichamelijke bewegingen maakt. Gooi desnoods je kop in de emmer met water die vaak bij de pomp staat om je voorruit te boenen. Je begrijpt ‘m: spieren soepel houden en niet stijf worden!

4. Goede en variërende muziek
Niets is zo repetitief als het gebrom van je auto terwijl je op cruise control kilometers maakt. Muziek kan een belangrijke factor zijn om je scherp te houden. Pro tip: zorg voor nieuwe muziek dat je nog niet eerder hebt gehoord. Je luistert er op een andere manier naar waardoor je koppie erbij blijft. Variatie van genre is een pré. Niemand wordt vrolijk van 10 uur non-stop trancemuziek. Reis je met kinderen ben je helaas gedoemd tot een album als 10.000 Luchtballonnen van K3, maar ook dat kan best leuk zijn. Denk ik.

5. Spelletjes onderweg
Voor deze tip ben je aanvankelijk van je mede passagiers. Om zowel jezelf als je kids te vermaken kunnen diverse autospelletjes je scherp houden. Ben je met volwassenen onderweg dan zul je zelf wat creatiefs moeten verzinnen.

6. Een leuke auto
Een lange autorit is zoveel leuker met een auto onder je gat waar je daadwerkelijk blij van wordt. Zo omarmde ik de tolpoortjes bij Frankrijk. Een legitieme reden om vanuit stilstand naar 100 km/u te knallen zodat jij en de medepassagiers weer helemaal wakker zijn.

7. Een goed gesprek
Je hebt uren voor de boeg, dus genoeg tijd voor een serieuze discussie. Een gesprek op niveau kan je wakker houden en soms wordt je er nog iets wijzer van ook.

8. Een frisse temperatuur in de auto
Je hoeft geen ijspegels aan je neus te krijgen, maar een iets koelere temperatuur voorkomt inkak-momenten. Warme lucht zorgt extra snel voor vermoeidheid. Het laatste wat je wil is slaperigheid wanneer je nog niet zo lang onderweg bent.

Met deze acht tips moet de rit minder vermoeid verlopen. Wanneer je na het nemen van pauzes en cafeïne alsnog gaat knikkebollen kan een hotel geen kwaad. Liever één nacht rust en daarna doorrijden dan een paar weken ziekenhuis of nog erger. Eigen ervaringen en tips kunnen natuurlijk worden gedeeld in de comments!

Foto via Autojunk119 reacties

Ik zeg , koop een auto die niet saai is..De topic foto auto zou ik spontaan van in slaap vallen..
@rob68: Ik snap waarom, maar eerlijk gezegd: mijn shortlease Superb of deze… Dan wist ik het wel ;-)
@rob68: inderdaad, neem dan een alfa. Elke keer met pech langs de kant is ook verfrissend.
@michaelb: ik heb anders nog nooit problemen gehad met een alfa richting het zuiden rijden, het enigste nadeel van een alfa is dat ze pas lekker rijden vanaf 180 km p/h?. En het is geen saaie auto om mee te rijden, voor de rest een zak gele m&m, een fles cola en flesjes water en gaan. En oja rijd vooral s’nachts, weinig verkeer, weinig afleiding van de omgeving, ik zeg heerlijk ontspannen rijden?
@mars1985: om er tegen de ochtend achter te komen dat je het toch net niet haalt. En zo met de ogen op half zeven achterin een vracht auto te rijden.
Dit jaar zelf gezien ’s morgens in zuid Duitsland. Een auto begon spontaan raar te slingeren en zo rechtsaf het bos in.
@mars1985: alfa rijden alleen lekker boven 180 omdat je dan al het gepiep en gekraak niet meer hoort….
@mars1985: ‘s-nachts met in slaap vallende Oost Europese chauffeurs doe ik nooit meer. En wat te denken van overstekend wild.
@michaelb: Met een alfa GT op Sardinië op dit moment.. Geen enkel moment problemen gehad! Trekt heerlijk de bergwegen op en af! Gotthardpas was ook leuk! Zuurpruim! De enige auto’s die ik heb zien stilstaan de gehele reis waren toch echt Franse frikadelletjes hoor!
@rob68: Ik snap niet wat er saai aan is, ik vind het wel een mooie auto. Er zijn ergere auto’s…
@rob68: haha met een rs7 als op de foto val je zeker niet in slaap :)
@rob68: ik rij nu met de auto van mijn vader omdat 4 volwassenen+spul niet in mijn 328i passen. Dus rij voor de verandering een 307SW. Wat.Een.Hel!!! Geef mij aub die a7 en dan laat ik mijn schoonmoeder wel achter in Italie als het niet past
@rob68: wat meneer rijdt natuurlijk iets veel mooiers.. Not…
@kevin82: Hyundai…
@willeme: dat zeg ik haha :)
Ah de redeacteur is de grootste sponsor van Max!
@jeppie: Mooi woord dat, rede-acteur. Die houden we erin. Wel even nadenken welke definitie we gaan aanhouden.

;-)


@dunhozzie: haha suggesties?
@renegade:
acteur met een speech?
Zoiets als Donald Trump, iemand die acteert dat hij een land kan runnen, maar ondertussen een narcist is die alleen op Donald geilt.

Zoiets?

Tis jammer dat er niet nog een n in zit, dat maakte hem flexibeler. Nu vind ik het een mooi woord, alleen beetje zinloos. Net als Donald T. trouwens.

@dunhozzie: Haha goud waard!
@dunhozzie: hahaahah oeps
@jeppie: geheimtip 1: strak 200 rijden, niet op de cruise control. Dit houdt je scherp en blijft actief rijden
9. Cocaine
@fiero: Hahaha.
Wat een leuke A7! Heeft wel iets, zo met kofferdak.

Vooral je medepassagiers maken het verschil heb ik gemerkt. Als het goede gesprekspartners zijn heb je niet de neiging om te slapen / vervelen.
@misterdrogba: A7 juist
Easy listening voor de heenweg. Thunderdome voor de terugweg. Werkt tot nu toe perfect. En de nodige Torro Rosso’s onderweg.
@E34M5Touring: haha juistem, met een goede subwoofer erbij en je blijft wel wakker ??
Even de ramen tegen elkaar openzetten met 130 per uur doet ook wonderen.
Een bereidwillige dame wilt ook nog wel eens het bloed sneller laten stromen.
@dunhozzie: en zodra ze klaar is met je alsnog inkakken..
Gewoon ramen openzetten, muziek (liefst nog wa foute) vollenbak zetten en voluit meezinge, altijd grappig om de mensen hun gezicht te zien in het passeren :-P (werkt best me een paar vrienden)
Een dvd scherm voor de kinderen, zodat papa daadwerkelijk zich kan concentreren op de weg.
Dakje eraf?
Even naar een parkeerplaats en 10 minuutjes je luiken dicht werkt super!
Heb die energie drankjes een keer geprobeerd maar dat viel effe tegen zeg. Wat een kut smaak zeg en constant boeren laten. Vervolgens was ik na een uur bekaf omdat die cafeïne was uitgewerkt. Misschien heeft het er mee te maken dat ik zelf nooit koffie drink, maar ik hield het een stuk langer vol zonder die rotzooi.
@redbee5: probeer eens een shot van het welbekende energiedrankjes merk. Neem hiervoor wel een lange rit. Kleinere hoeveelheid dus minder koolzuur en minder boeren. Ook minder smaak (een slokje), en nog 5x zoveel cafeïne.
@redbee5: Gewoon een keertje extra stoppen voor een kop kofie of iets fris ipv die gore troep. Alleen die geur al ga je bijna van over je nek.
Ik weet er één: opletten!
Een hele rare misschien, maar sinds ik zo’n lichtwekker heb wordt ik ’s ochtends een stuk lekkerder wakker en ben ik ook meteen echt wakker. Zelfs als dat onding me om half vijf ’s ochtends me uit mijn slaap haalt.

Als je trouwens allerlei kunstjes uit moet halen om wakker te blijven kan je beter bij de eerstvolgende parkeerplaats gaan staan en even lekker een powernap doen. Vermoeidheid achter het stuur zitten is bijna net zo gevaarlijk als met alcohol op achter het stuur zitten. Dan maar een half uur er langer over doen.
@moveyourmind: Zo’n lichtwekker had ik als klein jochie al. Dan hoor je eerst je moeder keihard iets in de trant van “wakker worden, tijd voor school” roepen, en zodra je je ogen open doet is het licht al volle bak aan.
@Edge: Hahaha!
@Edge: precies dat hahaha!
@Edge: Die van mij kwam altijd ’s morgens vroeg om kwart voor twaalf de kater uit mijn voorhoofd jagen door de gordijnen in één keer open te jassen. Goeiemorgen zeg.
Vorig jaar met een sportdrankje gereden : Shatter. Ofzoiets. Werkt als een malle!
Goede en variërende muziek
Dat lukt prima met de installatie + Spotify/Soundcloud!

Gooi desnoods je kop in de emmer met water die vaak bij de pomp staat om je voorruit te boenen.
Wel even checken hoe het water eruit ziet, bij de pompen waar ik kom is het meestal niet zo heel fris
Ik zie adviezen over copulatie met de vrouw. Klinkt leuk, maar tien minuten later piep je wel anders.

Beste advies is de alternatieve routes. Als je een bijzondere en mooie route rijdt, vliegt de tijd voorbij. Zeker met veel bochten en hellingen.
Powernapje tussendoor doet ook wonderen
Chocolade pindanoten knagen helpt ook goed!
@redbee5: inderdaad, iets eten waar je echt op moet kauwen. Vaak vanuit noord oost duitsland na een week werken op vrijdag middag terug gereden. Dan weet je het wel! Gewoon een bakje nootjes om op te kauwen en een gesprekspartner en het is geen probleem!
Het is natuurlijk niet zo goed voor het verbruik, maar een raampje open helpt bij mij ook wel goed. Volle bak wind in je gezicht is niet bepaald prettig, maar het is wel die klap in je gezicht die je even nodig hebt om goed wakker te blijven.

Verder is een gevarieerde soundtrack ook wel een goede tip. Ik heb vrijwel altijd een hele lijst aan albums die ik nog moet luisteren, dus daar pik ik er dan een paar willekeurig van uit en die luister ik onderweg. En voor als ik geen zin heb in iets nieuws, heb ik een Spotify playlist met een stuk of 8000 nummers uit verschillende genres. Op shuffle zetten en gaan met die banaan.
Gewoon naar metal luisteren, bands zoals Parkway Drive ( Mijn favoriete band :) ) of andere harde muziek zoals Whitechapel e.t.c. :)
@parkwaydrive: En ga nou niet zeggem dat ik geen smaak heb omdat ik dat “soort” muziek luistert? Iedereen heeft een eigen smaak. Je kunt er niks aan veranderen. Dus hou je: je hebt geen smaak meningen voor je a.u.b.
@parkwaydrive: luistert? – ?
@parkwaydrive: Ik heb meerdere fouten gemaakt, excuus.
@parkwaydrive: komt vast door de muziek
@a45edition1: En zoals gewoonlijk maakt iemand weer een kinderachtige opmerking. Kap is met die kinderachtige opmerkingen, geld voor iedereen.
@parkwaydrive: geld voor iedereen? komt u maar !
@kareljansen: Downloaden via torrents of wat dan ook kan ook hè :P ik gebruik zelf Spotify :)
@kareljansen: Oeps, kinderachtig hoor. Ik dacht dat je wat anders bedoelde. Zielige taalverbeteraars. En het boeit mij geen ene fuck als ik het fout schrijft.
@parkwaydrive: De redactie moet die taalverbeteraars gaan bannen, autoblog / autojunk wordt een stuk leuker zo, zonder die nutteloze taal discussies.
@parkwaydrive: Als dit bij de volgende comment weer gebeurt in een ander topic dan ga ik autoblog verwijderen, wat zitten er hier idioten zeg.
@parkwaydrive: kalm aan. Foutje kan iedereen maken. Ik zet ook altijd wat metal op. Het liefst nog zwaarder spul zoals black metal.
@hollandsemarokkaan: Ja, oke :p die mensen maken waarschijnlijk nooit fouten. Black metal & deatb metal gaat nou net te ver voor mij :p alhoewel ik Whitechapel wel kan waarderen :)
@parkwaydrive: whitechapel? Wat een herrie! Het is trouwens death metal, niet deatb metal. Verder had de komma achter de oké gemoeten, waar die nu staat leest die niet lekker.

Jezus.
@hollandsemarokkaan: Maar ff serieus , sommige mensen zijn echt triest hier. Gelukkig bestaan er nog aardige mensen zoals jij en die andere. Ik ben de naam ff kwijt. Ik dacht dat autoblog over auto’s ging en niet iemand anders taalfouten verbeteren en comments vern**ken door idiote teksten neer te zetten zoals die ene 1997 gast.
@parkwaydrive: heb je gezopen ofzo? Koning monoloog.
@racerx: een schizofreen is nooit alleen
@parkwaydrive: Je hebt geen smaak …. trololol !
@parkwaydrive: goeie genade. Jij bent wel heel erg snel om je muzieksmaak te verdedigen. Luister lekker naar Parkway Drive als je dat wilt. Ik kan heerlijk genieten van een potje Underoath, misschien nog meer van Radiohead. Dus mij zal je niet horen
@scottreeder: Smaken verschillen gelukkig :) Helaas snappen niet alle mensen dat hier …
de koude kachel op de voeten gericht. werkt ook uitstekend.
slapen gaat dan in bed ook niet meer.
Ik drink alleen Redbull als ik lange ritten moet maken. En dat in combinatie met de 7 uur durende Deephouse playlist op Spotify is elke rit prima vol te houden!
Ik ben pas s’ nachts van Noorwegen naar huis gereden. De cc op 150 zetten helpt ook. Je hebt iets meer adrenaline en afwisseling. Werkt niet voor iedereen omdat je ook meer moet opletten
Met een klassieker rijden werkt goed om wakker te blijven. Op de snelweg veel herrie en op de binnenwegen veel herrie en lol!
Autopilot, oordopjes in, stoel op lounge stand en heerlijk bijkomen van de vakantie. Moet kunnen toch Mr. Musk?
Met een Alfa Romeo rijden.
@rubenpriest Wat rij je zelf voor auto om van stilstand naar 100 te kunnen knallen ?
@max038: Ik heb een E90 330i http://www.autojunk.nl/2015/05/mijn-e90-330i-m-performance http://www.autojunk.nl/2016/04/bmw-330i-sound
@rubenpriest: jaloers op jou ;-) dit type, dat model, die kleur.. Mijn droomauto.
@ruudbmw: het is dan ook een fantastisch ding met een groot value for money gehalte. Sparen, zoeken naar een goed exemplaar en kopen die hap!
No Agenda luisteren…
Een fijne auto is een pré. Met de VR6 naar Corsica was heerlijk. Met de Ignis naar Zuid Frankrijk best pittig.
Wij gaan met een XC90 D5 op naar Italië. Wij vetrekken in de avond en rijden de nacht lekker door. Heerlijk comfortabel! Geen probleem
Heb op de vrachtwagen een open uitlaat, blijf je ook wel wakker! In de auto altijd twee uur rijden, even stoppen, wat rondlopen en af en toe een versnapering. Nooit problemen gehad met scherp en helder blijven.
@maxidyne: Scania? Klinkt zo geweldig!
@redbee5: alleen met V8 klink die lekker ?
@mars1985: De ouwe generatie 6 cilinder wil ook wel maar wel iets minder hard.
@redbee5: MAN TGX V8 680pk/3000nm.
@maxidyne: Nice! zwaartransport zeker?
@redbee5: bulk transport. 28/32 ton trailers.
Voor mij is punt 1 het meest belangrijk. Na twee uur snelweg val in in slaap en moet ik op een manier weer wakker zien te worden, op zo’n kaarsrechte péage gebeurt het nog sneller. Binnendoor kan ik echter een dag aan één stuk rijden, geen enkel probleem. Vandaar dat ik rustig in twee of drie dagen binnendoor naar Zuid-Frankrijk trek. De reis is een onderdeel van de vakantie en moet mij als autoliefhebber minstens zoveel plezier brengen als de bestemming.

Als kind op vakantie met mijn ouders keek ik tijdens de vakantie al uit naar de terugreis, kon ik weer twee dagen lang kijken naar auto’s die ons inhalen (een DS met caravan gaat niet zo rap).
Heb nooit echt last van moeheid tijdens de lange ritjes. Vind het eigenlijk wel leuk. Zeker als het tempo iets omhoog kan.
Voor je eigen veiligheid en die van andere weggebruikers dus niet met een VAG op vakantie
1. Niet in het holst van de nacht vertrekken. Levensgevaarlijk.
Cafeine werkt bij mij totaal niet, suiker juist wel. Veel snoepen en frisdrank houdt de ogen open.
En hoewel ik altijd stevig doorrijd, is volgens mij een stuk trager gaan cruisen op de rechter weghelft een stuk minder vermoeiend
Ff raam opendoen
Ik rij een auto zonder airco dus met ramen open. Heb je niks aan de muziek en de warme lucht komt lekker naar binnen en met een elkaar een gesprek aanknopen zit er ook niet in. Daar gebruiken we die files wel voor.. Althans vaak is het dan scheldend naar elkaar maar dat maakt niet uit. Als ik een inkak momentje krijg kijk ik gewoon naar me vrouw en schrik ik wakker ;-) of ik stop gewoon, rook een peuk, snuif de pisgeur op van de parkeerplaatsen en there we go. +1 voor de bak met water bij de pomp haha ;-)
9) snelheid (probeer maar is in te slapen aan 200/250km/h)
10) 2 wieler, ooit gehoord vn een motorrijder die insliep achter zn stuur…
Punt 6!.
Pro-tip. Slaap genoeg voordat je gaat rijden. Op cafeïne wakker blijven is bullshit. Je gaat pieken en daarna kom je in een dal (wat concentratie betreft)
Gewoon uitgerust de auto instappen.
Probeer eens fatburners. Hoog caffeine en taurine gehalte. Normaal gesproken zit er in een koffie 60 tot 80 mg caffeine, in een goede fatburnerpil zo’n 150 tot 200 mg. Zorg wel dat je daarna goed kan uitrusten, want als het dal komt na de piek, heb je echt wel slaap nodig;)
Ik luister altijd comedy via Spotify! Als je een goede te pakken hebt lach je je kapot en bij een Engelse luister je toch wat aandachtiger. Vooral de storytelling comedians kunnen je goed in een verhaal zuigen.

Voor de Nederlandstalige comedy liefhebbers: De zachte heelmeester van Daniël Arends staat al een tijdje online. Voor de Engelstalige luisteraars zijn Mike Birbiglia en Jimmy Carr aan te bevelen.
Ik probeer om verspreid over de hele rit te eten en niet in 1/2 stops alles naar binnen te duwen. En in plaats van allerlei zoete troep eet ik ook een stuk fruit. Daarmee blijft mijn energiepeil wat constanter en krijg ik minder last van het piek > dal fenomeen. Maar iedereen reageert natuurlijk weer anders op eten/drinken.
Gewoon goed uitgerust op pad gaan. Midden in de nacht vertrekken; 1x gedaan. Nooit weer! Wat oerstom was dat… En onderweg een groot glas super koud mineraalwater. Met bubbels. En een stukje citroen. Dat zorgt voor de nodige verfrissing. En even een rondje lopen (sowieso, wandelen; een uiterst energie opwekkende bezigheid).

Als dat niet meer werkt, moet ik gewoon toegeven aan de vermoeidheid en een bed opzoeken. Moe = moe. Daar helpt zelfs geen intens smerig blikje Red Bull meer tegen…. Als dat je op de been moet houden….. Dan nog liever luciferpinnetjes tussen de ogen…..
http://amazetify.com/wp-content/uploads/2015/09/stay-awake.jpg
Als je het voelt dat je moe word, gwn effe stoppen.. Tis het niet WAARD om verder te rijden!!!!
een goede lijn speed een kilometer sigarette een tank redbull vensters open muziek knallehard doet het hem altijd wel voor mij, als dit echt niet meer baat zet ik een spuit crystal, terwijl ik aan de crackpijp hang , eens aangekomen pak ik een doos xanax en snuif ik een tablet valium om in te kunnen slapen , soms samen met een toeter amnesia of supersilverhaze, als ik dan wakker word begint de vakantie met een fles jack
*ik bn niet verandwoordelijk voor eventuele neveneffecte van deze tips, u draagt zelf de verantwoordelijk voor de eventuele dood van uzelf of naaste
@bpc: Dure vakanties krijg je dan. Tenminste, vakantie enkelvoud
Sta op het punt om na 12 uur vliegen nog 2 uurtje te rijden in Canada dus dit is een handig artikeltje!
’s Nachts interieurlicht aan vermeid aanmaak vd slaapwekkende stoffen in je brein, werkt super

Inderdaad vooral uitgerust vertrekken

Eet licht maar voldoende, volle maag is slaapwekkend, net zoals alcohol

Cocaïne lees ik hier…geen idee maar speed werd of wordt veel gebruikt. Of beide de speekseltest doorkomen…ook geen idee

Cafeïne lees ik vaak hier, inderdaad, maar werkt slechts 4u welke dosis je ook neemt

Powernaps v bvb 20min kan je leren, zet je timer en moet je toch doortrappen, stap elke parking uit en loop ‘ns rond je voertuig en go, maar werk slechts voor korte duur dus sla geen enkele parking over om even uit te stappen. Hou het respectvol en rustig op de parkings, sommige willen WEL slapen

Tja je pis ophouden werkt ook…aan te raden? Nee

Maak het je niet TE comfortabel en zet je stoel niet te ver achteruit

Meer of 22 graden is niet aan te raden. Beter wat te fris dan te warm en heb je passagiers? Geef ze een laken. Jij rijdt, jij bent baas en jij moet ze veilig op bestemming brengen

Bezigheden op de saaie uitgestrekte trajecten zoals wat lichte voeding, sigret roken, 10 seconden alle ramen open en als het niet anders kan gsm (liever€110 in België of €90 in France dan een total loss)

Let op in Frankrijk met openbare zenders, zelfs de 107.7 die verkeersinfo geeft, met hun slaapwekkende muziek. Audiobooks, of ik las hier ergens comedie werkt super zolang je maar bezig blijft
En dan cruisecontrol noemen…
Ik rijd altijd s’avonds/s’nachts dat werkt voor mij het ontspannends, weinig verkeer, weinig afleiding naast de weg(alles is toch donker), zak gele m&m, fles cola en een paar flesjes water en binnen 12 uur zit ik aan het Gardameer. Oja de muziek, ik scroll meestal door alle duitse zenders tot er een leuk liedje voorbij komt of dat dat de radio begint te storen ga je ook weer verder. Voor de rest kan je vaak ook nog wel tot 2 a 3 uur s’nachts bij een mc/bk terecht.
9 : achterom kijken in de hoop wat leuks te spotten
Ik heb zo’n emmer wel eens aan mijn mond gezet, nou, dan ben je wel weer ff wakker hoor!
Een dochtertje van 5 jaar achterin die dol is op K3 werkt ook prima. Wat een kutmuziek.
Neem gewoon mijn vrouw mee. Die Hyacinth’ je wel telkens je een moeilijk moment krijgt.
Wat ik totaal vergeten was is auto’s en vrachtwagens kijken. Met name in Duitsland kom je vaak nieuwe modellen tegen van de duitse merken. In de nacht is het combinaties kijken de een nog meer lampjes dan de ander. Geweldig!
Schuifdak op kantelstand, linker achteraam kiertje open, sigaar in de mond, bak koffie erbij en klassieke muziek aan, liefst opera. Keihard.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).