Dit heeft BMW met de 507 van Elvis Presley gedaan

Auteur: , 25 Reacties

De dakloze klassieker is weer als nieuw, dankzij een liefdesbehandeling van BMW.

BMW 507

De 507 van de The King was in diens laatst bekende staat een regelrecht wrak. De klassieker was eigenlijk wit, maar kreeg later een rode kleur aangemeten. Ergens in de zestiger jaren kwam de bolide in handen van een nieuwe eigenaar en moest de 507 zelfs een motorswap ondervinden. Onder de kap lag opeens een Amerikaanse V8, afkomstig van Chevrolet.

Gelukkig is de cabrio nu weer volledig OEM. De Duitse autofabrikant kreeg de klassieker in handen en stelde de stoffige 507 een tijdje ten toon in het BMW-museum te München. Vervolgens werd een restauratieproces in werking gesteld en vandaag heeft het merk bekend gemaakt dat de 507 af is.

De originele witte lak is weer terug te vinden op de klassieker en de auto oogt werkelijk smetteloos. Naast Elvis Presley heeft ook Hans Stuck geracet met de BMW. Oorspronkelijk stond deze 507 tentoongesteld op de autoshow van Frankfurt, waar Presley de auto heeft gekocht. Van de BMW 507 zijn slechts 256 exemplaren gebouwd.25 reacties

Pracht van een auto!
In het zwart de mooiste auto ooit gemaakt.
Wat een snoepje.
@spidermann: Eet smakelijk dan
Schitterend gedaan. Het blijft echt een parel van een auto en mooi dat BMW hem weer naar originele staat terug heeft gebracht. Zo zit er wel een mooi verhaal aan vast.
En toch.
Elvis leeft (volgens sommigen dan)
https://www.youtube.com/watch?v=QccPUSTMriM
Zo’n plaatje!
Voor gevallen als dit geef ik dus met plezier een teelbal af!
@dromedaris: in dat geval mag je jezelf ‘kameel’ noemen ;)
@fiero: wie zegt dat ik een man ben
Als ik BMW was had ik car S.O.S ingeschakeld..
Het is maar goed dat ze een klein stukje niet gerestaurereert hebben anders zou je zomaar kunnen denken dat het gewoon een nieuw gebouwde auto was.
Normaal vind ik het altijd jammer als klassiekers tot in de puntjes gerestaureerd worden daarmee en hun patina verliezen.

Deze BMW is anders, niet alleen omdat er praktisch niets meer origineel aan was, maar vooral omdat het zo indrukwekkend mooi en goed is gedaan dat je weinig voorstellingsvermogen hoeft te hebben wat voor een bijzondere wagen dit in die jaren geweest moet zijn.
Prachtige wagen, alleen jammer van die duitse platen erop.. deze moeten ze ergens in een museum zetten, met de originele platen van the King erop.
@uselessguy: Nou zijn dit geloof ik niet de platen die Elvis erop had, maar The King reed wel degelijk met Duitse platen rond, omdat hij in Duitsland gestationeerd was als militair.
@moveyourmind: ah, dat elvis in duitsland gestationeerd was wist ik, dat de originele platen ook duits waren wist ik niet. Weer wat geleerd.
@uselessguy: originele platen waren idd Duits eindigend op 04071
@406_v6: Elvis kreeg nummerbord A-1499 (met opdruk “1958 U.S. FORCES IN GERMANY”), voordat hij erin reed was het F-04071.
Tot in perfectie gerestaureerd met zelfs nieuwe typeplaatjes van de fabrikant.
Ziet er uit om door een ringetje te halen. Ben erg benieuwd wat de kosten zijn van deze restauratie…
Van die auto heb ik nog een foto van toen het een jaar geleden tentoongesteld stond bij het BMW-museum
Pracht van een auto. Nog altijd boven aan mijn lijst.
Jammer dat ie door de schaarste zeker een factor 10 te duur is.
Bmw moet zich schamen, alle originaliteit weg-geretaureert uit deze auto. Zonde…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).