A45 gaat los in Rotterdam, politie pakt bestuurder aan

Auteur: , 78 Reacties

De 5-0 slingerde de AMG-bestuurder twee keer op de bon.

A45 gaat los in Rotterdam, politie pakt bestuurder aan

Af en toe is het centrum van Rotterdam net hartje Londen. AMG’s, M’s, RS’en of supercars die volgas door een straat of weg sprinten in de eerste en/of tweede versnelling. Het liefst in een sportievere stand voor die dikke sound. Met name in het weekend zijn plekken als de Meent, Kruiskade, de Coolsingel en Weena hotspots.

De politie zit hier niet op te wachten. Het afgelopen weekend werd dan ook een bestuurder van een rode Mercedes-AMG A45 op de bon geslingerd op het Kruisplein. De politie omschreef de gebeurtenis als volgt:

Op het Kruisplein reed een voertuig die te veel herrie maakte. Dit deed hij door veel gas te geven waardoor er harde knallen uit zijn uitlaat kwamen. Bestuurder een bekeuring gegeven. Paar minuten later deed hij het weer. 2e bekeuring gegeven.

Tegenwoordig maken auto’s als de Lamborghini Huracán, Porsche 911 (991), Ford Focus RS, Mini Cooper S en A45 knallen als je het gas loslaat in de sportstand. Een mechanisch foefje van autofabrikanten. Speel hier niet mee in het centrum van de stad, want het kan je een fikse bekeuring opleveren.

Fotocredit: Politie Rdam-Centrum op Twitter78 reacties

Een knallende Mini Cooper S… ach gossie… waarom zoiets nou kennelijk op dat autootje wordt aangebracht ?
@bietje: het werkt in ieder geval enorm verslavend :)
@r55clubman: klopt. Mijn Evo III knalde met vlammen uit de uitlaat. Ik was net een klein kind toen!! Flink gas en dan in een keer los. Hoorde je eerst de BOV goed hard afblazen gevolgd met een paar harde klappen en vlammen uit de uitlaat!!,, en dan gelijk nog een keer👌👌👌
@r55clubman:

Snap ik : )
@bietje: because race car yo
@heat59:

Heh-heh… : )
Dit is wat de politie over de gebeurtenis schreef:

“Op het Kruisplein reed een voertuig die te veel herrie maakt”

Bekeuringen schrijven kunnen ze beter dan fatsoenlijk Nederlands schrijven…
@moveyourmind: Ja duhh… jij dacht zeker dat agenten intelligente mensen waren hahaha. Alleen rechercheurs zijn intelligent, maar die schrijven geen boetes uit.
@venividivici: Zucht…een rechercheur is een agent. Sterker nog, je kan als hoofdagent gewoon naar de recherche. Dus in jouw kromme gedachte krijgt een hoofdagent er plotseling hersencellen bij als hij van de noodhulp naar de recherche gaat.
@moveyourmind: Dat is geen Nederlands, dat is Rotterdams :’)
@moveyourmind: Dat heet aanpassen aan het taalgebruik van de doelgroep. De undercover uitrusting bestaat dan ook oa uit een gay nektasje en goetzjie petje. Indien wenselijk is er ook nog de keuze uit een zwart t-shirt met witte tekst ballur.
@ablogjunk: nee dat baller shirtje is meer voor blanke kids die na 2000 geboren zijn. En die een beetje erbij willen horen.
Goede ontwikkeling. Weg met die herrie. Wordt ook tijd dat VW stopt met die scheetjes na elke versnelling. Bloedirritant.
Een A45 vind ik om een of andere reden altijd een beetje zielig. Een M140i of een RS3 kan ik veel beter waarderen.
@dutchdriftking: opgefokt 4 cilindertje
Mag je een bestuurder binnen een paar minuten een 2e bon uitschrijven voor hetzelfde vergrijp?
@hellocello:
Overtreding wordt op twee verschillende momenten (weliswaar relatief kort na elkaar, maar dat boeit niet) begaan wordt. Dan geldt het ne bis in idem principe niet.
@amghans: zeker als het zo gaat: overtreding – boete – overtreding – boete
De Huracan’s van 20 jaar geleden maakten nog geen knallen.
Lekker rustig was het toen.
Goede ouwe tijd.
@banaan7: de A45’s van toen waren ook en stuk stiller
-/- 2e “wordt”
@amghans: U heeft economie gestudeerd? Dank voor de “-/-“.
@turboost:
Rechten. Dus kijk uit wat je zegt, I’ll sew you ! :-P
@amghans: Het gebruik van emoticons past u maar elders toe.
@turboost:
Het heeft mij behaagd dat zelf uit te maken. Waarvan akte.
@amghans: Edoch zal de fiscus immer het laatste woord hebben.
@turboost:
De naarlingen.
@amghans: sue. Tenzij je zijn broek om gaat zomen.
@ruzzz:
Ah, we hebben een slachtoffer.
@amghans: das nog eens genaaid… :-P
@galgootje:
Pcies ! Maar dat had ruzzz ff niet in de smiezen . . .
Was paar weken geleden voor het eerst in Rotterdam. Allemaal noord-afrikaanse gasten van begin 20 in de dikste auto’s met frans nummerbord die liepen te gassen, politie er meteen achter aan natuurlijk. Bijzonder tafereel. Ben in veel steden over de hele wereld geweest, maar dit nog nooit meegemaakt.
@baklava: dat zijn de echte arbeiders die je hebt gespot
@baklava: Subsidie vriend. Maar mag je niet zeggen.
@viezefreddyw: je mag het wel zeggen, maar kan je het ook onderbouwen? Kan aan mij liggen, maar ik zie geen link tussen ‘jonge Noord-Afrikaanse gasten’ en subsidies.. Huursubsidie? Mkb subsidie? Nou heb ik niks te klagen maar als je van subsidies een dure auto kan rijden wil ik ook best subsidies ontvangen hoor.. @ baklava zeg maar gewoon Marokkanen trouwens, we leven tenslotte in een “vrij” land waar je alles mag zeggen en vinden behalve als je een niet-Nederlandse achtergrond hebt

-wacht op Lincolns reactie ..
@viezefreddyw: subsidie? Hoe dan? Waar kan ik dat aanvragen? Stop toch met slap lullen en haten op iets wat jij niet hebt/kan betalen.
@b0z4: Het UWV kan je wel verder helpen. Verder maak ik maar een geintje. Ik haat niet.
@b0z4: *wacht met spanning op het oplepelen van zijn wagenpark door viezefreddyw*
@baklava: idem in amsterdam trouwens, maar hier houden ze ze juist niet aan (iets met etnisch profileren en kopdoekjes bij de pliesie ofzo)
@lekkaah: waar dan? Ik zie het nergens.
@e550: werk bij centraal station in de buurt, daar komen ze vaak amsterdam ‘binnen’

de bestuurders zijn meestal louche types, zeker geen touristen iig

Vaak ook busjes met FR kenteken die groepen noord-afrikanen afzetten dichtbij station

Schiet mij maar lek maar koffertjes en brochures hebben ze echt niet bij zich, om het zo maar te zeggen
@lekkaah: Hmm. Ik woon zelf in Amsterdam en ik zie het echt nooit (binnen de ring).
@e550: geloof je t zelf? Busjes die groepen noord-afrikanen afzetten op CS.. voor wat in hemelsnaam? Een shiftwissel? Stemmingmakerij, net als van die zelf verzonnen anekdotes op geenstijl van reaguurders die alleen van zolder komen als ze naar de wc moeten..
@baklava: kom een keer naar Antwerpen op vrijdagavond… wat ben ik blij dat ik nu op de parking woon:-):-)
Wat kost zo’n geintje eigenlijk?
@rrrobert: Een hele fijne 370 ekkermannen per keer, excl. natuurlijk de administratiekosten.
@riotm8: ah, thanks.
Lijkt me een etnische kwestie
Zo te zien kan de bestuurder wel gasgeven, maar niet rijden. Gezien het kleurverschil van linker voorscherm…

Ik blijf het overigens roepen wanneer ik dit soort artikelen lees: Herinvoeren van de eenheid Verkeerspolitie. Er zitten zoveel ezels achter het stuur en de verkeerscontrole is nagenoeg nihil.
@DonEmilio: het verkeer roept en schreeuwt aan alle kanten om verkeerspolitie.
5-0….. komop man, het is geen 1991 meer.
@750i: ik snap hem dan ook niet
@mauking: five o is een andere benaming voor de politie. Het werd begin jaren 90 vaak gebruikt in de rap/hiphopmuziek. Het nu nog gebruiken is hetzelfde als in deze tijd jezelf nog hip vinden met het rode jasje vsn Michael Jackson uit Thriller.
@750i: dat was omdat de popo destijds 5.0 Mustangs had. Die waren zo snel dat alle baddies bang waren ervoor te vluchten: https://www.google.nl/amp/jalopnik.com/5491997/5-0-in-a-50-a-history-of-ford-police-vehicles//amp

Ik woon al 20 jaar in Rotterdam Centrum en het is publiek geheim waar al die AMG’s (ook de echte), M-series, RSen en GTI met DSG-farts vandaan komen. Ons aller Wouter kan hierover vast meepraten als plaatsgenoot.
@stephane8200: Ik woon niet in Rotterdam, mag je dat geheimpje dan toch aan mij verklappen?
@piebepost: ik wéét het niet maar er zijn verhalen die de ronde doen over huurconstructies en samen betalen maar ook alternatieve inkomsten in de agrarische sector.

Daarom controleren ze regelmatig duurdere auto’s en hun bestuurders om te zien of en hoe ze de auto geregeld hebben.

Ik heb het nog nooit iemand op de man af gevraagd maar de vraag is of je dat moet willen.
@stephane8200: 5-0 is afkomstig van een serie uit de zeventiger jaren. Ik woon ook in hartje Rotterdam en mijn blanke buurman met z’n M5 V10 revvt ook vaak genoeg de hele straat bij elkaar.
@750i: Starsky en Hutch of wat anders? Bedoel je die witte of die zilvergrijze?
Mijn Toyota Prius maakt ook knallend geluid..
Ik ben een autofanaat. Ik kan een heerlijke dot gas van een 5-cilinder, r6, v6, v8, v10 en v12 echt waarderen, eerlijk waar.

Maar ik begrijp wel dat voor dit soort vergrijpen boetes worden uitgedeeld.

Mijn overbuurman rijdt een e90 m3. Dat is een prachtige auto met dito sound. Ik heb hem dat ook eens verteld. Maar ik heb hem laatst ook verteld dat het vervelend is als hij altijd in de eerste versnelling door de straat rijdt en elke keer gas geeft. Dat is helemaal niet nodig.

Bij geluidsoverlast denk je al gauw aan de buren of de jongeren op het pleintje aan de overkant. Maar ik snap dat mensen het geluid van een auto ook niet kunnen waarderen.
Bedoelen ze niet dat anti lag knallen? Kan me niet voorstellen dat die prutteltjes de oorzaak zijn.
@e34m5touring: anti-lag met 110pk? ;) extra brandstof ingespoten in een hete uitlaat werkt beter dan een dikke turbo bijbehorende systemen. Was het maar anti-lag…
@peug206: Maar bij een A AMG met 381pk niet zo heel gek gedacht, zeker als er een beetje mee geklooid is. Als dat knetteren met terugschakelen tegenwoordig een bekeuring waard is hebben behoorlijk wat merken straks boze klanten namelijk.
@E34M5Touring: zeker weten anti-lag
@peug206: een a45 met ander uitlaat systeem produceert aardig geluid, dunkt mij.
@bmwfreak038: heb deze zaterdagavond gezien, klonk echt supergaaf en hard
Het wordt tijd dat ze eens een flitspaal op de west kruiskade,nieuwe Binnenweg, Coolsingel plaatsen. Daar rijden alleen randdebielen rond. Vaak genoeg gaat het fout maar er gebeurt niks. overal gebeuren (dodelijke) ongevallen maar er zal niks veranderen totdat de zoon of dochter van een gemeenteraadslid ofzo wordt doodgereden. Kunnen ze wel een keer een controlletje doen maar als ik nu ga kijken scheuren ze nog steeds rond in hun gehuurde AMG’s.
Als je Rotterdam vergelijkt met hartje London dan sla je de plank echt finaal mis……10 jaar geleden woonde ik in de City en toen verbaasde ik mij over de mensen die s’ochtends vroeg in hun Ferrari in de file stonden op weg naar hun werk……dat heb ik in de 30 jaar dat ik in Rotjeknor woon nog nooit gezien…..het is en blijft een groot dorp
@slickrick: misschien omdat er weinig mensen in Rotterdam daadwerkelijk zo’n Ferrari bezitten. Zelfde geld voor die AMG’s etc. Bijna niemand van die jongens bezit zo’n auto. Allemaal gehuurd of een tijdelijk speeltje voor in de zomer.
Alleen de ‘grote’ jongens hebben zo’n auto op NL kenteken staan die ze gedurende het hele jaar rijden.
@e550: Het zal je nog verbazen hoeveel er gewoon op naam van hun vriendinnetje staat.
@atrak: zit je bij de politie dat je dit soort info weet? Of is het een bluf?
Een auto op vriendinnetje zetten levert net zo veel problemen op, als het zetten op je eigen naam. Eén keer aanhouden en je bent de sjaak. Een auto op NL kenteken zetten, betekent dat je een op papier een legale inkomstenbron moet hebben, waarmee je kan aantonen dat je zo’n auto kan betalen.
@e550: Heel moeilijk aan te tonen. Ja ik zit bij het AT. Vriendinnetje heeft vaak een goede baan en de lease wordt netjes betaald.
@atrak: onzin, zelfs al zat je bij het AT heb je haast niks met dit soort dingen te maken. Dat soort dingen screenen/onderzoeken is een taak van de belastingdienst en kornuiten.
*een voertuig DAT
Bij het schakelen hoor je de uitlaat vrolijk knetteren, het werkt verslavend. Maar maak maar eens duidelijk aan oom agent dat het standaard vanaf de fabriek zo geleverd wordt.
@nopetrolnofun: Hij ging ook volgas, dus dan is er wel correct gehandeld lijkt me.
Knallende uitlaatpijp geluidje is natuurlijk ook wel erg sneu..hulde voor de popo 2x boete.hahaha
Ik heb zelf o.a. een A45 AMG. Standaard maakt de auto helemaal geen ”herrie”. Met de upgrade AMG Performance Exhaust, gaat deze wel luider en vooral bij het opschakelen hoor je dit hard. Bij het terugschakelen alleen gepruttel. Niet spectaculair.

In mijn A45 heb ik een ander downpipe (decat) laten installeren (stage 2), dus zonder katalysator. De auto maakt nu wel echt veel meer geluid en bij het terugschakelen hoor je nu echt knallen (pops & bangs) tot irritatie vaak van bijv. fietsers die zich wezenloos schrikken. Persoonlijk vind ik het geluid van mijn auto op bepaalde momenten echt te hard waardoor ik terug schakel naar C (comfort en kleppen dicht). Maar spectaculair is het wel!

Maar ik weet dat een Armytrix, Remus, IPE, Brabus of Supersprint uitlaat met Decat nog echt een heel stuk harder gaat. Maar of het dan nog steeds mooi klinkt… En ik vraag mij af waarom je dat zou willen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).