Aantal gereden zakelijke kilometers daalt

Auteur: , Geen reacties

Het aantal zakelijke kilometers zijn de afgelopen jaren gedaald. Met de personenauto’s die op naam staan van een bedrijf zijn in 2013 bijna 4 procent minder kilometers afgelegd dan in 2008.

Interieur Peugeot 508

Het CBS meldt dat bedrijven niet alleen minder auto’s hebben, maar er wordt gemiddeld ook minder mee gereden. Of het gaat om het kostenaspect is niet duidelijk, maar eerder schreven we al dat de werknemer van elke zakelijke kilometer 34 cent zelf moet betalen.

Naast personenauto’s blijkt dat ook dat het aantal gereden kilometers in bestelwagens minder is geworden. In de periode 2008-2013 is er 8% minder gereden. Reden hiervoor is dat het aantal bestelwagens is afgenomen, mede door de recessie in branches als de bouw en detailhandel.

Particulieren maken meer kilometers
Waar het aantal zakelijke kilometers dus daalt, is die trend niet aanwezig bij de kilometers die particulier worden gereden. Hier is in dezelfde periode (2008-2013) het aantal kilometers juist gestegen. Voornaamste reden voor de stijging van het totale aantal kilometers is de toename van het aantal auto’s van particulieren. In de periode 2008 – 2013 zijn er 6,3% meer auto’s bijgekomen. Het gemiddelde van gereden kilometers daalde wel; van 12.000 in 2008 naar 11.500 in 2013.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).