AB-lezer heeft een prangende vraag over Goodwood FoS

Auteur: , 27 Reacties

Heb jij de antwoorden voor hem?

911-GT2

AB-lezer @bosje is duidelijk een man die vooruit plant als een baws. Deze zomer is hij van plan een bucketlist item van vrijwel iedere autoliefhebber af te vinken van zijn lijstje. Jawel, de beste kerel gaat de trip naar Old Blighty maken om een tuinfeestje van Lord March bij te wonen. In dit geval is de keuze gevallen op het Goodwood Festival of Speed. Mooie auto’s begluren, een Brits hoedje opzetten, Yasmin Parvaneh begluren, je kent het wel.

Doch het wordt voor de kleine bos zijn eerste FoS en hij wil graag het maximale uit de ervaring halen. Kijk daar houden wij van, met grote efficiëntie die laatste druppel plezier uit dingen peuren. Teneinde dit doel te bewerkstelligen heeft de wereldreiziger de hulp ingeroepen van ervaren rotten via onze Vraagbaak.

Tot op heden is er pas een persoon die antwoord gegeven heeft, in de vorm van Walter White-fan @autoblogger. Maar er zijn vast meer lezers te vinden met de nodige FoS-ervaring. Bijkomend voordeel: @bosje heeft nog twee kaartjes extra liggen. Wellicht is er dus wel een superdeal te maken.

Image-Credit: 911 GT2 RS doet een donut op het Goodwood FoS van 2017, via autojunk.nl27 reacties

Ben er in 2015 en 2016 geweest. Beide keren de donderdag en vrijdag. Meestal op donderdag echt heel het festival overlopen en op vrijdag iets meer stilstaan langs de hill climb. Je moet maar doen wat je zelf leuk vindt, maar ga in ieder geval het hele terrein over.
De beste plek om de hillclimb te bekijken is gelijk na Malcomb (?) corner.
Mijn top tip: ga aan het einde van een sessie van de supercar paddock aan het weggetje tussen de hillclimb en de supercar paddock staan. Al die auto’s (ook Ferrari XX e.d.) komen daarlangs en hoonen dan na wat aansporen bijna je tenen eraf. Heerlijk voor de trommelvliezen en letterlijk binnen handbereik.
Veel plezier!
@appelvis: aanvulling: ga optijd die kant op als je niet op de belachelijk dure camping staat. Op de echte festivaldagen (dus niet de donderdag) staan er altijd giga files richting de parkeerplaatsen ’s ochtends
@appelvis: meeste drukte vanuit het oosten. Als je vanuit het zuidwesten komt, heb je haast nergens last van. Ik was dan wel bij het andere top event van Godwood: de Revival in september. Maar kwa files maakt dat denk ik geen verschil. In 2014 overnachtte ik in Portsmouth boven een kroeg en dat ging ’s ochtends perfect naar Chichester. In 2017 overnachtten we in Worthing en dat was dus vanuit het oosten naar Chichester. De file voor de rotonde is vaak een paar kilometer lang. Zodra je ziet dat de file in zict komt, schiet dan rechtsaf een klein landweggetje in. Er is daar een enorm netwerk aan superkleine weggetjes en je kotm altijd wel waar je wil. Zo heb ik een file omzeild van anderhalf uur waar onze vrienden in stonden, we kwamen aan de achterkant van het huis van Lord March uit.
@geelbarrel: ik heb exact hetzelfde gedaan met het FoS en de files waren echt gigantisch, dus dit gaat helaas niet op met het FoS
@jeroen13: Mijn ervaring uit 2013 is juist het tegenovergestelde. Via de landweggetjes was je supersnel op de parkeerterreinen, maar via alles wat op een doorgaande route leek was het hopeloos filerijden. Destijds ben ik er drie dagen geweest, dus heb de gelegenheid gehad om verschillende routes te rijden.
@geelbarrel: in 2016 verbleef ik in Southampton. 7u ’s ochtends die kant op, maar gewoon ruim een uur in de rijen ri. de parkeerplaats gestaan
Ga gewoon met twee vrienden daarheen die ook autofanaten zijn. De ervaring krijg je daar wel. Is misschien leuker als je er nog niks vanaf weet en gewoon gaat.
@toyotavenray: toptip. Gewoon gaan zonder bijzondere verwachtingen of een planning en ’t daar gewoon meemaken. Vaak het mooiste en dan heb je ook niet het idee dat je wat ‘gemist’ hebt, als je iets wat je bv vantevoren had gepland niet hebt kunnen zien.
Als alternatief zijn de Spa 6 Hours en Spa Classic ook fantastisch!
@skinnybmw: zeker. Uniek omdat je zelden klassiekers in het donker ziet racen.
Herinner me nog een pitbox met 3 GT40’s en een Daytona coupe. Was zó happy dat ik een McLaren F1 erachter gewoon niet opmerkte… Dát zijn leuke dingen om mee te maken :)
@davelepeef: en ook omdat je in spa echt tot in de boxen binnen mag. En als je wil zelfs een babbeltje kan doen met de piloten of monteurs. Dit heb je ook op de Goodwood revival in september. Daar ben ik ook al een paar keer geweest en daar hangt ook die losse sfeer
@phdg: Goodwood ken ik niet maar indd op Spa, N’ring of Zandvoort kun je vaak de boxen in, soms ff netjes vragen. Als je mazzelt met baansupports kun je ook wel ’s een stukje vanaf de pitwall meepikken. Eigenlijk is het bezoeken van die boxen fantastisch, vaak wordt er aan de auto’s geschroefd, kun je van alles bekijken aan auto’s die je anders van foto’s kent. Als er tijd is kan een praatje met crew er ook af. Om die reden zal ik altijd een modern F1 circus laten liggen voor een leuk aangekleed klassiekerevenement.
Één van m’n favoriete momenten Is het opstellen vóór het oprijden van het circuit. In de tenten of boxen wordt alles opgewarmd, daarna een line up waar je gewoon langs kan wandelen, en bij wegrijden komt alles zowat over je tenen heen. Is gewoon gaaf!!
@davelepeef: Prachtig! En een stuk goedkoper dan Goodwood, volgens mij.
Neem aan dat je al wat ervaring hebt met evenementen vóór je hierheen gaat. Maar maakt eigenlijk niet uit. Mijn tip; blijf niet op tribunes hangen. Juist tijdens populaire demo’s is er vaak ruimte om juweeltjes van dichtbij te bekijken. Ook vind ik het gaver om warmdraaien en opstellen etc mee te maken dan een auto een rondje te zien rijden.
@davelepeef: In het paddock was echt awesome! Bizar hoe daar juweeltjes op een rij staan, net of het bij de supermarkt is.
Top plan uiteraard.
Mocht je iets zoeken wat dichter bij huis is (en sowieso óók op je Bucket list hoort!):
Classic Days at Schloss Dyk.
Waanzinnig mooi event, moet je ook ooit een keer meegemaakt hebben…
@ukbob: Schloss Dyck… ik twijfel nog. Als je een aantal dagen de Revival van Goodwood gedaan hebt, vrees ik dat het duitse aftreksel een beetje stijf en wannabe aanvoelt. Het ouwbollige van de engeslen met hun typische humor versus clean en humorloos….
Ik ben vorig jaar, helemaal alleen, met mn hot hatchback er heen gegaan.
Ik ben op de zaterdag geweest en het was echt de dag van mijn leven! Weinig last gehad van files of dergelijke. Alles wel even gezien. Wil je echt optimaal, rustig kunnen genieten, dan moet je wellicht 2 dagen gaan, maar ik vond het zo prima.

Het programma op de baan komt 2x langs. Dus 1x in de ochtend en 1x in de middag. plan daar omheen en je ziet eigenlijk wel alles. Ow en ik wil wel mee haha.

Moraal van het verhaal. Als je echt, echt van auto’s houdt, moet je daar echt een keer heen. Wat een briljant, mooi festival is dat. De Engelsen maken er echt een classy, goed georganiseerde event van!
@Mika_Hakkinen: ha, ik ben een keer in m’n uppie naar de AvD oldtimer GP op de N’ring geweest, had gewoon niemand die kon en ik wilde graag, dus had ff schijt. Maar uiteindelijk een heerlijke dag gehad, geen geneuzel, alles op je eigen tempo. Als je wil kan je ergens een babbeltje maken, verder is er genoeg te zien voor een dag. Mooi dat ik niet de enige ben :)
Image credit: een Porsche probeert een donut te draaien maar faalt kansloos..
Drie keer geweest en file valt reuze mee, landweggetjes zijn klein maar organisatie is super. Meeste verkeer komt vanaf London via de m23 en ook op de weg terug is het prima te doen. Zelf vorig jaar per ongeluk verkeerd gereden (nieuwe sat nav) en kwam vervolgens vanuit zuiden aan, ging nog sneller! Zondag op de weg terug ff een pub vinden voor een Sunday roast, niet vergeten.

Nooit gekampeerd (rij op en neer naar huis in london) maar zal vast gezellig zijn met die Engelsen, wel de extra oordoppen mee..

Hele programmering komt 2x per dag voorbij en op donderdag is het wat rustiger maar wel gaaf. Zeker min. 2 dagen gaan en een tribune plek zou ik ook zeker doen als het er uit kan, scheelt een hoop gedoe met een plek vinden. Heuvel op voor rally wat met de tractor kan maar ook lopend.

Ontbijten kan op het terrein maar wel prijzig, wat eten en drinken in een rugzak is wel zo makkelijk en is allemaal gewoon toegestaan. Als je geen tribune hebt neem wat kampeer stoelen mee.

Aan de andere kant van de ingang kun je alle auto’s bij de start zien, leuke tribune!

Veel plezier, gaafste auto evenement wat er is, simples.
Ik ben er ook een aantal keren geweest. In de paddock staan de mooiste dingen. Vermeid de stands met moderne auto’s van alle merken, het gros daarvan kun je bij de dealer ook bekijken. Daarachter zijn weer kraampjes die soms wel weer aardig zijn. Vergeet ook niet helemaal naar boven te lopen naar de rally stage. Onderweg kun je overal even bij de baan kijken.Daar is ook het punt waar de auto’s van de hillclimb omdraaien en een heel terrein met rally auto’s. Om alles goed te zien heb je wel 2 dagen nodig. Zaterdag en Zondag zijn het drukste, maar dan komen ook alle bekende mensen (F1 coureurs etc), als je zoiets belangrijk vindt. Als je een dag gaat probeer dan vooral nergens te blijven plakken, wat erg moeilijk is, want er is zoveel moois!
Wat is nou eigenlijk de prangende vraag?
Ik kom nu al een jaar of 20 op FoS en Revival. Helaas is het erg verworden tot een halve kermis , dat is jammer maar het blijft nog steeds de moeite waard. Je moet echt een lang weekend gaan, minder heeft geen zin en je moet niet de alles willen zien, dat lukt je toch niet dus wen maar aan het idee. Wij gaan campeerden meestal op de inderdaad veel te dure amping (iets van 300 euro voor een lang weekend) de voorzieningen waren daar altijd perfect maar helaas is dat achteruit gehold en zeker bij regen is het er een drama. Voordeel is wel dat je dicht bij de actie zit en geen files hebt. Hotels zijn ook per definitie ver weg want alles zit al heel vroeg vol. Desalniettemon echt de moeite van het gaan waard en de paddock os gewoon vrij toegangkelijk.
sorry voor de typo’s , iets met kleine telefoon, grote vingers, en geen edit of teruglees mogelijkheid…
Ben twee keer naar dit festival geweest, buitengewoon goede sfeer, publiek is beschaafd en hoffelijk, iets wat je in de Benelux op een gemiddeld auto festival niet treft. Eerste keer met een maatje geweest en we hebben toen in Brighton overnacht, kan je goed stappen, ben niet zo van het camperen.

Tweede keer met mijn vriendin, was ook super leuk. Je kan lekker rondlopen en de sfeer proeven , bekende mensen kom je tegen, F1 coureurs, de paddocks in, vliegtuigen kijken, even een biertje doen op het gras….
Maar het mooiste is dat je vrijwel bij elke auto kan staan, aanraken omheen lopen, oud en nieuw spul, echt geweldig.

Je ziet de leukste mooiste en meest bijzondere auto’s daar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).