Wat je moet weten over de Budapest Rally 2018

Auteur: , 18 Reacties

Fraaie locaties, toffe wagens en voor de winnaar een ongelooflijk vette prijs: dit kan eigenlijk niet misgaan.

Wie graag eens een stevige toertocht door Europa zou maken, heeft aan de Budapest Rally misschien wel een hele fijne optie. Met het idee de meest bijzondere voertuigen te verzamelen, om vervolgens in zeven etappes naar Hongarije te rijden, is de rally vrijwel meteen een unieke kans om je gekoesterde wensen in vervulling te laten gaan.

De Budapest Rally werkt als volgt. De ingeschreven teams kunnen op verschillende manieren punten verzamelen waarmee ze uiteindelijk de winst kunnen claimen. Omdat de rally niet de meest competitieve aard heeft, komen deze punten niet alleen voort uit de snelste tijden die een team neerzet. De focus ligt vooral op het zo goed mogelijk uitvoeren van proeven, zorgen dat alle checkpoints worden gevonden en -niet onbelangrijk- het creatief aankleden van een (hopelijk) legendarische auto. Er is genoeg inspiratie om op te doen, want het thema dit jaar is Hollywood. Wie op al deze vlakken als beste uit de bus komt, claimt in Boedapest bij aankomst een heuse Trabant, in knalgeel!

Budapest Rally 2018

De Budapest Rally gaat van start vanuit drie verschillende plaatsen, op drie verschillende dagen. Van 13 tot en met 15 juli vertrekken de auto’s opeenvolgend vanuit Brussel, Amsterdam en Parijs, om vervolgens een week later, van 19 tot en met 21 juli, in volgorde aan te komen in Boedapest.

De organisatie heeft een aantal pittoreske locaties uitgezocht om in neer te dalen. Zo zijn er o.a. stops in het Zwarte Woud, Venetië en de Plitvice watervallen in Kroatië. Aan het eind van elke dag kunnen de deelnemers nog rekenen op wat feestjes her en der, waardoor de gezelligheid tot een hoog niveau wordt opgeschroefd.

Inschrijven kost 250 euro de man. Hierbij zitten een aantal noodzakelijke dingen inbegrepen, waarvoor je zelf niet hoeft te zorgen. Zo krijg je een roadbook, logistieke ondersteuning en talloze feestjes en activiteiten. Tweemaal 60 euro erbij garandeert je iedere nacht van een slaapplaats (tent) en dagelijks ontbijt en avondeten.

Meer weten? Check budapestrally.org.18 reacties

Deze gaat op m’n bucket list!!!
Met de eerste editie meegedaan, was een goed feestje en we zijn aan het overwegen het dit jaar nog eens te doen.
Mooie 500 sec..
Ik heb afgelopen zomer meegedaan. Een woord: episch! Echt heel leuk om te doen! Je ziet veel, doet leuke dingen en prachtige wegen. Heb meegedaan met 4 vrienden in Daimler Sovereign Six 4.2 en een nieuwe Mercedes A-klasse (plan B auto, was normaal een Ford Sierra “RS”). De Daimler heeft het helaas niet gehaald, 200km voor het einde stuk gegaan :( . Er doen heel wat toffe auto’s aan mee. Ik zal dit weekend nog wat foto’s/sfeerbeelden uploaden op Autojunk. Het is zeker een aanrader en wil dit jaar weer meedoen. :D
Lijkt me wel leuk om te doen.
Leuk als de autoblogredactie een team meestuurt!
@rutger97: ik ben voor, maar wat denkt de baas ervan? @autoblogger
@rutger97 @ikschrijfookoverautos ja, we gaan waarschijnlijk even de sfeer proeven!
Wat ben je een held als je zonder schaamtegevoel een roadtrip gaat doen in een fiat multipla. Respect!!!
@mikje90: En uiteraard met een tent op het dak! Respect!

Rijdt overigens helemaal niet verkeerd, zo’n Multipla. En een enorme bult ruimte ….
@frank2b: het is ook een bijzonder ruime en praktische auto die heel erg onderschat wordt, alleen omdat hij zijn uiterlijk niet echt mee heeft.
Een Trabant winnen? Een gele nog wel?

Waar kan ik me inschrijven?
Lijkt best wat op de carbagerun. Die heb ik een paar geleden gereden en was helemaal goed!
hoe lang bestaat dit al ? carbagerun doet het al 10 jaar en dan heb je de barrelchallenge ook nog. met paar keer met de carbagerun mee gedaan in de winter. Toen met een S klasse 450 uit 1977 gewoon reden dik 3000 km gemiddelde van 1op2 :) Maar dit is dus zo veelste gebeuren wat met oude auto’s door Europa gaat niks nieuws !
@gerjan: je mag ook meedoen met je gloednieuwe golfje? Bij deze rally mag alles mee doen, dat is het leuke er aan
S’il vous plait. Nou ligt mijn champagne ontbijtje er weer uit. Dit is toch gewoon een ordinaire gumball3000 kloon voor paupers?
Over drie week weer met de Carbagerun meedoen! Inmiddels de derde keer en iedere keer prachtige ervaringen gehad
Tis jammer dat jullie wat later vertrekken, anders waren we mekaar vast tegen gekomen! Wij starten op 31 juni met de transasia classic, 55 klassiekers die de Zijderoute naar Beijing volgen en vandaar de transsiberische route terug naar de finish berlijn. Uiteraard is iedereen welkom bij de finish! :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).