ABT pompt de RS5 tot C63S-waarden

Auteur: , 24 Reacties

Oftewel: een dikke vermogenstoename.

Er zitten een aantal grote verschillen tussen de huidige RS5 en zijn voorganger. Eén van die verschillen is het feit dat het huidige model een biturbo V6 heeft en de vorige RS5 een atmosferische V8. Op het gebied van paardenkrachten waren er op papier geen verschillen. De RS5 was nog steeds goed voor 450 pk. Door de aanwezigheid van turbo’s waren er wel de nodige verschillen qua newtonmeters. De RS5 met V8 moest het doen met ‘slechts’ 430 Nm aan koppel en de huidige RS5 beschikt over 600 Nm aan koppel.

Daar pakt ABT de handschoen op. De Duitse tuner voorziet de Audi van 510 pk en 680 Nm koppel. Helaas komt deze informatie niet in combinatie met nieuwe specificaties.

Naast een vermogenstoename lepelt ABT er ook nieuwe schoenen onder van het formaat 20-inch. De wielen zijn in diverse zwarte tinten verkrijgbaar. De tuner levert de velgen met Dunlop of met Continental banden.24 reacties

hebben ze goed gedaan, buiten die velgen dan
Dat is toch wel weer een leuke vermogenstoename! Met de originele velgen en in de kleur Sonoma Green zou ik ‘m zo wel willen hebben; wat een fijne lijnen op die nieuwe RS5 zeg!
Zet maar voor de deur. Liefst met tankpas
Alleen jammer dat je rechtdoor gaat bij de eerste bocht waardoor je niks aan het vermogen hebt.
@zelfbenoemdingenieur: 2005 belde. Wilde zijn grap terug.
@zelfbenoemdingenieur: Of je leert gewoon een beetje sturen en stop met 15 jaar oude grappen herhalen …
@zelfbenoemdingenieur: Vermogen is toch juist om hard rechtdoor te gaan ;)
Dit maakt de meest gestolen auto van Nederland tot een nóg aantrekkelijker doelwit voor plofkrakers en Oost-Europese maffiosi. Doe me dan maar een C63S in sleeper-uitvoering.
@RRRobert: als ik eerlijk ben dan heb ik gewoon altijd liever een sleeper. Tot een aantal jaren terug deden merken dat mooi, zonder bodykits, carbon etc, maar subtiel met alleen een extra uitlaatpijpje en een sportiever interieur. Tegenwoordig is het meer show dan go bij sommige merken…
@peug206: en het maakt het jatten ook nog eens moeilijker…
@RRRobert: met een coupe zal dat wel meevallen
De mooiste van het trio met de C63 en M4 naar mijn mening
Los van deze upgrade, vind ik dat audi de plank volledig mis heeft geslagen bij deze auto. Zelfs ik als bepaald geen 0000 fan moet toegeven dat de eerste A5 een prachtige ingetogen coupé was. Bij de huidige incarnatie hebben ze in plaats van met een nieuwe basisvorm te tekenen, de mooie klassieke lijnen van het vorige type verprutst door het toevoegen van teveel troep. Motorkap, het front… Nee, als je een opvolger tekent voor zo’n iconische auto is evolutie echt een slechte keuze. Zie Ferrari 512M.
De originele Audi wielen zijn ook 20 inch en veel fraaier.
Het enige fraaie aan de nieuwe RS5 is de motorkap die zo laag afloopt. Verder is de oude gewoon mooier.
@jochempie: Als het je om die laag aflopende motorkap gaat heb ik nog wel een suggestie voor je: http://www.2cvgarage.nl/wp-content/uploads/2cvgarage_2cv6_jaune_rialto_1984_IMG_0435-1350×900.jpg
@edge: Wil je die niet zo doorlinken? 2CVgarage levert prachtige eendjes af, en het zou zonde zijn als ze een hogere internetrekening ontvangen waardoor hun bedrijf onder meer financiele druk komt te staan. Gebruik dan Postimage.org en schrijf de eigenaar van de afbeelding erbij.
510 pk is nog erg tam voor deze motor.
Er gaan geruchten dat met (TTE) hybrid turbo’s ( standaard turbo van binnen bewerkt) 700+ mogelijk is.
Ben benieuwd wat MTM er mee gaat doen. En of de S5 met tuning niet een groter potentieel heeft.
@dutchdriftking: dat laatste vind ik ook een interessante vraag!
Is op deze manier wel een Jonniebak geworden.
Zou wel leuk zijn om deze te testen tegen Alfa Giulia QV.
Hoewel het eigenlijk een beetje fout is vind ik het frontaanzicht beter geworden door de roostertjes aan de koplampen. De nieuwe rs5 is van zichzelf al lelijk en schreeuwerig dus ABT is voor het eerst ook geen visuele achteruitgang.
De Tupperware die ABT er meestal opplakt zit er nu al door Audi zelf opgeplakt.
Deze Audi ziet er in deze “saaie” kleur opeens wél bloedgeil uit… hoe kan dat nou? Wat een lekkere wagen zeg!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).