Achtervolgde Mercedes E55 AMG ramt politie-auto vol in flank

Auteur: , 22 Reacties

Zo'n dikke E-Klasse kan wel tegen een stootje, maar een blauw-oranje gestreepte Touran was kennelijk toch een maatje te groot voor deze boefjes.

Mercedes E55 AMG op Belgische platen

Om nog onbekende reden werd gisternacht in Amsterdam de achtervolging ingezet op een E55 AMG met Belgisch kenteken. De Benz-besturende Belg vond uiteindelijk zijn Waterloo in Laren, tegen een diesel-Touran van de lokale 5-0. Misschien wilde hij ze een extra rijvaardigheidstraining aansmeren?

Geen spijkermat

Volgens de berichten werd de VW overdwars op de weg geparkeerd, maar waren de schobbejakken daar niet van onder de indruk. I’m an AMG, I’m an AMG, suck my d*ck, I’m an AMG, zogezegd. Bij het incident viel een gewonde, hopelijk de verdachte, maar misschien ook wel aan politiezijde, mocht deze niet zo snugger geweest zijn om de auto te verlaten.

Waarschijnlijk was een spijkermat eventjes niet voorhanden. Overigens zou ik er ook geen problemen mee hebben als er eens een magazijn kogels op banden of voorruit wordt losgelaten, maar dat schijnt zo veel papierwerk op te leveren… Bovendien zou het ook vrij lullig voor de eigenaar zijn, mocht de E55 gestolen blijken te zijn.

Het kan aan de media-aandacht liggen, maar het lijkt de laatste tijd stelregel om er maar vandoor te gaan bij een stopteken en alles in je pad kapot te rijden. Kennelijk is het rapalje niet onder de indruk van de strafmaat die er op staat, wat ik me in dit land dan ook wel weer kan voorstellen.

Met dank aan Jeroen voor de tip!

Foto: niet de betreffende E55, maar een gespot exemplaar van autojunk. Beelden van de nasleep via de bron, of op twitter.

Update – Het kan niet op, nog een lowlife! Met je gestolen 335i een andere auto zwaar aanrijden, en er daarna vandoor gaan. Schorem.22 reacties

Politie was zeker Spaans
@4x4wheels: dat waren E63´s. denk dat een E55 te min voor ze is.
Bovendien zou het ook vrij lullig voor de eigenaar zijn, mocht de E55 gestolen blijken te zijn.

ik denk dat het dan weinig meer uitmaakt of er een paar kogelgaten in de voorruit zitten of dat ze de hele auto in elkaar hebben gereden
Wat moeten ze nou met zoon e55amg dan kom je nooit weg voor de wouten , ze kunnen beter gaan voor een M5 e60
@bmwm5rob: ja idd want die 1.9 diesels zijn echt mega snel! Denk dat die ook rond de 5 sec op 100 zitte
@bmwm5rob: ja want dan sta je NOG eerder zonder bezine!
@lambo4all: tussensprint zal toch wel beter zijn? Actieradius is zelfde. 50 liter tank tegen 70??
Als ik Obama was, dan had ik de wereld prachtig gemaakt.
Zucht.
@marokkaanseheld:

Goh jah gewoon ff alle e55 amg bestuurders met een drone afmaken als je vage vermoedens hebt dat er eentje ooit eens z’n naam verkeerd geschreven heeft op z’n belastingbrief.
@Hupke: Nou eerder mensen die zomaar op iemand gaan hupke..
Viespeuk.
Dat je (zeker met een dure wagen) niet zomaar op een donkere parking wil stoppen voor de politie begrijp ik maar al te goed. Voor je het weet heb je te maken met nep-agenten die je carjacken.

Zo hard vluchten is echt een teken dat ze niets te verliezen hebben en dus iets serieus op hun kerfstok hebben.
@Hupke:
Lees het verhaal nog eens. Het gebeurde in Amsterdam en hield pas op in Laren. Wat nou donkere parkeerplaats? En verder: Ook nepagenten zijn meestal bewapend. Liever m’n auto kwijt dan een paar kogels in m’n lijf.
Volgens mij is het een E63 AMG…

De E63 velgen en het 6.3 AMG embleem op het voorscherm..
Nu begrijp ik waarom ze voor VAG gekozen hebben bij de politie , zijn natuurlijke obstakels…
@v8cdi
Ja dat dacht ik ook al. Tevens was het ook geen 335I coupe, maar een sedan.
Tevens ook niet, nee? :) Is aangepast!
Zou het niet goedkoper zijn kogelgaten te herstellen, dan een compleet in elkaar gereden voorkant?
@mout: Neuh, dat is nou het voordeel van de leaseconstructies met PON. Als de politie een auto total loss rijdt, halen ze dezelfde dag nog een nieuwe op bj de dealer. Die dingen staan daar letterlijk soms wel 4 of 5 tegelijk te wachten.
@CapsLock: ‘tuurlijk. PON rekent niets voor schade. Eigenlijk is PON geen handelaar, maar Sinterklaas. Vraag maar aan VW rijders met problemen nét buiten de garantie.
Of er iets leaserigs is afgesproken met de politie weet ik niet. Ik weet wel dat de dienst domeinen erg veel afgeschreven politie-auto’s verkoopt. En die dienst verkoopt alleen eigendom van de staat.
@mout: Natuurlijk zal dat niet gratis zijn, dat hoeft ook niet. Het zal echter ongetwijfeld goedkoper (of beter: minder duur) zijn dan kogelschade repareren. Die vervangende auto’s zijn namelijk gewoon een voorwaarde in het leasecontract dat de Staat heeft gesloten met PON/VW. Dat is dus gewoon afgekocht.
Verder is de Staat natuurlijk wel even een iets grotere partij dan Jan met de Pet in zijn Golf TSI met kettingproblemen. Dat onderhandelt een stukje prettiger en makkelijker.
Oh, en de Dienst Domeinen verkoopt van alles, echt niet exclusief zaken die eigendom van de Staat zijn (geweest). Ook zaken die in beslag zijn genomen of zijn opgegeven worden daar geveild.
@CapsLock: Wiens eigendom wordt iets, als het in beslag genomen wordt, denk je zelf?
@mout: Je snapt wel wat ik bedoel :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).