Actiemodel nummer zoveel: de V12 Vantage S Spitfire

Auteur: , 33 Reacties

De zoveelste speciale Aston, het begint een beetje te vervelen. Waarom we hem dan toch effe aan je tonen? Omdat 'ie gaaf is!

Om stil te staan bij het feit dat de Spitfire 80 jaar terug zijn allereerste vlucht maakte (en omdat Aston Martin de V8/V12 Vantage uit moet melken tot de komst van de DB11 en andere nieuwe modellen), presenteren de Britten deze V12 Vantage S Spitfire 80 special edition. Een hele mond vol voor een auto die we ook zonder strik eromheen zo mee zouden scoopen.

Het overgrote deel van de auto is gespoten in Duxford Green, afgewisseld met gele accenten die werkelijk perfect staan op de tijdloos mooie koets van de V12 Vantage. Bovendien is het geel een verwijzing naar de vleugels van de Spitfire, ook niet onbelangrijk.

Óver het interieur heeft de Q-afdeling van Aston Martin z’n plasje gedaan. Dat uit zich in speciale logo’s op de hoofdsteunen en het karakteristieke RAF-embleem op het dashboard. Hij kost in Engeland een stevige 180.000 GBP, wat 40.000 pond duurder is dan een gewone V12 Vantage S. Er worden er 80 van gebouwd die waarschijnlijk al verkocht zijn tegen de tijd dat je dit leest.33 reacties

Het een Spitfire noemen en er dan niet eens een Merlin V12 in pleuren. De lafaards!
@Rob: kun je slecht kwijt denk ik. Cilinderinhoud van 48 liter ofzoiets?
@s62b50: 27 liter, 2m25 lang en 1 meter hoog dus inderdaad wat fors voor een sportwagen.
@erwh:

En toch bestaat die, John Dodd’s beast, hier in een oude Top Gear aflevering, toen Top Gear nog Top Gear was en over auto’s ging :

https://www.youtube.com/watch?v=OxMxFE37Sxw
@erwh:
Och, het past ook in een Rover SD1..
https://www.youtube.com/watch?v=eiZIU54WYxw
@Rob: niet zo laf als 40.000 extra vragen voor een ander kleurtje en extra logos……
Mooi hoor,
Maar ik denk dat AM zich beter eens kan bezighouden met nieuwe achterlichten en een strakker interieur voor het hele gamma. Gewoon alles een faceliftje geven. Verder vind ik het prachtige auto’s hoor, zo ook deze Spitfire.
Zit daar nou schimmel op de dakhemel?
Die knalgroene ding (door met gevarendriehoek?) daar achter de bestuurdersstoel is bepaald niet subtiel. Volgens mij weet de afdeling actiemodellen bij Aston Matrin het ook allemaal niet meer.
@mashell: dacht ook direct wat die lichtgroene dildo daar deed
Die Vantage blijft een parel van een auto, absoluut. Hij hoeft wat mij betreft ook nog niet zo snel vervangen te worden.
Mooi exemplaar
Het feit dat het niet is voorzien van een handbak maakt hem al “Spitfire” onwaardig. Wel een goeie kleurstelling trouwens, zo zou ik een V12 Vantage uitrusten.
@AutomotiveDesigner: dat vond ik al bij het gebrek aan vleugels.
Mooiste auto in zijn segment!
Gaaf hoor. Wel een handbak graag.
Liever deze dan die GT12 van een tijdje terug. Ziet er veel stijlvoller uit en i.c.m. een handbak zal het ook wel zalig rijden.
Wat een armoede bij Aston Martin zeg…zonde..begrijp mij niet verkeerd, de Vantage reeks is prachtig, maar als die trieste actiemodelletjes zijn wel een signaal dat het niet goed gaat met het bedrijf….snel nog maar even wat geld binnenharken…zonde…
Erg mooi, dat donkergroen met die gele accenten. Maar als ik heel eerlijk ben vind het een beetje eenvoudig. Als het het echt goed hadden willen aanpakken, hadden ze ook zo’n schijf op de zijkant geplakt en hem mat groen gemaakt. Niet bepaald stijlvol, maar dat is een Spitfire vliegtuig ook niet.
@Edge:
Beetje als zo’n Morgan driewieler dus. Goed idee.

Overigens vind ik een Supermarine Spitfire (even niet te verwarren met een Triumph Spitfire) zo’n beetje het meest stijlvolle, sexy vliegtuig ooit gemaakt.
Ergens raar: waar de Duitsers in die tijd vliegtuigen maakten die met hun harde en gemeen uitziende lompe ontwerp (denk Messerschmitt ME 109) duidelijk maakten waar het ding voor was, kwamen de Britten met een adembenemende schoonheid die net zo doeltreffend was.
Beetje alsof Uma Thurman het in de ring aardig op kan nemen tegen Mike Tyson.
@sabrerator:
Als we het over sexy vliegtuigen hebben….
http://ww2db.com/images/air_corsair3.jpg
Prachtig! F4U Corsair, met zijn knikkende vleugels. Omdat Navy.

Duitse kisten waren vooral angstaanjagend inderdaad. Met als hoogtepunt de JU 87, met de “Jericho trumpet”…. Veel enger is het niet meer geworden (op misschien de A-10 Tunderbolt na)
@Rob: haha, de corsair is vooral bruut maar zeker niet zo sexy als de Spitfire of de Mustang. Overigens is de me 262 wel degelijk een Duitse Beauty.
@pomoek:
Amerikaanse beauty: Lockheed P38 Lightning!

Daarom ga ik graag naar de Goodwood Revival. Niet alleen de mooiste auto’s, maar ook prachtige vliegtuigen. Was er de laatste keer in 2012 en toen waren er minstens 5 Spitfires en een Mustang.

O ja, vlak de Mosquito ook niet uit. Het houten wonder.
De enige machine met propellers die partij kon bieden aan de ME 262.
@sabrerator:
Hawker Tempest stond toch bekend als de “ME 262 killer”?
@Rob: kijk, weer wat geleerd, ik dacht dat de Tempest vooral als jachtbommenwerper werd ingezet.
@pomoek:
Ook, zeker. Dat was zijn primaire taak.
Maar daarnaast ook een succesvolle V-1 onderschepper, die doodenge Duitse raketten. En een jager: ze wachtten op hoogte tot de ME 262jes aan de landing begonnen. Duikvlucht, vlug uitschakelen en als de wiedeweerga weer de „benen” nemen. Het bleek een beproefde tactiek. Al hadden de Duitsers het truukje gauw door en hadden een antwoord: Flakvierling.
@sabrerator: Zeker de Mosquito!
@maarten020

Hier is niets zieligs aan, er komt een nieuw model en dan brengen ze de huidige in een speciale versie uit. Dat doen heel veel grote autofabrikanten ook.
@grandmasterb: mee eens grote meester! alleen blijft het bij zo;n fabrikant meestal meestal bij een final edition of editizione speciale….maar van de vantage he ik echt al een heeeeeeele lange reeks “speciale”edities voorbij zien komen,
V8 Vantage Roadster
V8 Vantage S Coupe
V8 Vantage S Roadster
V8 Vantage N430 Coupe (RoW only)
V8 Vantage N430 Roadster (RoW only)
V8 Vantage GT Coupe (USA Only)
V8 Vantage GT Roadster (USA only)
V12 Vantage Coupe (discontinued)
V12 Vantage S Coupe
V12 Vantage Roadster (RoW only)
V12 Vantage S Roadster
V12 Vantage GT3 Special Edition……
Hoop dat ze na de DB11 nu deze gaan vervangen.
Duxford is overigens ook de naam van een militaire luchtvaart museum in Engeland. Absoluut een bezoek waard.
Wow erg mooi zo met de kleur en interieur. Schoonheid.
Alleen die naam is gewoon al gruwelijk…. aston martin spitfire…. als je dat in de kroeg verteld denkt iedereen dat je machinegeweren op je am hebt zitten. Like
Wat die Britten met de Rote Armee Fraktion hebben is mij een raadsel…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).