Advies aan automobilisten: oppassen voor jippige reëen

Auteur: , 10 Reacties

Dames en heren automobilisten, als u dezer dagen in een gebied met veel wild (o.a. de Veluwe dus) rijdt, wees dan even alert op seksbeluste reëen. Het is weer bronsttijd, en dan willen de diertjes nog wel eens zonder te kijken oversteken.

Hitsige ree

Het is bij elke diersoort zo dat het vooruitzicht van een paringsmaatje redelijk blind maakt, zo ook bij wild. Daarom trekt Staatsbosbeheer een waarschuwing uit de hoge hoed, want niet elke ree maakt gebruik van een ecoduct.

Overigens is dit geen nieuw fenomeen, we hebben er al eens eerder over bericht. Maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, nietwaar?10 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Hier in Friesland willen ze ook nog wel eens over de snelweg schieten. Jaren terug had ik er eens één in de koplampen (gelukkig niet dom starend en scheurde dat beestje over de vangrail), maar slechts paar maanden later had een kameraad van mij een ruwe ontmoeting met een jong reetje. Was maar relatief klein hertje nog, maar Polootje was wel total loss.

No fun. Dus let inderdaad op die krengen.
@bozewolf:
Melding geldt alleen voor Nederland, toch?
@m19nl: Hilarisch, man. Jij moet echt komiek worden.
@m19nl: nop alleen voor het gedeelte buiten Holland. ;P
Beetje aan de late kant. De bokken zijn in het voorjaar al heel erg aktief! Jonge bokken worden dan verstoten omdat er weer jonge geboren worden. Waar ik in Drenthe woon zijn van af vorig jaar september tot nu al 22 reeën tegen de auto gekomen en 2 in een maaier van een boer. Op een gebied van 4 dorpen. Zelf heb ik keer een ree tegen de auto gehad. Ik reed 100 de E klasse totaal los. En dan worden er nog genoeg aan gereden die je niet terug vind.
Mhhh zo kan je toch nog vers ree eten buiten seizoen.
Jip en Janneke zullen nooit meer hetzelfde zijn…. Wat voor een woord is dat in vredesnaam, ‘Jippig’?
@Vincegail: Lees dit maar eens; http://stronkiebonkie.wordpress.com/2011/04/02/jippig/

Wat een website-naam overigens…
Tip em an met die stift!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).