Afghaanse diplomaat vrijuit na ‘akkefietje’ parkeerplaats [updated]

Auteur: , 38 Reacties

Het houdt niet op. Niet vanzelf.

Centrumdemocraat

Medewerker A.S. (27) van de Afghaanse ambassade in Nederland hoeft zich niet voor justitie te verantwoorden na een ruzie in Zoetermeer met een Nederlander, waarbij klappen vielen en schade ontstond. Wederom met dank aan de magische lettercombinate ‘CD’ op zijn kenteken.

De man kreeg het in december 2013 aan de stok met een Nederlander (23) op een weinig glamoureuze locatie: de parkeerplaats van een discount-super in Zoetermeer, die naar verluidt door S. en zijn 7 Serie geblokkeerd werd. Als de Hollander na een paar minuten claxonneert loopt de boel uit de klauw. Logisch, hoe durft ‘ie.

Over en weer vallen woorden en kennelijk is de ambassademederwerker dermate beledigd dat hij zijn rivaal later op de dag opzoekt/tegenkomt, hem klem rijdt en begint aan ronde 2 van de verkeersagressie, aldus het relaas in het AD van vandaag. Oproepen van omstanders (‘hee, wil je wel eens van die man Afghaan!’) mogen niet baten.

Vooropgesteld, we waren er niet bij, maar het kan niet zo zijn dat diplomatieke onschendbaarheid bij dit soort zaken in de weg mag zitten. Dat doet het echter wel, justitie kan nu al zeggen ondanks een aangifte van beide zijden geen actie te ondernemen. Ze zijn met handen en voeten gebonden aan internationale verdragen, maar het voelt voor de neutrale toeschouwer toch 100% als een totale Afghang voor de rechtstaat. Overigens schijnen de Afghanen wel aangeboden te hebben de schade te vergoeden. Sympathiek…

We weten in ieder geval waar Pow-reporter Danny Ghosen aanstaande maandag zal vertoeven. Ja, het is een totaal eentruuksveulen, maar je kunt er niet omheen dat Pownews deze diplomatenkwestie zeer succesvol heeft weten te agenderen.

Foto: BMW (M3) op CD-kenteken, autojunk.nl

Update: volgens onbevestigde geruchten gaat het om dezelfde man die in februari in Den Haag met zijn 7 Serie een invalidenplaats bezet hield, zoals te zien in deze aflevering van het Pownews.

Dit betrof destijds ook een medewerker van de Afghaanse ambassade, hoewel we niets met zekerheid kunnen zeggen, aangezien we niet weten hoeveel BMW 7 Series op naam van de Afghaanse ambassade met hierin twintigers door Den Haag en omstreken rijden:

Danny Ghosen vs Diplo, Pownews38 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Zo is de wet nou eenmaal. Lang niet alle diplomaten zijn ook echt diplomatiek. Sommige zijn ook maar gewoon een kansarme achterneef van een politicus die deze graag ver uit de buurt heeft. Punten voor de grappige woordspelingen met Afghaan.
@mashell: Internationale verdragen & wetgeving my ass, NL kan die man gewoon als persona non grata verklaren en het land uitschoppen. Als diplomaat vertegenwoordig je je land en mag ben best wat fatsoen verwachten …
@mashell:

“zo is de wet nou eenmaal”, wat een nare uitspraak is dat. Denk je dat de wet een soort absoluut gegeven is ofzo?
Als er iets mis is met een wet, dan moet daar wat aan gedaan worden! Jammer dat zo’n groot deel van Nederland denkt dat “alles nou eenmaal zo is”, zo verandert er namelijk weinig.
Berechten als een gewone burger na zulke toestanden aub.
Als de Afghaanse ambassade heeft voorgesteld de schade te vergoeden, dan zal deze Diplomaat aka medewerker-mijnheer wel met stille trom teruggestuurd worden.
En alle geneugten van onze vermaledijde Westerse levensstijl achter zich mogen laten.

Dat is later ook met die Russische medewerker gebeurd waar die rel over zijn kinderen was ontstaan.
Het is gewoon een kwestie van onfatsoenlijk gedrag. Die mensen hebben een chauffeur, blijkbaar kunnen die mensen niet zelf rijden of vinden ze zichzelf te belangrijk. Die chauffeur kan de auto dus op een normale plek parkeren en dan moet de diplomaat even wachten totdat de auto voor komt rijden. Big deal.
In plaats daarvan moet er voor de deur geparkeerd worden vast wel met een smoes van veiligheid o.i.d..
Tjaaa… We moeten altijd een zondebok hebben, hè!
Zijn diplomaten de nieuwe allochtonen na Marrokanen, Polen, Bulgaren enz… die ook alles fout doen en weg moeten hier!?
@reactief: wat klets jij nu? die diplomaten zijn crimineel. Ze zijn te gast en.misdragen zich. En komen er mee weg. Hoog tijd dat iemand dat bekend maakt. Aangezien.de gewone pers daar te schijterig voor.is.
@rolov: bedankt voor de bevestiging van mijn punt.
Je zal vast een neef van een vriend van een neef die je heel goed kent hebben, die een keer is afgesneden door zo’n CD kenteken. En dan die nieuws berichten ook nog… Criminelen zijn het!!! Allemaal!!!
@reactief: nee niet allemaal. Maar probeer het maar om.de zieligerd uit te hangen. En nee ik ken niemand die.afgesneden.is. Ik.heb wel.zelf familie.in de politiek.en niet plaatselijk.in het dorp. Telt dat? Als.je de flinke.jongen uithangt omdat je.onschendbaar bent, ben.je.een.crimineel. Klaar.
@rolov: Is dat iets nieuws, om op willekeurige plekken middenin zinnen punten te plaatsen?
@k-man: ja dat is mijn telefoon. Als ik snel ga gebeurt dat.
@reactief: Jij bent hier zelf de populist. Trekt het door naar deporteren enzovoort. De stelling is dat deze mensen gewoon strafbaar moeten zijn.
@rolov: De gewone pers schrijft ook over dit voorval hoor,maar wel met een vollediger verhaal…
@reactief: maar natuurlijk.
@reactief: niet dat ik dit goed praat, maar dat populistisch geneuzel met de toon waarop hier altijd over geschreven wordt is vermoeiend.
@reactief: wat blijkt: het is dezelfde die op powned Was en urenlang een invalideplek bezet hield en zei dat het niet zijn auto Was en er vervolgens doodleuk mee wegreed. En nu flikt hij dit. Ik snap dat je het goed wilt praten.
@rolov: Dat was idd ook een 7 Serie destijds, maar waar haal je dit vandaan? Bron?
@sir_smokalot: ik.zag het.net op ad.nl
@reactief: heb je het bericht überhaupt gelezen?Iemand klem rijden, dan heb je een serieuze kronkel in je hoofd. Veel succes met je omgekeerde slachtoffer rol, het ligt nooit aan de dader natuurlijk…..
@jlm83: zoals ik al toevoegde zit de Aghaan hier duidelijk fout (afgaande op de eenzijde toelichting op het voorval). Maar diplomaten zijn hier met een reden, en de onschendbaarheid is er ook met een reden!
Pak dat geld aan voor de schade en vloek nog een paar keer!
En zoals @Sjonnies zegt is de kans ook groot dat die gozer stilletjes wordt weggewerkt hierna…
@reactief: het is dus geen diplomaat maar een chauffeur van een diplomaat. Waarom moet een chauffeur dezelfde beschermde status hebben als een diplomaat? Dat is het punt zoals ik het verhaal lees.
@reactief: nu het in.de.pers komt ja. Het is.maanden geleden gebeurt.
Stop is met die woordgrappen
@jaguarjunk: iets teveel Geer en Goor gekeken zeker?
Een 27 jarige diplomaat ? zeker zoon van .
@sandniggah: We noemen het een diplomaat, voluit zou het ‘een diplomatiek medewerker van de Afghaanse ambassade in het Koninkrijk der Nederlanden’ zijn, maar da’s wat lang.

Deze beste man is derde secretaris op de ambassade.
@sir_smokalot: Ook wel ‘loopjongen’ genoemd :)
Ik las het al op de NOS, mijn mond viel open van verbazing. Een verkeers overtreding is nog te overzien, maar dit gaat mij gewoon te ver. Er is duidelijk spraken van opzettelijk geweld, maar ja regels zijn regels verder dan dat moeten we niet kijken.
@robert110:

Het probleem is natuurlijk hoe bekijk je het.

Want stel je zit als Nederlandse diplomaat in Sjakamaka of Buruburustan en daar staat bvb. de doodstraf op scheve schaats rijden of op de krant lezen,…
Als ik een CD kenteken had moet ook iedereen uit mijn weg opbokken. Als je met dingen weg kan komen doen mensen dat ook. Iedere moraalridder die jankt dat hij dat nooit zou doen is een vies liegbeest.
@azenomei:

Er bestaan ook fatsoenlijke mensen. Maar die werken blijkbaar niet op ambassades. En die posten hier niet onder de naam azenomei. Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.
@azenomei: In dat geval ben jij het lichtend voorbeeld van wat er fout is met Nederland … Ja macht corrumpeert, maar dat is geen reden het zo ongegeneerd te etaleren; juist een diplomaat zou fatsoensnormen moeten naleven; als ‘officiele vertegenwoordiger’ van een land …
Agressieve diplomaten? Daar heb ik een hele mooie oplossing voor onder mijn autostoel liggen: Maglite 6D.
Voor de diplomatieke schedelkrakende zelfverdediging zegmaar. :)
Een CD wagen met vier platte banden moet ook wachtten totdat ze zijn opgepomt of gemaakt. Let op, dit is geen oproep om banden lek te steken of de ventieltjes open te zetten!
via Android app
Meer of minder Afghanen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).