Rel Nederland-Rusland begon met bezopen automobiliste

Auteur: , 44 Reacties

Poetin is boos op Nederland. De president van Rusland eist excuses wegens de zogenaamde hardhandige arrestatie van een diplomaat. Een arrestatie van een diplomaat die voortkwam uit een ongeluk waarbij een Russin vier auto's beschadigde. SAY WHAT?

Rel Nederland & Rusland begon met bezopen automobiliste

De klapper

Het begon zaterdagavond in Den Haag, alwaar een automobiliste – onder invloed – in een bocht de macht over het stuur verloor en met haar Volkswagen Passat vol op een geparkeerde auto inreed, die daardoor een andere auto aantikte. En nadat het toegesnelde ambulancepersoneel de bestuurster op de brancard trachtte te krijgen (er was immers gevaar voor nek- of rugletsel) gedroeg ze zich recalcitrant en moest ze “onder bedwang worden gehouden.” Klinkt een beetje als een Rustoerist in een all-inclusive resort.

De snitch

Agenten ter plaatse constateerde dat de auto op naam stond van de Russische ambassade, maar werden aangesproken door buren van de vrouw. In haar woning zouden kinderen worden mishandelt, zo meldt de NOS, waarna de politie er poolshoogte nam. Eenmaal in het appartement van de Russen troffen ze haar man, de diplomaat Dmitri Borodin, aan. Eveneens dronken. Volgens de politie was er sprake van een dreigende situatie voor de kinderen, waarna ze overgingen op arrestatie. Dit terwijl Borodin aangaf diplomaat te zijn, en daardoor in feite bescherming tegen rechtsvervolging geniet. Net zoals diplomatieke Russen hun boetes nooit hoeven te betalen, en dit dan ook zelden doen.

Na zijn vrijlating diezelfde nacht stak Borodin (musgshot) een tirade af op Twitter en zegt geslagen te zijn met een stok. Arme, arme dronken diplomaat.

Enfin, Rusland is zeer teleurgesteld, Rusland eist excuses, en Poetin vindt het een flagrante schending van een of andere Geneefse Conventie en Nederland heeft ‘alle mogelijke mensenrechten geschonden’. Aldus de ex-KGB commy die homo’s in zijn eigen land vogelvrij heeft verklaard.

Kom op Poetin, doe eerst die boetes voor CD-kentekens eens betalen.

Fotocredit: Regio1544 reacties

Hilarisch gewoon die Russen.
Hoop, dat de hele wereld van deze soap mag meegenieten en er volop persiflages op gemaakt gaan worden.
Wauw we zitten weer op de televaag hier hoor!
Putin, kijk eerst eens naar jezelf voordat je Nederland gaat betichten van het schenden van de mensenrechten.

Dronken je kinderen mishandelen kan simpelweg niet, of je nu onschendbare diplomaat bent (sowieso de grootste onzin die er bestaat) of niet..
Had Den Haag eindelijk ruilmateriaal om die Greenpeace gekkies vrij te krijgen, laten ze hem naar huis waggelen….
Ach, misschien wel beter ook, stel je voor dat ze wel hun verstand hadden gebruikt…, wij in de war en die gekkies ook nog terug….
En waarom staat dit op autoblog?
Voor dergelijk nieuws ga ik wel maar geenstijl/powned….
@2800cc: Is een Passat geen auto?
@rob68:
Tja, daar zijn de meningen over verdeeld.
@rob68: dan verwacht ik voortaan van elk ongeluk met een auto hier een topic over..
@2800cc: als er alcohol en diplomaten bij betrokken zijn? Op zeker!
@2800cc: en omdat Autoblog graag haat op (vooral Russische) diplomaten. Vooral in dit soort extreme gevallen maar ook als de zoveelste diplomaat zijn boete niet betaalt…
Oorlog verklaren en kruisraketten afvuren…
@rob68: Gaan we toch niet redden denk ik. Als Rusland even aanzet met hun militaire macht dan blijft er weinig van ons kikkerlandje over. Desalniettemin niet buigen voor die aso`s.
@ferry832: OK, eerst raketten afvuren en dan oorlog verklaren…
@rob68: Haha, ja goed plan. Dan in deze volgorde, raketten afvuren, vluchten en dan de oorlog verklaren.
Volgens mij begon de rel met een paar Greenpeace-hippies die opgepakt werden door meneer Poetin. Sinds Nederland daar nogal wat kabaal over is gaan maken zijn ze op zoek naar iets soortgelijks wat ze Nederland voor kunnen houden.
Zonder Nederland-Ruslandrel was er ook geen Rusland-Nederlandrel geweest, gok ik. Dan was het gewoon netjes binnenskamers gehouden.
@jolig: dus dan vraagt de Russische regering 1 van hun diplomaten in Nederland “zichzelf en zijn vrouw zo vol alcohol te gieten dat ze dronken raken, een drinken een auto ongeluk te veroorzaken en kinderen mishandelen/bedreigen”. Vrij onwaarschijnlijk, de Russen hebben een rijke diplomatieke traditie, die zullen zich ergens ook wel te pletter schamen voor het gedrag van hun dronken diplomaat en zijn vrouw.
Laten we er onze tanks op af stu… oh wacht.
@xenonlampje: Volgens mij staan die tanks toch nog altijd in ons land? Dus alsnog een goed plan.
@berlinetta:
Yep, we willen ze wel verkopen, maar gans links Nederland is doodsbenauwd dat de koper ze ook echt gaat gebruiken voor waar ze ooit bedoeld waren.
@tupperware: precies, en wat je dus (weer) krijgt is dat duitsland, of frankrijk, of engeland, of italie, of ieder ander europees land de deal pakt en 400 miljoen binnenharkt.
@lambo4all: als Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië ook hun 2 hands tanks willen verkopen is dat toch echt wel een signaal dat die dingen geen nut meer hebben.
Nou als Poetin graag wil dat wij sorry zeggen dan doen wij dat toch:
Sorry voor het waarborgen van de veiligheid van de aangetroffen kinderen door het meenemen en veilig opbergen van de dronken vader.

Ik vind ook dat als je dronken bent in het bijzijn van je kinderen (ongeacht hoe dronken) je zo ongeveer iedere vorm van recht hebt weggedronken.
Alsof ze in Rusland snappen wat het probleem is van dronken zijn. Als chauffeur, als ouder, bij je kinderen, of wat of waar dan ook. Die vinden alleen hun rechten belangrijk.
Russen -_-
Alcohol -_-

Dronken Russen -___-


Russen die klagen over mensenrechten ^_^
Die diplomatieke onschendbaarheid is toch helemaal niet meer van deze tijd. Iedereen is gelijk voor de wet dus ook gewoon je boetes betalen.
Dit komt echt op een jackpot moment voor de media, haat tegenover diplomatieke onschendbaarheid is de laatste maand echt een kleine hype volgens mij.

Ik weet niet wat er zich precies afgespeeld heeft, ik weet niet wat het verdrag zegt als er kinderen/slachtoffers betrokken zijn, maar op het moment dat iemand die diplomatieke onschendbaarheid geniet in het gevang beland is er toch wel iets gebeurd dat niet de bedoeling is. ONGEACHT DE REDE!

Het enige dat de politie had mogen doen, was de kinderen uit vrije wil meenemen om hun veiligheid te garanderen. Daarna hadden ze de diplomaat kunnen rapporteren bij BUZA en die kunnen de beslissing maken dat als de diplomaat zich niet naar behoren gedragen heeft, hij het land uitgezet zal worden.
@stephano: nu klinkt het net alsof diplomaten en hun aanhang heilig zijn. In mijn ogen is het simpel: fout parkeren –> boete –> betalen. Of je nu een diplomaat bent of niet. Net als dat zij (vaak) hun kont afvegen met de boetes die ze binnenkrijgen zouden wij dat met hun zogenaamde “onschendbaarheid” moeten doen. Dat is de reden dat ik sterk achter de mensen van Pow News sta.
@stephano: Er zit nog verschil tussen immuniteit voor strafrechtelijke vervolging en diplomatieke onschendbaarheid. Die laatste kan door omstandigheden worden opgeheven, de eerste niet.
@bozewolf:Een diplomaat kan alleen in eigen land voor misdaden bestraft worden.Geneve…
Als je het zo ziet poetin eist excuses maar als wij het bij hun doen en het gebeurt op de dezelfde manier en wij worden dan gearresteerd en dan als wij om excuses vragen dan breekt de pleuris uit!!!!
Volgens mij houdt diplomatieke onschendbaarheid in dat je niet vervolgd kunt worden, maar wel dat je aangehouden kan worden en ook dat je in verzekerde bewaring genomen kan worden indien dit nodig geacht wordt. Al die zaken zijn iets anders dan vervolgen.
Zoals gewoonlijk schreeuwen de russen hard over de splinter terwijl ze zelf een balk in het oog hebben. Pijnlijk wordt het als het ook nog eens feitelijke nonsens is.

Maar ja, Poetin, ex-kgb, semi dictator van een “buy 3 laws and get the 4th for free”-republiek…
Een dronken man schreeuwt tegen de agenten dat hij diplomaat is. Kan me wel voorstellen dat die daar toen niet zo serieus naar luisterden.
Quote van Olivier Ribbelink, universitair docent internationaal recht in Utrecht, die denkt dat Nederland inderdaad het internationaal recht heeft overtreden.

Volgens het Verdrag van Wenen is de woning van een diplomaat net zo onschendbaar als de ambassade zelf. De persoon van de diplomaat is net zo onschendbaar als zijn familie. Dat betekent dat de autoriteiten in de ontvangerstaat, Nederland dus, niet zo maar naar binnen mogen. Een diplomaat mag ook niet worden aangehouden of worden vastgehouden. Daar zit dus al een probleem.
@autoblogger: ergens anders kwam ik tegen dat (ook een vooraanstaande jurist ) de letter van dat verdrag dit niet toelaat maar dat de ingeschreven regel is dat de veiligheid van derden altijd voor gaat. Alles wat je doet om die te waarborgen zou dan mogen maar nog steeds gaat het varken gewoon vrijuit.
Poetin die zeikt over mensenrechten… omgwtfbbq, fail!!!
het zou beter zijn dat poetin zijn excuus aanbied voor het leveren van een alcoholist en
zijn alcoholistisch takke wijf onder het motto van diplomaat.
hij beschermd zijn land tegen homo’s en zadel ons op met een zooitje ongeregeld.
Poetin is baas van het schoolplein. Regel één is harder en eerder schreeuwen dan de rest.
Regel twee. Als regel één niet helpt dan slaan.
Regel drie is regel één + ontkennen dat regel twee ooit heeft plaatsgevonden.

Het werkt want Poetin is zomaar weer 20 jaar de absolute baas van een groot deel van de wereldbevolking en een kwart van het aardoppevlak
Rusland heeft slechts 2-3% van de wereldbevolking :)
internationaal recht ? daar drinken we er een op.
fatsoen ? nog een borrel.
boetes betalen ? waar moet dan de drank mee betaald worden.
laten we het afdrinken (de russische norm)
bom gooien ? waarschijnlijk een drankkegel
poetin de groot verbruiker wat wodka betreft.
de eerste rus met fatsoen moet nog geboren worden(geen vruchtwater maar drank)
De grootste criminelen op aarde zijn de hoge pieten van de wereld.
Die willen alle macht en het geld in de wereld.
Omdat te realiseren lappen ze alle wetten en mensenrechten(niet dat je die echt hebt) aan hun laars. Het moet natuurlijk niet opvallen want hun enige vijand is een revolutie van de overige 99% van de bevolking.
Diplomatieke onschendbaarheid is gewoon een façade voor onschendbaarheid van kleine strafbare feiten.
Het milieu is bv. een façade voor meer inkomsten.
Terroristen/moslims/etc. zijn weer een façade om die landen binnen te vallen voor hun mineralen, rijkdommen, drugs/geld en strategisch geplaatste leger basissen voor meer wereldwijde macht. En verder om angst onder de bevolking te creëren zodat wetten kunnen worden aangepast in hun belang voor meer macht en controle over de burgers.
Het is real life Risk zonder dobbelstenen en op je beurt wachten.
Bij wie kan de eigenaar van deze beschadigde auto zijn schade gaan verhalen?
@melkkoe:
Dat zullen de verzekeringsmaatschappijen onderling moeten gaan uitzoeken. De Passat heeft immers een normaal Nederlands kenteken en geen diplomatenkenteken. Hij zal dus bij een Nederlandse verzekeringsmaatschappij moeten zijn ondergebracht. Maar het zou ook wel eens een gevalletje Waarborgfonds kunnen worden en dan betekent het lang wachten op een vergoeding.
bij gal&gal waarschijnlijk.
een volkswagen is geen auto maar een wagen voor het gepeupel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).