Foutparkerende diplomaten trollen met PowNews

Auteur: , 65 Reacties

Ah, daar zijn ze weer. Buitenlandse diplomaten te Den Haag die massaal hun onschendbare bips afvegen met de Nederlandse wet in het algemeen, en verkeersboetes in het bijzonder. PowNews zocht ze op, voor een diepgaand gesprek wielklemtrol-item.

Foutparkerende diplomaten over de zeik helpen met PowNews

Diplomaten met CD-kentekens (Corps Diplomatique) liggen de laatste maanden onder een vergrootglas, nadat bekend werd dat er de afgelopen vijf jaar voor 307.004 euro aan parkeerboetes is uitgeschreven, en daarvan 185.954 euro nooit is betaald. Immers, ze zijn niet verplicht deze post van het CJIB netjes af te tikken, zoals de rest.

‘SCHANDE!’, aldus de omroep die ooit beloofde Hilversum van binnenuit op te blazen en daarvoor een veelvoud van eerdergenoemd bedrag aan belastinggeld kreeg, en stuurde verslaggever Danny Ghosen met een wielklem richting auto’s met CD-kenteken in overtreding. Even confronteren, even een Mercedes die door rood rijdt voor de microfoon trekken, en gefrustreerde privéchauffeurs op beeld zetten.

Of om met de woorden van Danny te spreken: ‘Het is hier geen bananenrepubliek!’

Overigens krijgt het Diplomatenitem vanavond een vervolg in PowNews (22:45 op NPO3), zo laat onderstaand YT-filmpje zien dat @dweesie net op Twitter gooide. Ren Danny, ren.

Oh, en de top 3 landen die hun diplomatenboetes het minst vaak betalen? Dat zijn Rusland, China, en de Verenigde Arabische Emiraten.65 reacties

Haha in heb gewoon hardop gelachen bij dat tweede filmpje
wat zijn het toch helden van pownews, gewoon de confrontatie aangaan!
vooral die vent van het 2de filmpje ziet de lol er niet van in haha
@hulliemam: Serieus? Mag ik vragen hoe hoog (euhm excuses, in jouw geval hoe laag) jouw IQ is? Ik schat lager dan 75, maar je kan me nog altijd verrassen. Ik ben benieuwd.
@hulliemam: Vind er niets grappig aan; een officiele vertegenwoordiger van een ander land die hier te gast is en het nodig vindt om burgers fysiek aan te vallen. Ik zeg: meteen land uit en op de zwarte lijst; zo hoort een diplomaat (en aanhang) zich niet te gedragen !
Het is dan ook knap irritant wat ze doen
@gop1: maar toch wel terecht of niet dan ?
Met je poten van andermans spullen afblijven was het toch? Beetje hypocriete sensatie tv. Maar goed, het zal wel kijkers trekken.
Tja, het is echter in andere landen niet anders. Grootste probleem heeft New York volgens mij met het UN gebeuren..
Hahaha! geweldige filmpjes maken ze altijd!
Wat een bad boy die gozer in het 2de filmpje. Wat is er mis met die mensen zeg, wat een hufters…
“Ik waarschuw altijd eerst” zegt de agent. En dan eisen de heren respect van de burger. Misschien moeten ze op de politieacademie Animal Farm verplicht op de literatuurlijst zetten.
@topless: wat voor een boek is dat dan. Moest het lezen voor engels maar snapte er werkelijk de ballen niet van
@doezel1997:

“All animals are equel, but some are more equel than others.”
@topless:

*equal
@doezel1997: kijk de film maar op youtube
Heb normaal gesproken een pl**rishekel aan die lui van pownews, maar is bijna briljant.

Props ook voor die agent, die geen grote bek geeft en er volgens mij zelf ook om kan lachen. En inderdaad, bij een (russische?) diplomatenauto een wielklem zetten kan inderdaad onhandig zijn, maar ik heb hartelijk gelachen.
pff wat een aso’s zijn het toch, ik vraag me dan ook vaak af wat al die CD bakken hier doen? zijn niet alleen maar bmw’s , merc, en audi’s ook gewoon ‘ normale’ auto’s. kijk als je een rolls royce rijd mag je hem gerust dubbel parkeren, je betaald ook mega veel belasting, en je heb nog is € 200.000 BPM(C02tax) betaald. dit klem is echt geniaal
@mightymike: lol @ tax betalen met cd kenteken. Die hoeven ze allemaal niet te betalen hoor.
@azenomei: Nee dat snap ik maar ging meer om de zakelijke of particulieren auto, niet om een cd wagen, die betalen nergens voor, niet voor de auto,brandstof,verzekering,onderhoud, niks en nog krijgen ze meer dan jij en ik verdienen;)
@mightymike: Zij betalen geen tax op die dingen, hun verzekering wordt niet door de staat betaald…

Ik vind het een hypocriete reportage, auto rijd door het rood, is dat gevaarlijker als hij die over straat rent zonder te kijken, zoals een randdebiel.

Er is overal een groot misbruik van diplomaten-status. Zolang het bij relatief banale feiten gaat als verkeerd parkeren of te snel rijden heb ik er geen probleem mee.
Ik denk dat er een geval was in de jaren ’70 waarbij een Russische diplomaat in Amerika persoon heeft omver gereden, is uitgestapt en gewoon beginnen lachen. Politie kon niets doen. Dat is dan gewoon een brug te ver.

Diplomatieke bescherming wordt gewoon simpel gehouden omdat het anders veel te gemakkelijk zou zijn om diplomaten onder druk te zetten.
@mightymike: en vergeet niet ze hebben meer vakantiedagen dan jij en ik: thuisland en nederland
@mightymike: Wat een onzin, dus als je meer belasting betaald mag je de regels aan je laars lappen. Wat bespottelijk!
@911GT2: @911GT2: nee dan begrijp je me niet. Als jij ( als selfmade miljonair of zakenman of geld van pappie) poen zat heb en je gemakkelijk een auto van een paar euro ton kan veroorloven vind ik dat je hem wel is dubbel mag parkeren, meestal omdat het zonde is om hem ergens tussen te proppen en omdat je geen krassen wil op je Bentley, rolls of ferrari toch? Daarin tegen zal je ook een huis van rond de miljoen hebben en een mega salaris. Dus je WOZ is hoger, je verzekering(inboedel,auto, leven, huis, brandschade etc), je inkomstenbelasting, je brandstof verbruik( dus meer accijns+btw), je MRB en dan nog is die €120.000 aan CO2 tax/BPM. Dus dan betaal jij toch al een mega berg aan de staat? Ikzeg die dat je over op invalide plekken en aso op de stoel moet gooien. Maar ik zou zo’n auto wel wat ruimer neer zetten.
Lekker tijd aan blijven besteden die CD auto’s. Misschien eens ophouden met boetes uitdelen op die handel. Staat ie verkeerd? Sleep hem af en neem hem in beslag. Moeilijk hoor.
@azenomei: de grondwet zegt dat iedereen in gelijke gevallen gelijk behandeld moet worden. Dus afslepen omdat er een diplomatenkenteken opzit kan niet. Gewoon een boete uitdelen en hopen dat die betaald wordt is het enige wat je mag doen.
Een echte man blijft gewoon staan als iemand terecht boos wordt. Alleen als een diplomaat hem slaat en hij slaat terug, dan kan alleen Danny vervolgd worden toch?
@ruudw: geld niet voor alles, geweldsincidenten etc kan ook voor een diplomaat een vervelend staartje hebben.
Niet alleen voor diplomaten, maar gewoon in het algemeen vind ik het niet meer dan terecht dat je extra privileges krijgt in het verkeer als je belachelijke bedragen van 50k+ aan btw/bpm aftikt bij aanschaf van een auto. Die boetes zijn daarmee al ruimschoots betaald dus niet meer over zeiken aub.
@alcantara: die bpm betaald een diplomaat niet.
@alcantara:

Bedrijven betalen nog veel meer belasting. Dus dan mogen ze hun chemisch afval in jouw achtertuin storten? Ze hebben immers de boete toch al betaald.
@alcantara: Euhm.. wablief ? :d Dus als ik een auto koop van meer dan 50k dan mag ik de verkeersregels vergeten en 300 rijden in de bebouwde kom en mensen overhoop rijden gewoon omdat ik een dure auto kan betalen ??? klinkt echt serieus logisch en fair tegenover de andere ‘gewone’ mensen die zelfs moeite hebben om een 2de handse peugeot te kunnen betalen. En die extra privileges zijn voor mensen met ‘blauw’ bloed ;) en dan nog regels zijn regels en iedereen is het zelfde. Komaaaan :d.
@samoht: En moet je eigenlijk ook een rijbewijs halen als je een auto koopt van boven de 50k ? Ah neen de boetes zijn toch betaald :d .
@samoht: Die kerel lult altijd maar een end weg. Die weet bekant niet waar hij het over heeft.
@alcantara: omg ik hoop dat je toch echt een geintje maakt, want anders ben je niet al te snugger vrees ik ;)
@alcantara: wat een onzin ! en wat een ondoordachte opmerking zeg schaam je!
@alcantara: Prut comment van het jaar gaat naar.. Even serieus, als je 50k aan bpm kan aftikken (of de zaak/burger etc. er voor laten opdraaien) dan heb je het financieel sowieso al een stuk beter voor elkaar dan 99% van je medelanders. Extra privileges stimuleren enkel dat NL dan inderdaad tot een “bananenrepubliek” verwordt.
Kansloze sensatiezoekers…
niks sensatiezoekers….zo worden tenminste dergelijke wanpraktijken aan de kaak gesteld…

kijken wat er gebeurd als jij 10 verkeersboetes niet betaald…denk je dat je dan vrolijk kan blijven rondlopen.

de wet is gelijk voor iedereen en in dit geval moeten zij ook gewoon betalen, dat heeft niets met diplomatieke onschendbaarheid meer te maken.

in den haag zijn ze te laf om er niets aan te doen, en zo lang niemand zeurt of het in het nieuws brengt dan blijft het ook zo.
@johanw: Ja hoor. Deze denkt dat door een uitzending van pownews de grondwet, die in 1848 onder druk grote wijzigingen heeft ondergaan, zal veranderen.

Aan de kaak stellen mijn reet. Veranderingen omtrent het CD kenteken zul je geheid niet zien.
-edit: nutteloze bijdrage-
en sterker nog…je dochtertje van een paar jaar oud zou maar net oversteken en dan komt er zo een russische boerenlul aan die denkt, oh dat rode licht dat is niet voor mij geldig…
Heel dat diplomatengespuis aan de wielklem. Derde wereldpipo’s komen hier de sier maken met te grote auto’s. Geldt ook voor eventuele NL- díplo’s in den vreemde. Die rare opgefokte sjoof uit film 1 wordt de komende tijd ook weer herkend bij de Action en Lidl. Zo zinloos om voor een camera moeilijk te gaan doen. Doet die agent t aanzienlijk beter, ondanks zijn lulverhaal.
@defteling: derde wereld pipo’s uit Rusland China en VAE? Duidelijk je lessen niet gevolgd op school..
Hij heeft groot gelijk , aanpassen gdv
Je zal er maar de tijd voor hebben om je hierover op te winden ;)
De diplomaten reageren niet zo diplomatiek.
Het is hier helaas wel een bananenrepubliek. Alleen zien we het zelf niet.
@midasracer:
Dank u
Kan er hele boekdelen over schrijven.

En als iemand dan iets wat in mijn ogen onrecht is aan de kaak stelt is het een sensatiezoeker.
Men schijnt hier simpelweg niet te begrijpen dat juist diplomaat of lid zijn van het Corps Diplomatique (waar die CD voor staat overigens) een erebaan is en men zijn land in den vreemde vertegenwoordigt en GAST is in Nederland.

Ik wil de gemiddelde bijdehand hier eens zien, als een gast bij hun op tafel gaat zitten schijten.

Verder kan ik me 100% in de stelling vinden dat, als een onderneming belasting betaalt, het de onderneming niet het recht geeft om chemisch afval in je tuin te dumpen.
Wie heeft in godsnaam ooit verzonnen dat diplomaten het recht hebben om hun verkeersovertredingen niet te betalen? Of dat ze daarvoor onschendbaar zijn?

Waarom hebben zij die ”vrijstellingen”? Ik kan me geen situatie indenken waarbij ze de verkeersregels zouden moeten overtreden om hun functie goed uit te voeren??

Dit soort dingen heb ik dus nooit gesnapt, alsof zij superieur zijn aan ons, de normale burgers.
Goed gedaan! Die diplomaten (of hun chauffeurs) moeten zich maar aan de regels houden!
Vooral dat door het rode licht rijden kan niet! Dat parkeren was nog niet zo erg omdat ze niet in het midden van de straat stonden.
Ik snap die agressieve en boze diplomaten niet helemaal. Als iemand met een microfoon + camera je komt vertellen dat je hier niet mag parkeren dan verplaats je je wagen toch ff. Een niet gemeende “sorry, zal het niet weer doen” erachteraan en je weet zeker dat je niet in de uitzending voorkomt en niet verder “lastig” gevallen gaat worden.

Als je compleet uit je dak gaat, zoals die totale lul in het grijze pak, weet je 100% zeker dat je met je bakkes op de Nederlandse televisie komt als ongemanierde hond en ze je de volgende keer weer opzoeken. Dat wil je toch niet?
Echt snugger en diplomatiek zijn die diplomaten niet…. Je verwacht het niet….
“Wech hier! Ies maj priefee leefe!! Nie maj foto aan”

https://twitter.com/IvoSharer/status/383338207732965376
Zo lang het niet aan de kaak gesteld wordt dan gebeurd er sowieso niets!!

Herinneren jullie nog Peter R de vries met die parkeergarage in Zoetermeer eerste drie uur gratis parkeren en dat die agenten allemaal met die kaartjes zaten te knoeien en in en uit aan het rijden waren. Op zich is dat in en uitrijden geen overtreding maar moreel buiten alle perken en zijn de agenten dan ook officieel op aangesproken en een en ander na nog een actie dan ook verminderd. Ook sensatiezoeken op een bepaalde manier maar zonder deze acties was er nooit iets veranderd.

En er zit een verschil tussen de wet is voor iedereen gelijk en diplomatieke onschendbaarheid. Dit laatste betekent niet dat je maar je gang kan gaan en boetes niet hoeft te betalen..probleem is enkel dat de overheid geen dwingende maatregelen kan opleggen..dus diplomatiek oplossen is enige maar als niemand dit aankaart gebeurd er zeker niets dat weet ik wel…
Grappig dat iedereen hier over valt. Want zodra ze zelf door rood of te hard rijden en ze worden aangehouden, moet de politie boeven gaan vangen en gaat het ze alleen maar om het geld bla bla bla. Zolang het een ander maar gebeurt…..
@E34M5Touring:
Nee hoor, ik discussieer nooit met een politieagent.
Don’t do the crime, if you can’t spend the time
@desjonnies: Jij was ook zeker niet de persoon die ik voor ogen had met deze comment.
@E34M5Touring:
http://www.dumpert.nl/mediabase/773791/df2f8d1c/adellijke_babyboomert_in_saab_krijgt_prent.html

Mooie samenvatting van de gemiddelde Autoblogger, toch? ;-)

Maar zonder gekkigheid; de overtreding is inderdaad niet heel schokkend (fout parkeren, wie heeft het niet gedaan?), maar het bevestigd en verstrekt wel het beeld dat de samenleving heeft over oa. diplomaten. Het is één van de spreekwoordelijke druppels.

De samenleving, waaronder ik, worden een beetje moe van de totaal arrogante, onbeschofte en onfatsoenlijke manier waarop deze types omgaan met regelgeving en ongeschreven waarden. Als ze daar een keer op aangesproken worden komt bij sommigen de ware aard naar boven: arrogant, onbeschoft, onfatsoenlijk: oftewel een totaal verpeste mentaliteit. DAAR wordt de samenleving boos om, niet om het fout parkeren.

En daarbij: als ik mijn auto ergens neer pleur waar het niet mag en er komt een microfoon + camera aanrennen die vijandig vraagt om uitleg, dan zou ik met schaamrood op de kaken mijn auto verzetten. Maar wat doen die ozo diplomatische diplomaten? Boos worden, dreigen, gewelddadig worden, apen gedrag, enzovoort. Kijk ook naar de Geenstijl filmpjes over EU-ambtenaren onlangs. Waanzin.
@Rob: Ja goed, ik kan me er niet druk om maken. En ik neem Pownews niet echt serieus. Want Rutgers eerdere pogingen tot ‘goede’ televisie omvatten het belachelijk maken van gehandicapten etc. Rutger leert stappen geloof ik.
Ik vind het een min mannetje (net als zn crew ‘verslaggevers’) die, omdat ie een mic in zn handen heeft, meent alles maar te kunnen zeggen en doen. Ook al berust het soms op halve waarheden en achterklap. Leuk dat je achter die kopschoppers aan durft te gaan, maar mede daardoor krijgt zo iemand nog strafvermindering ook.

Dat jij je auto netjes verzet siert je, maar het programma wielklem&co (kent u ze nog) liet mooi zien dat er heuuul veul mensen zijn die precies zo reageren. Mensen die misschien hier wel moord en brand schreeuwen.
@E34M5Touring:
Over de inhoudelijke kwaliteit van Pownews kun je inderdaad twijfelen. Het programma stelt weinig voor (strafvermindering kun je ze echter niet in de schoenen vind ik). Hun werkwijze is provocerend. Dat is an sich niet erg, maar ze komen niet verder dan dat, waardoor het allemaal kinderachtig overkomt. Ze snijden echter wel relevante thema’s aan. Uitwerking is matig.

Dat terzijde: ik denk inderdaad ook dat veel mensen die dit afkeuren zich ook aan dit gedrag schuldig maken. Je ziet het vaak genoeg. Let maar eens op hoe vaak BOA’s of agenten in heftige discussies verwikkeld zijn terwijl de bekeuring gewoon terecht is.
Het lijkt haast wel in de aard van mensen te zitten: je doet iets fout – je weet het – je wordt gewezen op je fout – je ervaart de consequenties van je fout – je gaat uit je dak. Waarom? Voelen mensen zich soms zo diep beledigd als ze gewezen worden op hun fout dat de daar op volgende consequenties/straf te veel van het goede is? Ervaren mensen die straf dan als onevenredig (de “belediging” was immers al een flinke straf) en worden ze daarom boos?

Is er toevallig een gedragswetenschapper in de zaal? ;-)
@Rob: Ik vind het gewoon apart. Wat Rick-dos ook zegt, de ‘je moet niet aan me waguh komme want dan kreidde stompuh’ mensen vinden dit dan ineens wel acceptabel. Vandaar mijn, zolang het een ander maar overkomt…
@Rob: http://m.telegraaf.nl/article/21929542/pownews-biedt-excuses-aan

Even ter illustratie, met gegevens van zn Facebook………
Persoonlijk zou ik nog een stapje verder gaan. Kan Pownews niet een verkeerd geparkeerde CD auto klem parkeren? Ze krijgen dan wel een boete vanwege fout parkeren, die ze dan ook moeten betalen als NL burger maar ze kunnen het bloed laten koken. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de (re)actie van de Politie, zullen ze dan beide foutparkeerders beboeten of laten ze het CD-plaatje gaan? Anyway, het lijkt mij volkomen grappig om zo’n CD ganger bij z’n verkeerd geparkeerde auto te zien aankomen die door auto met Pownews stickers klem staat. Het liefst bij die arrogante hond uit het tweede filmpje. Als je kiest voor de politiek dan geldt prive = publiek. Wat een ongelooflijke zak en tekenend voor de mentale kracht van de meditarinese medemens, wat een misplaatste opvliegerigheid, de auto moet natuurlijk wel richting Mekka staan geparkeerd. Ik woon trouwens in centrum DH en kom dagelijks langs diverse ambassades, ongelooflijk wat deze mensen soms menen te mogen doen. Ik snap dat diplomaten beschermt worden tegen strafrechtelijke vervolging maar dit soort infantiele civiele grapjes moeten bestraft worden.
Jeetje, wat een agressief gebeuren daar in dat chauffeurswereldje. Tuurlijk pownews presentatoren proberen altijd wat los te krijgen bij mensen maar om je nou direct zo te laten kennen…
Wat een omhoog gevallen chauffeur in die 5GT zeg, denkt zeker dat hijzelf een diplomaat is. Totdat hij na zijn dienst in zijn Opeltje stapt…
Brussel is nog erger, als EU hoofdstad, zetel van de NAVO en ook nog hoofdstad van België zijn er ter wereld nergens meer diplomaten (alle landen hebben 1 ambassadeur voor België, een andere voor EU en nog een andere voor de NAVO). Daarom heeft men in bepaalde wijken speciale parkeerplekken enkel voor CD platen… Een schande!

Weet ook dat veelal kleine ambassades kwistig omspringen met CD platen… Zo hebben de echtgenote/kinderen meestal ook wel een CD plaat… Handig om te gaan shoppen en om parkeerplaats te vinden… (dan zie je plots een 10j oude VW Polo met CD platen…)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).