Agent rijdt iemand’s been aan flarden, wordt vervolgd

Auteur: , 55 Reacties

Een agent die op weg was naar een melding 'met hoge prioriteit' reed iemand letterlijk van de sokken. Nu wordt hij vervolgd.

Politie

Op 7 augustus jongstleden kreeg een agent die aan het werk was op het Stratumseind in Eindhoven de gekste ‘een melding met hoge prioriteit’. Het ging om een knokpartij elders in de stad. Op weg naar de plek des onheils moest de agent door de binnenstad rijden, doch onderweg kwam hij een groepje mensen tegen dat de weg blokkeerde.

De meesten van dit groepje maakten zich uit de weg toen de ‘Streifenwagen’ naderde. Één jongeman van twintig bleef echter stoer op de weg staan, als een protest-student voor een tank op Tiananmen Square. De agent had echter even geen trek in dit oponthoud en reed over het been van de jongen heen, waarbij die laatste een kruisband afscheurde en zwaar letsel opliep aan zijn enkel.

Een en ander werd vastgelegd door snitches een bewakingscamera. Volgens Omroep Brabant nekt dat de agent nu, want na het zien van de beelden heeft de officier van justitie besloten over te gaan tot vervolging. De man wordt verdacht van zware mishandeling dan wel het veroorzaken van een verkeersongeluk met zwaar letsel als gevolg.55 reacties

Iets met boontje komt om zn loontje voor die jongen die op de weg bleef staan. Als zn eigen ouders de politie hadden gebeld omdat ze hulp nodig hadden, was meneer dan ook “stoer” in de weg blijven staan ?
@gertjan2012: Fijn die edit knop…. niet dat ik het probeer goed te praten wat die agent deed, maar hoop dat mn punt duidelijk is.
Die stoere jongen zal tenminste geen tweede keer voor een politieauto blijven staan.
@Klojum: ik denk dat hij niet meer kan staan ?
Terecht, vervolgen de hap. Niet correct van de puber om te blijven staan. Maar oom agent heeft ook niet correct gehandeld. Gewoon met 10-20 kmh op hem af rijden en hij spring van zelf als een nicht weg. Niet geschikt als agent als je iemands enkels kapot rijdt om zo snel mogelijk bij dat gevecht te zijn om stoer tegen mensen te zeggen: ik vorder je nu afstand te houden, alsof het een soort van magische spreuk is die altijd werkt.
@ziekegeest: in het nos artikel staat wel degelijk dat de agent stapvoets reed: http://nos.nl/l/2139731
@inbedrijf: tuurlijk.. stapvoets, volgens de verklaring van de agent zeker. Elke verdachte meent ook onschuldig te zijn
@ziekegeest: puber, met een leeftijd van 20 moet je toch beter weten?
@jackass266: ik vind het anders behoorlijk puberaal gedrag: opstandig, zelf bepalen of je aan de kant gaat, want het is zijn leven. En vind zichzelf waarschijnlijk ook oud genoeg om zelf te bepalen of hij aan de kant gaat. Kortom een puber die het nodig vond zich te bewijzen voor z’n vriendjes
Wat een heerlijk geschreven artikel
Waarom moeten mensen zich toch zo debiel gedragen?
Omdat er geen gezag meer is, de politie heeft geen autoriteit
En het kleine beetje autoriteit dat de politie nog heeft ebt nu weg door het afvoerputje van de Officier van ‘justitie’
@desjonnies: Exact dit! De jeugd heeft schijt gekregen aan de politie en gaan stoer gedrag vertonen en wanneer een agent eens wat doet, is er altijd wel iemand die het nodig vind om het te gaan filmen en op internet te zetten. Tegenwoordig worden agenten aan de schandpaal genageld in plaats van andersom. Eigenlijk is het allemaal erg triest.
@viezefreddyw: stoer gedrag is dan wel wat anders dan iemands been breken
@viezefreddyw: Ik heb juist het gevoel dat de politie harder optreed dan vroeger. Maar goed als je je nou verplaatst naar het slachtoffer. We zijn allemaal jong geweest en doen domme dingen onder invloed. Als politie kan je deels verwachten dat zo’n jongen blijft staat. Zwaar letsel is wel een hele hoge prijs die je moet betalen.
@redbee5: Ben zelf een paar jaar ouder als deze puber, en erg lastig geweest toen ik wat jonger was. Maar heb nog nooit het lef gehad om tegen een agent in te gaan. Iets met fatsoen en opvoeding noemen ze dat…
@redbee5: meen je nu serieus dat je als politie mag verwachten dat iemand in je pad blijft staan als je met zowel zwaailicht als sirene aan komt rijden (waar ik even vanuit ga, want hoge prioriteit)?
Doordat zulke ideeën als ‘normaal’ worden beschouwd wordt het voor de politie en andere hulpverleners juist moeilijk om hun werk te doen.
@amphiby: Ik denk inderdaad dat je deels kan verwachten dat wanneer je in het uitgaansgebied bevindt in de nachtelijke uurtjes er enkele grappenmakers zijn die dit zullen doen. Betekend niet dat dit gelijk “normaal” is maar drank heeft rare effecten op bepaalde personen. Hoe vaak is het wel niet in het nieuws dat ambulance personeel wordt lastig gevallen. Tuurlijk ik kan er met mijn verstand niet bij, maar toch gebeurd het.
@redbee5: Misschien is het een hoge prijs die betaald moet worden, maar van andermans fouten leer je ook. Jammer voor deze knul dat hij de ongelukkige wordt, maar zijn vriendjes zullen in de toekomst wel nadenken om letsel zoals van deze boy te voorkomen. Blijkbaar is het af en toe nodig om het te leren, anders was het hele geval al voorkomen geweest.
@desjonnies: en doordat de agent nu vervolgd word krijgen ze nog minder gezag.
Trieste wetgeving hier in Nederland.
@bartsss: zoek eens met Google op het woord “Ferguson”. Dan zie wat je krijgt als je de politie boven de wet plaatst. Die politie hoort onder de wet, net als iedereen.
@mashell: Inderdaad, heb liever een iets te softe politie dan een politie die te “stoer” is. Vraag me trouwens af of die gozer die de politie hinderde niet vervolgd kan worden voor hinderen van hulpdiensten of iets dergelijks.
@mashell: jij bent niet goed ofwel?? Om dit te vergelijken met wat er in Amerika is gebeurd…
@bartsss: hij heeft toch het goed. Je moet mensen, eigenlijk niemand teveel macht geven.
@bartsss: nee. De politie heeft het gezag allang verloren. Het begon toen zij het incassobureau van politici werden.

Het is bovendien hun schuld. Zij accepteren iedere bezuiniging. Als ik bij de politie werkte, was ik allang mee gestopt.
@licht: daarom is het maar goed dat jij niet voor de politie werkt.
@desjonnies: wees blij dat het wordt toegerekend als onrechtmatige daad. Je rijdt iemand niet aan, punt uit.
@desjonnies: Nee hoor, dit is van alle tijden, nooit anders geweest. Het uitdagen van het gezag is wat sommige jongeren gewoon doen. Is iets chemisch.
Als die agent nou slim was deed ie gewoon alsof die hem probeerde te ontwijken, en dan gewoon perongeluk aanrijden. Maar ik zou wel de enige zijn die dat zou doen
@thefmanl: Achteraf is alles makkelijker op te lossen
@thefmanl: dat zou denk ik zijn verweer zijn geweest als er én geen getuigen waren én geen camera beelden die bewijzen dat hij gewoon door reed terwijl die jong daar stond.
Jammer, had dat kreng maar niet baldadig in de weg moeten staan. Een “foei, niet weer doen hè” had ik wel voldoende gevonden. Zo wordt baldadige jeugd ook aangepakt. Gelijke behandeling noem ik dat.
Je bent ook wel een eikel als je blijft staan, een beetje verdiend had hij het wel. Maar ik heb de beelden niet gezien dus moeilijk oordelen.
Nou die danst voorlopig niet meer de Salsa bij Jansen
@thefuelofsatan: met of zonder de samba ballen?
Als je als normale burger weg komt met een paar uurtje schoffelen nadat je iemand tussen 6 planken rijdt, zou dit toch met een sisser moeten aflopen. Blijft toch Nederland.
@moondustfocus: Ja man, ik baal ervan dat ik niet in Albanië woon.
Ook blijf ik het in dit soort situaties bijzonder vinden dat je baas niet achter je staat, maar je gaat vervolgen.

Wat voor signaal geef je dan af aan je medewerkers ?
@dedokter: het signaal dat de werknemers geen strafbare feiten moeten begaan als dat niet dringend noodzakelijk is. Liijkt me het juiste signaal.
@mashell: en mag een werknemer niet een (inschattings)fout maken?

Het lastige in dit verhaal is dat het om mensen gaat.
@mashell: de agent kreeg een spoedmelding over een vechtpartij. Het zou niet voor het eerst zijn dat mensen doodgeslagen worden. Een kapotte poot omdat het’ slachtoffer’ een klootzak is lijkt mij best acceptabel. En ja, ik heb makkelijk praten. Maar ik ben dan ook niet zo’n klootzak.
@dedokter: duidelijk geen kennis van de uitvoerende en controlerende macht. De politie valt samen met het OM onder het ministerie van justitie en veiligheid, maar dat is een zweven fout. Politie = uitvoerend en OM = beslist.
Als ik die agent was had ik er achteruit nog een keer over gereden. Idioot.
Gaat de jongen in kwestie ook vervolgd worden voor het willens en wetens belemmeren van een politie auto die op weg is naar een melding?
@hahahi20: Het zou wel een goed signaal geven, maar ik denk dat het weinig prioriteit heeft bij het OM omdat een rechter waarschijnlijk zal oordelen dat die knul met zijn letsel al genoeg gestraft is en geen straf opgelegd krijgt, ook als hij schuldig wordt bevonden. Zonde om daar tijd en energie in te steken.
Toch apart als het strafbaar is om een ambtenaar in functie te beletten hun werk te doen… En dat dan de agent zo vervolgd wordt..
@flik2punt0: omdat het ook strafbaar is om over iemand heen te rijden. Als je een simpele prioriteiten afweging maakt dan is een melding van een knokpartij niet belangrijk genoeg om iemand te verwonden. Dat is afweging die officier van justitie anders maakt dan de agent in kwestie, nu moet de rechter oordelen of de agent hiervoor bestraft moet worden. Fijn dat in een rechtsstaat als de onze ook de politie niet vogelvrij is.
@mashell: vind ook dat het niet ongestraft kan maar zware mishandeling etc kan jaren gevangenis worden en das wel echt overdreven vind ik
@flik2punt0: de beste oplossing is de agent bestraffen voor het feit dat hij moedwillig door is gereden en het slachtoffer voor het hinderen van een ambtenaar in functie. Eerlijker als dat word het niet.
Het is natuurlijk volkomen terecht dat je -agent of niet- vervolgd wordt als je over het been van een ander rijdt, maar het mag ook wel eens gedaan zijn met dat achterlijke gedrag van mensen die stoer moeten doen door hulpdiensten in de weg te zitten. Die mensen doen ook maar hun werk. Ik zou het dan ook niet meer dan logisch vinden als die jongen ook vervolgd zou worden wegens obstructie.
“Op camerabeelden is te zien dat de agent daarna tegen hem aanrijdt, waarna de man valt en de auto over zijn onderbeen rijdt.”
Een dronken student aantikken kan nog een keer, maar er volgens opzettelijk overheen rijden niet. Het is maar goed dat er beelden zijn die duidelijkheid hebben gegeven..
@justy: en jij hebt de beelden gezien en kunnen vaststellen dat de agent het opzettelijk deed? Je hebt geen idee wat er zich heeft afgespeeld!
Jongens, er is een verschil tussen het niet erg vinden dat die lamlul over z’n poten gereden is en het handelen van de agent als juist beschouwen… Die agent had dat niet mogen doen, die jongen krijgt z’n verdiende loon.
En vergeet niet dat het in Eindhoven gebeurde hè…
Ervan uitgaande dat die jongen opzettelijk in de weg ging staan: Dom, dronken of beide. De agent daarentegen heeft een opleiding gehad waarin hem geleerd is met dit soort mensen om te gaan, en was hopelijk niet dronken. Als dit daadwerkelijk zo is gebeurd dan heeft die agent gewoon een strafbaar feit begaan en moet worden aangepakt. Dit kan gewoon niet.
Was meneer de agent nu op tijd bij de knokpartij of niet ?! Damn cliffhanger!
@gulli: Vandaar de bijgevoegde quote uit het nieuwsbericht. Uit het nieuwsbericht maak ik op, dat uit de beelden blijkt, dat de persoon eerst stapvoets is aangereden en vervolgens is overreden.. Indien dit klopt(!), dan maak ik daaruit op dat de bestuurder hem (terecht) opzettelijk, stapvoets, aan de kant heeft willen zetten. Maar je hebt gelijkt, vandaar ook mijn afsluitende zin(!). Tot zover de thuisrechter, dit is mijn uitspraak en..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).