Albon moet naar de stewards voor move op Perez

Auteur: , 23 Reacties

Foei toch.

lachen-baasje

Alexander Albon heeft zijn eerste race (verslag) voor Red Bull Racing erop zitten. Op papier is het resultaat het maximaal haalbare. Startende van achterop de grid was normaal gesproken de zesde plek het hoogst haalbare, maar dankzij het uitvallen van Max werd dat de vijfde plek. Albon moest er echter wel flink voor knokken en hij had er ook een beetje geluk voor nodig.

In de beginfase liep het namelijk helemaal niet zo top voor AA23. Hoewel hij wat plekken won door de gevolgen van de schermutselingen tussen Max en Kimi vooraan het veld, bleef hij daarna ‘hangen’. Het was niet direct duidelijk dat we hier iemand anders in de auto hadden zitten dan Gasly. En als we realistisch zijn: dat is het nog steeds niet helemaal natuurlijk, want door de snelle uitvalbeurt van Max is de prestatie van Albon vandaag moeilijk op waarde te schatten.

Wat we wel kunnen concluderen is dat de Britse Thai het gevecht niet shuwt. Toen hij een beetje los was richting het eind van de race ging hij de een na de ander voorbij op punten van de baan waar je volgens Olav Mol niet kan inhalen. Niet de minste namen moesten het daarbij ontgelden. Eerst ging Ricciardo voor de bijl, daarna Kvyat en daarna in de allerlaatste ronde ook nog Perez.

De geslepen Mexicaan ontpopte zich tot de hardste noot om te kraken. Sowieso moest Albon eerst ‘a game of chicken‘ winnen. Perez parkeerde de Racing Point bijna in de hairpin in de hoop dat Albon in de verleiding zou komen hem daar al in te halen. Vervolgens zou Perez hebben kunnen counteren op het volgas gedeelte door Eau Rouge, Raidillon en het Kemmel Straight.

Doch Albon had het snode plannetje door en dook zelf in de slipstream van Checo. Vervolgens kon hij de Mexicaan inderdaad voorbij glippen, maar daarvoor moest hij wel op volle snelheid met twee wielen langs de baan.

Het liep allemaal goed af, maar de twee kemphanen werden wel op het matje geroepen door de stewards. Die hebben bepaald dat er geen verdere actie ondernomen wordt. Hoe dan ook: ben jij onder de indruk van het Red Bull-debuut van Albon?23 reacties

Wat de uitkomst ook zal zijn, hij heeft zijn visitekaartje afgegeven. Mooie race van Alex
Ja hoor, ik ben wel onder de indruk. Gasly had gecrashed, Albon scoort dure fabrikants punten die hard nodig zijn om vóór Ferrari te eindigen in de constructeurskampioenschappen.
Krijgen we dit weer. Albon was lekker bezig. Tuurlijk had een beetje mazzel heeft hij toch een verdiende 5e plek imho aangezien je de wedstrijd nu eenmaal uit moet rijden. Dit wordt nog een mooie 2e helft van het seizoen!
Waarom zouden we de prestatie van Albon niet op waarde kunnen schateen omdat Verstappen er niet meer bij was? Niks in de vrije trainingen of kwalificatie wees er op dat er voor Red Bull meer dan een P5 in zou zitten dit weekend. Met wat geluk en een paar fraaie inhaalacties heeft Albon precies dat geleverd ondanks een startplek in het achterveld, dus dan kun je eigenlijk niet anders dan concluderen dat hij het goed heeft gedaan.
@vaakbenjetebang: en toch vond ik ‘m in de beginfase wat te afwachtend. Vond ‘ie zelf ook trouwens. Alleen weet ‘ie dat aan de banden. Voor wat betreft het vergelijk met Max: we weten niet wat diens race pace was geweest. In de kwali was het niet best maar hij zat uiteindelijk maar 2 tienden van Bottas. In de race had ‘ie denk ik wel mee kunnen doen voor het podium.
@jaapiyo: Dat is ook zo, de eerste helft van de race was hij vrij onzichtbaar. Gelukkig is een race zo’n 300km lang, dan kun je nog eens wat veranderen en verbeteren. Laat ik het zo zeggen: hij heeft na een halve race kleurloos te zijn al meer laten zien dan Gasly na een half seizoen kleurloos te zijn…

Wat betreft Verstappen: ik denk niet dat er veel meer dan P5 in had gezeten op eigen kracht. Misschien had hij de strijd met Bottas aan kunnen gaan om P4 maar beide Mercedessen of een Mercedes en een Ferrari achter zich krijgen? Nee, niet dit weekend. Denk ik dan.
@vaakbenjetebang: ik wil niet veel zeggen, maar volgens mij is Bottas op het podium geëindigd. Dus als Max met Bottas had kunnen battlen dan was hij op het podium geëindigd. Vergeet niet dat Albon ondanks P5 op een serieuze achterstand was gereden.
@jaapiyo: Was ook zijn eerste race in deze auto, even wennen aan de race pace van de RB mag wel :)
3
@ownkruid: Duidelijk verhaal, lekker kort!
@ownkruid: ik wil het toch wel op 4 houden hoor!
Hij had een halve race nodig om in zijn flow te komen, maar aan het einde liet hij toch zien wat hij waard is. Prima resultaat.
Wat ik ervan gezien heb is deze race het kwartje zeker zijn kant opgevallen
Poging tot doodslag van Perez. Met 300km/u iemand daar dr af dwingen..
Dus: Albon moeSt naar de steward….niet moet. Alles voor de clicks hè
@veloce: zeurneus. Het zal je waarschijnlijk verbazen maar we werken bij autoblog net niet de klok rond. Qua planning hebben we deze daarom uitgesteld met de notitie dat collega @willeme ‘m meteen zou updaten om 19:00 (wanneer hij kon beginnen met werk op deze zondagavond), wat ‘ie dus ook gedaan heeft. Man man man….
@veloce: you must be fun at parties…
Komt er nog een verslag over de verrichtingen van Team Jumbo op Silverstone?
Albon werd gewoon het gras opgeduwd door Perez. Dus Perez zit vies fout. En Albon heeft zijn eerste race voor RBR gedaan wat Gasly totaal niet voor elkaar heeft gekregen… het pakken van mooie constructeurspunten!
Een topper die Albon. Kon nog wel eens voor zoveel druk bij Max zorgen dat deze nog veel domme fouten gaat maken….
@dutchdriftking: Nee hoor, daar zal RBR dan wel een stokje voor steken. Max is de koning bij RBR!
Thanks voor de beelden, had deze nog niet gezien. Zo te zien werd Albon geholpen door een extra plakje asfalt exact op het moment dat Perez hem van de baan dwong. Had anders wellicht ook anders af kunnen lopen…
Al met al goed gedaan van Albon. Ja, hij had wat geluk in de laatste fase van de race (de AR die er af knalde en de Mclaren die stil viel), maar om toch ook veel goede inhaalacties. Jammer dat de regie dat niet in beeld bracht overigens.
Dit is gewoon racen zoals we het willen zien.Zou te gek voor woorden zijn om Albon hiervoor te straffen. Ik had hen trouwens verkozen tot driver of the day. Laat in 1 race meer zien dan Gasly in z’n hele loopbaan bij RBR.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).