Dit zijn de kansen voor Hulkenberg op een Red Bull zitje

Auteur: , 24 Reacties

Helmut Marko heeft gesproken.

Nico Hulkenberg

De rijders-carroussel is op dit moment in volle gang. Vorig jaar was het Daniel Ricciardo die alles in gang zette, ditmaal is het wederom Renault die een opmerkelijke move maakt. De Fransen geven de voorkeur aan Esteban Ocon.

Dat zorgt ervoor dat Nico Hulkenberg op zoek kan gaan naar een zitje voor 2020. De Duitser geldt al jarenlang als een grote belofte, maar het komt er nog niet helemaal uit. Dat ligt voor een gedeelte aan de auto, Joylon Palmer en Carlos Sainz kon Hulkenberg wel hebben, maar Ricciardo lijkt een maatje te groot.

Maar waar kan Hulkenberg dan naartoe? Het is een zeer gedegen en evenwichtige coureur. Iets waar het bij sommige teams nog wel aan schort. Sinds het bekendmaken van Ocon wordt Hulkenberg in verband gebracht met Red Bull. Juist dat team zou een degelijke coureur als Hulkenberg goed kunnen gebruiken. Zowel Gasly, Albon als Kvyat hebben ergens in hun carrière al eens een brevet van onvermogen opgespeld gekregen van Helmut Marko, de talentenscout van Red Bull.

Het Duitse AutoBild vroeg aan Herr Helmut wat de kansen waren voor Hulkenberg om bij Red Bull te kunnen rijden. Der Helmut ziet er echter geen toekomst in, zegt hij met een veelzeggende ‘Nein’. Ondanks dat Red Bull-teambaas Christiaan Horner de Duitse coureur schijnbaar een goede optie vond die niet uit te sluiten was, ziet Marko het absoluut niet zitten.

Het zou natuurlijk ook het failliet van zijn talentenpool betekenen, als er een 29 jarige coureur van een ander team overgebracht moet worden. Daarentegen heeft Gunter Steiner, eveneens aan AutoBild laten weten dat Hulkenberg een buitenkansje is voor het team. Steiner laat weten: “Wanneer een coureur als Hulkenberg zich aandient, moet je dat in overweging nemen.” Waarschijnlijk dus dat Romain Grosjean het kind van de rekening wordt.24 reacties

Positief is dan vooral dat Grosjean eindelijk een keer het veld ruimt. Au revoir!
@troljedemoeder: nu magnussen nog.
@zeilboot: inderdaad. Kamikaze idioot.
@zeilboot: nee houden die gozer
@rob5nismo: Mee eens. Magnussen is vaak juist 1 van de smaakmakers.
Note to self: wishful thinking.
Degelijke coureur. Zou prima zijn voor RB.
Gelukkig zegt Marko het dus kunnen we rustig doorspeculeren. Als je naar Red Bull kijkt als een traditioneel topteam is Hulk eigenlijk een uitstekende keuze. Voor het team goed, want (aanname alert) ondanks dat ‘ie Max niet consequent zal kunnen bedreigen (wie wel) moet ‘ie met al zijn ervaring geacht worden niet te ver uit de buurt te zitten. Voor hemzelf ook goed, want hij kan eindelijk die podia en mss enkele zeges pakken.
Normaal zou ik altijd zijn voor de ‘zet er twee absolute toppers in en laat de chips vallen waar ze vallen’ aanpak. Maar Max is gewoon te goed. Coureurs die nog wat willen en keuzes hebben gaan niet naast hem zitten. Hulk heeft een leeftijd en bankrekening waardoor hij zich het afbraakrisico kan veroorloven.
Enige reden om het niet te doen is als Albon écht in de buurt komt van Max. Een zwaluw is er al maar die maakt nog geen zomer. Overigens denk ik ook dat het gewoon zo zal gaan. Als Albon door de mand valt, zet Helmut net zo makkelijk wel gewoon Hulk in die auto.
@jaapiyo: Plus dat die talentenpool niet automatisch betekent dat iedereen goed genoeg is voor RB. Albon moet zich maar bewijzen maar Gasly en Kyvat zijn geen 2e rijders zoals MB en Ferrari wel hebben.
We weten ondertussen ook dat alles wat Helmut zegt met een flinke korrel zout genomen kan worden.
Het zou wel raar zijn als ze Nico een stoeltje aanbieden. Ik vind het verhaal, we willen kiezen tussen Kvyat Albon en Gasly, een logische. En als Verstappen nog 8 keer in ronde 1 zijn auto in de muur parkeert heeft ie een keuze uit 4!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Max maakt nog steeds fouten die hij ondertussen niet meer zou moeten maken.
In plaats van 2e te zijn in het kampioenschap, staat hij nu weer met een straatlengte achterstand op plaats 3.
Bij de volgende race wordt dat vermoedelijk nog meer, en dan komt er nog een race waar hij achteraan moet gaan starten als hij ook de Spec-4 motor in zijn auto krijgt.
Waar iedereen uit ging van plaats 2, kan het zomaar plaats 5 worden in het kampioenschap.
@hzw: Volgens mij is dit juist de eerste grote fout in lange tijd.
@hspi: De start was fout. Het gevolg wat ongelukkig. Ik heb toch ook het idee dat Max wat geschrokken was van wat er zaterdag gebeurt is. Wellicht speelt dit toch onbewust mee. Is natuurlijk wel een leeftijdgenoot van hem.
Als we dan toch maffe speculaties gaan vormen… Vettel naar RBR naast Max, Hulkenberg naar Toro Rosso naast Albon (die gaat terug en Kvyat weg), Gasly naar Renault naast Ocon (stokbroodteam compleet), Ricciardo naar Ferrari naast Leclerc en Kvyat dan naar HAAS.
@venividivici: Vettel gaat toch niet terug naar RBR? Dat is een stap terug, zowel letterlijk als figuurlijk. En dan zeker niet naast Verstappen, wat als die jonge hond sneller blijkt dan de viervoudig wereldkampioen? Vettel gaat liever met pensioen dan dat.
Ricciardo kon Verstappen vorig jaar op een gegeven moment ook niet meer bijhouden en Hulkenberg is dit seizoen op zijn beurt ook niet opgewassen tegen de immer goedlachse Australiër. Dan is het ook logisch te verwachten dat hij op geen enkele wijze iets te zoeken heeft bij Red Bull.

Gisteren op RTL Deutschland de vrije training zitten kijken; in die uitzending werd o.a ook Abiteboul geïnterviewd, over zijn keuze voor Ocon. Die wist te vertellen dat hij Hulkenberg gemakkelijk aan de kant kon zetten voor Ocon, omdat eerstgenoemde volgend seizoen bij een ander team te bewonderen zou zijn. Hij wilde echter niet bevestigen wáár dat dan wel was, maar ook de Duitse commentatoren konden niets anders concluderen dan dat dit dan wel bij Haas zou moeten zijn.
Dat zou een leuk team vormen, ik mag Hulky wel!
Wat een grap zou dat zijn, Kevin en The Hulk in één team. Dat wordt lastig passen door elke deurpost. Ze zijn niet bepaald #Homeys4Life…
hzr via Android app
@AutomotiveDesigner: haha, kan nog een paar mooie uitspraken opleveren!
En Racing Point dan? De Hulk sla ik toch een stuk hoger aan dan Perez ( die net een meerjarige deal op zak heeft) en Stroll ( centjes). Het antwoord op de vraag in de kop van het artikel is: ongeveer nul. Grojean ruilen voor Huldenberg is een goed idee. K-Mag Hulk is alleen wel een combinatie die voor vuurwerk op en naast de baan gaat zorgen.
The hulk naar haas, Grosjean naar Williams en kubica er uit.
Ik verwacht Huldenberg naar Haas. Grosjean gaat terug naar Renault als reserve.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).