“Overstap naar Red Bull komt te vroeg voor Albon”

Auteur: , 35 Reacties

De Britse Thai zou dat zelfs zelf in zoveel woorden gezegd hebben...

lachen-baasje

De keuze van Red Bull om hun protegé Alexander Albon na twaalf races in de STR14 rechtstreeks in de RB15 te katapulteren vanaf Spa lijkt een riskante te zijn. Team rode stier vecht namelijk nog een keihard duel uit met team rood om de tweede plek in het constructeurskampioenschap. Momenteel staat Red Bull achter de rode brigade, hoewel superster Max Verstappen meer punten verzameld heeft dan beide Ferrari-coureurs. Je zou dus kunnen zeggen dat de achterstand van Red Bull alleen te danken is aan de matige prestaties van Pierre Gasly in de tweede auto van het team. Dat is een puntje van zorg voor Red Bull, want aan het eind van het jaar kan die tweede plek zomaar een miljoen of tien opleveren.

Cynici kunnen zeggen dat die tweede plek er sowieso niet inzat als Red Bull vast had gehouden aan PG10. Die zou zich dan namelijk nog flink moeten verbeteren in de tweede seizoenshelft, iets wat afgaande op zijn laatste races (met uitzondering van die in Engeland) als een donderslag bij heldere hemel zou komen. In dat opzicht heeft Red Bull dus ‘niks te verliezen’. Of toch wel? Sky Sports verslaggever Ted Kravitz klapt uit de school over een gesprekje dat hij in juni had met Alexander en denkt dat de switch weleens te vroeg kan komen voor ‘m:

I’ve been thinking about a then-hypothetical discussion I had with Alex on this very subject when we were out filming a feature in London with him at a Thai restaurant and Buddhist temple in early June. I won’t give away what he said, but I believe the move is too soon.

Hoewel de voormalig maker van het inmiddels afgeschafte Ted’s Notebook niet in detail wil ingaan op wat Albon gezegd heeft (oooooh, intrige), heeft hij wel zijn eigen bedenkingen over de switch:

He’ll have Spa, Monza, Sochi and Abu Dhabi as four of the remaining nine tracks that he knows and while you could argue he didn’t know China and he still managed to score points there after crashing and not taking part in qualifying, that was in a team where there is less pressure and where he already knew the environment. He’s going to be going to some tracks he doesn’t know, with an engineer he doesn’t know, with mechanics he doesn’t know, driving a car he doesn’t know and be expected to do better than Gasly, who knows all those tracks.

Zit op zich wel wat in, die Alexander wordt wel in het diepe gegooid door Der Helmut. Gelukkig heeft ‘ie zijn zwembroek al aan.35 reacties

Ted’s notebook is er nog altijd, hoewel niet meer ieder weekend.
@volvaudi: mjah het zou verdwijnen en toen weer niet en misschien toch wel. Ik keek het eerst wel altijd maar weet eigenlijk niet waarom want ik graaf ‘m eigenlijk niet zo. Hij doet nou wel Ted Talks bij de W Series…
@jaapiyo: Doe mij Will Buxton maar met Paddock Pass.
@suzikubelona: ja dat is wel oké. Meestal wel een beetje te lang na de race op jijbuis. En hij kijkt nooit recht de camera in. Beetje zoals die journo in de Senna docu van Kapadia. Maar goed, wel beter dan Jack.
@jaapiyo: niks mis met jack toch?
@suzikubelona: Buxton loopt teveel in keurslijf van de F1 organisatie. Doe mij Ted maar, die is kritischer.
Ik verwacht er niet teveel van. Als het constructeurskampioenschap echt heel belangrijk is dan hadden ze alonso moeten nemen…..
@mark997gt3: Alonso heeft bij RBR en al helemaal bij Honda niets te zoeken.
@mark997gt3: Niemand wil Alonso meer in zijn team hebben, maar dat wordt uit respect niet hardop uitgesproken.
@mark997gt3: Alonso? als er een coureur door de mand is gevallen dan is het die Spanjool wel met zijn grote bek.
@toniominestrone: Ah, de man met verstand van F1, zo te lezen.
@skinny058: zeker, volg het pas een jaar of 40, en inderdaad Alonso die in zijn hele loopbaan geen team naar een hoger plan heeft weten te tillen, bij Renault kwam het verwende nest in een opgemaakt bedje waardoor hij mede door gebrek aan concurrentie 2 titels kon pakken, that’s it.
@skinny058: zeer zeker, noem eens een team op welke door Alonso naar een hoger plan is getild?juist geen, bij Renault kwam hij in een opgemaakt bedje waardoor hij bij gebrek aan 2 titels heeft weten te bemachtigen, voor de rest bestaat zijn carrière uit verkeerde keuzes en controverses, ligt nooit aan de Spanjool maar altijd aan diens bolide, teammaat of teammanager, misselijkmakend persoontje.
@toniominestrone: gebrek aan concurrentie
@toniominestrone: Pak iedere willekeurige onboard van Alonso en je zult zien hoe goed hij kan rijden…en daar kijk ik dan vooral naar. De rest boeit me niet zo eigenlijk (alles wat u opnoemt dan). Verkeerde keuzes, ja…maar hij was wel degene die der Grosse Michael van zijn voetstuk stootte na een lange periode van onoverwinnelijlheid. En ik ben een Kimi-fan vanaf het begin.
@skinny058: De jonge Hamilton zorgde bij zijn debuut dat Alonso toch een toontje lager moest zingen, wel of niet geholpen door Ron Dennis.
@mark997gt3: natuurlijk boycot Honda Alonso. Terecht. Maar voor de korte termijn en stand in constructeurskampioenschap zou het een goede zijn. Schat hem persoonlijk hoger dan Vettel in.
Maar zijn tijd is inderdaad geweest. Gaat nooit meer terug komen.
Of hij wint hem gewoon, kan ook natuurlijk…
Ik heb er iig zin in. En gun het die jongen van harte. In de top 6 finishen is het enige wat ‘ie moet doen.
Tuurlijk komt het te vroeg, maar het is ook gewoon te laat voor Gasly. Kan mij niet voorstellen dat Albon het slechter zal doen. Wellicht beter, wellicht hetzelfde. Weet RBR dat ook weer en kan Kyvat 2e rijder worden volgend jaar.
Red Bull gaat dit jaar zeker geen 2e worden. Ferrari heeft een beroerd eerste seizoenshelft gedraaid. En toch wisten ze 24 punten per race binnen te hengelen. Verstappen reed een uitzonderlijk goede eerste seizoenshelft. En wist per race gemiddeld iets meer dan 15 punten te scoren.

RB ligt nu 44 punten achter op Ferrari en moet dus 45 punten meer halen in de overige 9 races. Dat zijn 5 punten meer per race.

Stel dat Ferrari net zo slecht blijft rijden en Verstappen net zo goed als in de 1e seizoenshelft . Het is bijna niet voor te stellen maar goed. Dan moet RB per race 29 punten halen, 5 meer dan Ferrari per race. Dat betekend dat Albon per race 14 punten moet halen. Gasly haalde iets meer dan 5 punten per race. Dan moet Red Bull elke race minstens 2e en 4e moeten worden of iets in die geest. Als dat lukt zou Albon echt een sensatie zijn, Verstappen haalde iets meer dan 11 punten per race in 2016 sinds Barcelona.
@pomoek: gelukkig is het een sport waar vanalles kan gebeuren en geen rekenformule.
@autogedrocht: ja. Zo bekeken kan Kvyat ook nog kampioen worden. Hoeft ie alleen maar alle races vanaf nu te winnen, en Hamilton mag geen punten meer scoren. Maar ja, het is sport, dus het kan.
@pomoek: jij moet toch wel geen leven hebben met zo’n analyses…
@gjvp: ach, zo’n gaat het nu eenmaal.
@pomoek: Red Bull gaat inderdaad serieus punten moeten binnenhalen willen ze Ferrari nog inhalen. Maar hey, stel dat er zich in Singapore weer een dubbele Ferrari crash voordoet en Max wint met Albon 2e en de snelste ronde. Dat is dan direct 44 punten die ze inlopen in 1 race. Natuurlijk is dit als als als en de kans is uitermate klein dat dit werkelijkheid wordt, maar in de F1 kan alles :) .
We gaan het zien…
@jaapiyo: Super eerste zin chef. Als je het hardop zegt dan struikel je over je eigen tong 🙃
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
zoals ik het begrijp heeft Red Bull dit vooral zo gedaan om een beeld te krijgen bij het kunnen van Albon. Nu hebben alle vier de huidige RB-rijders namelijk in de beide auto’s gereden, wat voor de leiding een goed perspectief kan bieden. Ik denk dan ook niet dat Albon direct afgerekend zal worden als hij geen potten breekt. Aan de andere kant: als hij wel goed mee kan komen, dan is het een geniale zet geweest en hoeft er bij RBR niets veranderd te worden. Een win-win, dus.
In onderstaande filmpje is het betreffende interview te zien: hij komt over als een aardige en nette gozer. https://youtu.be/z3OJTIlOkyw
Wat verwachten we nou? Dat Albon eventjes in de 2e helft RB gaat redden? No way, Albon gaat het niet of nauwelijks beter doen dan Gasly. Je kan niet zomaar een onervaren rijder midden in het seizoen in een andere auto gooien en ervan verwachten dat hij podiums gaat pakken.

Dit is gewoon maar wat proberen van RB. Ze weten dat Gasly het niet kan, Kvyat idem dito, en Albon zeer waarschijnlijk hetzelfde. Voor volgend seizoen moeten ze echt gaan shoppen bij andere teams voor een 2e rijder die dichtbij Max kan komen. In hun eigen poule gaan ze dat niet bereiken.
Red Curry Racing
Komt helemaal goed met Albon.
Nooit Verslappen overschatten, nooit een Thai onderschatten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).