“Alfa knoeide met video Stelvio op de ‘Ring”

Auteur: , 30 Reacties

Zou het SUV-record op de Nürburgring dan toch niet naar Alfa Romeo gaan?

Qua credibility hebben de Italianen de schijn wellicht een beetje tegen. De talloze nieuwe modellen die intussen al gepresenteerd hadden moeten zijn hebben we nog niet gezien en in 2018 moeten per jaar 400.000 auto’s worden verkocht. Pak nog een Campari, Sergio…

Onlangs meldde Alfa Romeo trots dat de Stelvio Quadrifoglio het ronderecord voor SUV’s op de Nürburgring aan diggelen heeft gereden. De bijbehorende video werd het web op geslingerd en dus kon iedereen met eigen ogen zien hoe snel de Groene Hel door de Stelvio Q werd afgeraffeld.

Probleem is dat er nogal wat mensen zijn die exact weten hoe een rondje ‘Ring eruitziet. Het valt hen dus ook meteen op als er in de video verdachte zaken zitten die er niet horen. Denk aan een knipje op een vreemd moment. Of twee knipjes.

Op twee momenten in de video verspringt namelijk kort het beeld. Zodra de video verdergaat is de Stelvio een stuk(je) verder dan voor het moment van de knip. De tijd verspringt echter niet. Wie het naadje van de kous wil weten en zelf de authenticiteit van Alfa’s video wilt checken kan terecht bij de mannen van Bridge to Gantry.

Een video met de Stelvio checken waar sowieso niet mee geknoeid is? Onze rijtest vind je HIER.

Dank aan Björn voor het tippen!30 reacties

Dat verstaan ze dus onder sjoemelronde 😊
Ah joh, Berlusconi kwam ook jarenlang weg met een beetje valsspelen. Italiaanse cultuur, niet te serieus nemen allemaal :)
@granlusso: ik mis alleen de afleiding dmv één of meerdere lekkere Italiaanse meiden… Mag natuurlijk ook niet meer
@davelepeef: Nee, die zijn allemaal op een Bunga Bunga feestje.
Kan ook vanwege artistieke reden zijn dat er wat creatief wordt geknipt en plakt in een filmpje. Het filmpje alleen is toch niet hét bewijs, lijkt me?
@phrank: precies dit. Filmpje maakt echt niets uit lijkt me. En volgens mij las ik laatst een artikel over dat recordpoging en op de Ring altijd worden geverifieerd door de officials daar? Lijkt me dus dat dit record gewoon geldig is, alleen de videomontage wat heeft lopen prutsen.
@timmix: Er is niet altijd een officieel iemand aanwezig voor de tijdwaarneming. Dit was bij het record met de Porsche wel zo. Geloof dat Misha @flowmotion er ook over vertelde in zijn vlog.
@phrank: neem dat dit gewoon met apparatuur wordt gemeten inderdaad. Voordat je de naam van de Ring mag koppelen aan prestaties van je eigen merk…
@phrank: Het is een goede gewoonte van fabrikanten om hun records met een video te bewijzen/ onderbouwen aan ons, het publiek.
Een video zegt ons nu eenmaal meer dan één of andere official met een stopwatch.
Door te gaan spelen met de beelden doen ze hun eigen harde werk dat zo’n record mogelijk maakt tekort. Het geeft onnodig ruimte aan critici om vervelend te doen.

Jammer.
Alsof het mij zou boeien hoe snel mijn SUV over het circuit gaat. Daar koop je (in mijn optiek) helemaal geen SUV voor.
@hight96: dat kan je dan over elke auto zeggen. Boeit het mensen hoe snel hun amg over de ring gaat?
@rolov: DAT KUNNEN WE BETER AAN MAX OVERLATEN.
Dus toch!!!! Italianen hebben er schijnbaar lol aan om de boel te besodemieteren. 20 sec penalty voor Alfa.
Ah. Een Italiaan met Duitse software..
@pa045: JA ,DUITSE SJOEMELSOFTWARE!
@smart2000: alles OK jongen?
Mag zo’n plaat trouwens? Ik dacht dat dat onder ‘showplaat’ valt en niet mag?? Of wel?
Zal allemaal wel, waarschijnlijk gewoon de video van een paar rondes tot 1 filmpje ge-edit? De tijd van de Giulia Q was ook gewoon waar, dus het lijkt me heel sterk dat ze gesjoemeld hebben. Zeker gezien de marge die ze qua tijd nog hadden op de Cayenne en SVR…
Een SUV op de ring, who cares wat die doet qua rondetijd. Allang knap dat die dingen niet omrollen in een scherpe bocht. Was leuk geweest voor AR maar sjoemelen moeten ze aan de duitsers overlaten
Of ze hebben de beste secties van 2 ronden samengegooid?
Als een van de 3 duitsers dit hadden gedaan,waren er meer als 100 negatieve reacties geweest!
@dijan: ja vooral vag. Nu alfa het doet is er niks aan de hand.
@dijan: Zegt de man die Forza filmpjes voor waar aanneemt…..
Ik vind t al knap dat zo’n Italiaan t een hele rond volhoudt. Hij wordt natuurlijk wel steeds lichter aangezien er gedurende een ronde steeds meer afbreekt -en valt.
enorm schitterend hahahaha
Dit maakt een hele week van flauwe grappen helemaal goed!
Hoe zielig ben je als je met zo een onzin knoeit. ik kom er gewoon recht voor uit dat ik waarschijnlijk ooit 1 van de traagste tijden op de Ring gereden heb hahahaha
Als dat ding schijnbaar zo fantastisch is, waarom zie ik ze dan nooit rijden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).