Alfa Romeo 4C crasht hard in Woerden

Auteur: , 67 Reacties

Een bestuurder van een zwarte Alfa Romeo 4C verloor de macht over het stuur en klapte frontaal op een tegenligger.

Alfa Romeo 4C crash Woerden

Op de Europabaan bij de afrit van de A12 bij Woerden ging het gisteravond hard mis. De bestuurder van een Alfa Romeo 4C heeft waarschijnlijk te hard gereden waardoor hij in de bocht de macht over het stuur verloor. Hij schoot over een vluchtheuvel en kon een tegemoet komende Toyota Verso niet meer ontwijken.

Het gevolg: een flinke ravage en vier ontplofte airbags. Beide bestuurders zijn gewond naar het ziekenhuis afgevoerd. De auto’s zijn beide total loss. Een video van de ravage check je hier.

Via Woerden.tv67 reacties

Hoop dat niemand blijvend letsel heeft.
Uiteindelijk is ook een alfa 4C slechts n brok metaal
@bartteeuwen: was t geen vezel?
@dampu020: you snap what i mean
@bartteeuwen: jammer toch? Dat soort auto’s
Wil je gewoon tegen komen onderweg….
@denniz: Maar je wilt niet tegen dat soort auto’s komen… 😉
@denniz: Maar je wilt niet tegen dat soort auto’s komen onderweg… 😉
Achterlijke sukkel dat het is!
@cpp1: alsof jij nooit is een keer een zware voet hebt…
@2fast4you: Dat zal weinig uithalen als je een suzuki swift 1.0 met maarliefst 50 pk mag rijden!
@bakfiets91: hahaha, ja droom je daarvan jongen, van een Swift…? Kan ik me goed voorstellen als je op je 24e nog in de bakfiets zit.

Hey, veel pret in je bakfiets straks als je van school komt 👶🏼.

@cpp1: Ik zie werkelijk niet waar ik geschreven zou hebben dat ik droom van een swift. Hmmm, rijd je dat een Dacia Dokker misschien? Je maakt me wel nieuwsgierig hihi…
@bakfiets91: ja klopt helemaal..in 1 keer goed, een verschoten rode…bijna roze dus. Prachtig ;p.

En heb een rs4 b5 (2e eigenaar 116.000km, 442pk/ 578nm), een Saab 9-3t cabrio, een 77er golf 1 van de eerste eigenaar gekocht, eerste lak, geen roest geen krassen, perfecte staat. Voor dagelijks gebruik zakelijk een e91 lci 320d touring.

Back on topic, het interesseert hier verder niemand wat voor auto’s men heeft, want dan krijg je direct naar je hoofd geslingerd dat de wekker straks wekker gaat of iets dergelijks. Want men denkt dat hier voor het overgrote deel alleen maar mensen zitten die maar wat kletsen en een fiets rijden. Maar er zitten wel degelijk liefhebbers met een leuke auto(s) dus.
@cpp1: ”het interesseert hier verder niemand wat voor auto’s men heeft” precies ja
@bakfiets91: daarmee wilde ik zeggen dat veel mensen niet “geïnteresseerd” zijn in andermans bezit…vanwege het feit dat men het wellicht niet zo goed kan hebben dat anderen een aardige (in dit geval) auto hebben. Maar goed, vind het zo onderhand wel gezegend…de mazzel :).
@2fast4you: De openbare weg is nu eenmaal geen racebaan. Tuurlijk rijden we allemaal wel eens lekker door, maar je moet goed weten wat de grenzen zijn in specifieke situaties. Als je op een dergelijke manier de macht over het stuur verliest ben je 1) simpelweg incompetent of 2) heb je gewoon veel en veel te hard gereden op een plek waar het niet kan. Een combinatie van beiden kan natuurlijk ook.

Verkeersregels bestaan niet voor niets. Om ervoor te zorgen dat het allemaal in goede banen wordt geleid op de weg dient men zich dus ook aan die regels te houden.
@germancarsftw: heb jij geen kilometers boter op je hoofd met germancarsftw avatar?
@nord: Ik ben een groot liefhebber van Mercedes, BMW en Porsche (het overige deel van de VAG-groep is bij mij sinds dieselgate sterk in aanzien gedaald). Dat was ik misschien nog wel meer toen ik me 4,5 jaar geleden aanmeldde als geregistreerd gebruiker. Dan moet je opeens een naam verzinnen, en de keuze was voor mij als 15 jarige dan ook snel gemaakt.
@germancarsftw: amen _O_

Ik probeer dit ook weleens uit te leggen hier maar dan wordt he de grond in getrapt door
1: jonge stoertjes die de weg als een racebaan zien en nog niet doorhebben dat 1 fout fataal is voor hemzelf of (veel erger) voor een ander
2: tokkies die zich toch nergens van aantrekken, die zijn simpelweg te dom om dit te begrijpen
3: selfmade racespecialisten die denken het allemaal wel te begrijpen.

Veel mensen hebben niet door dat je constant in een doodskist rondrijdt die bij elk foutje van jou of een ander gewoon dicht getimmerd kan worden en onder het maaiveld geplaatst kan worden. Ik rij 50k km per jaar en wat ik toch elke dag weer meemaak is dat mensen niet bewust met autorijden bezig zijn, of in ieder geval de gevaren niet zien, zoals in dit geval….
@87sandyd: applaus!
Inderdaad, neem je verantwoordelijkheid. Iedereen kan fouten maken, maar probeer heb te beperken door niet je auto als badkamer/computerkamer/telefooncel/speelhoek te gebruiken.
@koeckenbacker: en dat is pas het begin. Hoeveel mensen ik weleens half in slaap zie achter het stuur, hoeveel gewoon niet bezig zijn met het tussen de lijntjes rijden.

Er zijn genoeg mensen die het nut van een knipperlicht nieteens zien. Je kan echt ongelukken voorkomen door even aan je hendeltje te trekken (dit klinkt heel fout, jaja)Ik snap niet waarom dat nou zo’n moeite is. En zo zijn er nog 1000 voorbeelden.

Ik zeg hiermee echt niet dat ik de beste chauffeur van Nederland ben. Maar zodra ik in de auto stap ben ik bezig met autorijden, met niets anders. Ik kijk constant in de spiegels om te zien wat er om me heen gebeurd en hou me gewoon aan de geldende snelheid, zo moeilijk is het allemaal niet
@2fast4you: ja klopt, en dan gebruik je je hersenen(als je die hebt) en doe je dat niet op de afrit van een snelweg over een kruispunt, met zodanig hoge snelheid dat je het overige verkeer in gevaar brengt.
@2fast4you: nee niet echt nee. Na mijn halve kamer te hebben behangen met bekeuringen en 2 keer te moeten voorkomen, leer je dat wel af kan ik je zeggen!
@cpp1: Watch out, we’ve got a badass over here!
Zonde
Kan gebeuren. Jammer dat hij ook een ander heeft geraakt. Maar ik snap het probleem niet. Als je hard wilt rijden kan het fout gaan, logisch. Kan de beste overkomen.
@clarkson:
dat je ’t probleem niet snapt is juist het probleem.
@super: Ik word wel eens een slapende hond genoemd.
@clarkson: Het probleem is dat de bestuurder van de Verso niet heeft gevraagd om dit ongeluk. Als de 4C-rijder zich normaal had gedragen, dan had de Verso rijder gewoon lekker naar huis gekund en was er niks aan de hand. Hard rijden kan gevolgen hebben ja, als jij je eigen auto om een boom heen vouwt is dat inderdaad jammer en hopelijk ben je dan nog in staat er een les uit te trekken als je niet al tussen 6 planken onder de grond ligt. Andere mensen meenemen in die gevolgen vind ik echter hoogst egoïstisch. De 4C-rijder heeft zeer waarschijnlijk niet het doel gehad de Verso opzettelijk aan te rijden, maar toch: Als je je graag een Max Verstappen wil voelen, boek dan een trackday. Ga niet de chef uithangen op de openbare weg en met je gedrag anderen in gevaar brengen.
@germancarsftw: Lees is goed wat ik schrijf voordat je mij gaat afbranden. ”Jammer dat hij ook een ander heeft geraakt.”
@clarkson: Maar eerst zeg je wel ‘kan gebeuren’. Tuurlijk kan het gebeuren, maar ik vind niet dat je daarmee de ernst van de zaak kunt bagatelliseren. Als de crash plaatsvond als gevolg van externe omstandigheden (nat weer etc.) vind ik het wat anders, maar doelbewust te hard rijden en daarmee anderen in gevaar brengen vind ik niet een gevalletje ‘kan gebeuren’. Dat mag in mijn ogen niet goedgepraat worden.
@germancarsftw: Doelbewust te hard rijden, ja dat heeft hij gedaan. Maar ik neem aan dat hij niet doelbewust iemand in gevaar heeft gebracht. Natuurlijk was dit voorkomen als meneer rustig had gereden. Maar het natuurlijk nooit zijn bedoeling geweest om de auto te crashen, of in iemand anders zijn auto.
@clarkson: Doelbewust iemand in gevaar brengen, dat heeft hij inderdaad niet gedaan. Meneer heeft geen opzet gehad op het gevolg, want het lijkt me sterk dat je wil dat je samen met een andere automobilist in het ziekenhuis belandt, terwijl de sportwagen waar je zo hard voor gewerkt hebt binnenkort waarschijnlijk terug te vinden is bij autosloperij Altijd Raak.

Maar meneer heeft wel met opzet te hard gereden. Als je (veel) te hard rijdt neemt de kans op een ongeluk exponentieel toe. Wat je zelf al zegt, dit alles had voorkomen kunnen worden als meneer een gangbare snelheid gehanteerd had. Hij heeft dus door het te hard rijden het gevolg in werking gesteld. Ik hoop dus dat deze manier er wat van leert en de volgende keer de consequenties van zijn daden beter kan overzien.
@clarkson:
als ik met mijn ak-47 in het rond schiet vallen er ook wel eens onbedoeld doden en/of gewonden, is niet de bedoeling uiteraard, maarja, kan nou eenmaal gebeuren.
@super: Dan ga ik toch voor de alfa die op me af vliegt. Zo’n ak47 vind ik maar niks.
Hey deze heb ik laatst nog zien staan.
@robinthecarguy: Stoer
@bakfiets91: vond ik nou ook
@robinthecarguy: wil je nu een sticker?
@bakfiets91: hij wilt een kusje, want dit artikel deed pijn
Wat jammer van die Verso zeg!
De Toyota heeft er toch een stuk minder last van dan de Alfa. Koplampen werken zelfs nog. Even bumper recht maken en gewoon naar huis rijden dus.
@celicatwincam: ik gok dat er wel wat meer beschadigd is dan dat, maar tis maar een gokje
@robinthecarguy: sarcasm is a bitch;)
@celicatwincam: even het artikel lezen voor je reageert
‘De auto’s zijn beide total loss’
@jobberns: dat is een invulling, alleen een taxateur/reparateur kan bepalen of een voertuig totall loss is. Lijkt mij nu niet dat deze ter plekke aanwezig waren.
@celicatwincam:
denk dat de koplamp aan de rechterkant het niet meer doet…
Bekijk anders de video even @super: !
@celicatwincam: Van de 4C doen de alarmknipperlichten het tenminste nog. En dat kan je nou van die Toybota weer niet zeggen… ;)
@potver7: Omdat die Toyota geen reden voor paniek ziet:) Die stapt dadelijk weer in en rijd aan, de Alfa bestuurder weet dat ie nog 3 weken op de ANWB moet wachten. . .
@celicatwincam: enig idee wat “twin cam” eigenlijk betekent? Als je dat dan toch aan ’t opzoeken bent, google dan ook meteen even wanneer Alfa dat al in massa produceerde….
-edit: nutteloze bijdrage, probeer een beetje normaal te reageren svp-
Altijd weer die Toyota rijders,het zou verboden moeten worden!
@toniominestrone: Inderdaad, helemaal met je eens. Wat een top reactie weer! Ga zo door
Toch best zonde.
De verkoopadvertentie kan ook gesloten worden; http://ww3.autoscout24.nl/classified/277104879?asrc=st|as
@sergedutemps: Weet je zeker dat het dezelfde is? Want die advertentie is van een particulier die in Maastricht woont. Niet dat het onmogelijk is dat diegene gisteravond in Woerden was, maar toch.
@berlinetta: Is dezelfde, de eigenaar was voor een zakelijke afspraak in Woerden.
@sergedutemps: Ik vraag me af wat hij onder “normale gebruikssporen” verstaat.
Waar zijn alle reacties over dat meneer ze rijbewijs moet inleveren omdat hij willens en wetens door te hard rijden andere weggebruikers in gevaar brengt.
@jeanclaude: meneer rijd een Alfa 4C en heeft dus per definitie een bepaalde mate van smaak en verstand. Laat eerst alle VW/Audi/Volvo rijders die te hard rijden hun rijbewijs maar inleveren dan is er zoveel ruimte vrij op de weg dat de maximumsnelheid omhoog kan.
Zelfs gecrashte 4c’s zien er mooi uit..
Voor de liefhebber deze auto staat te koop! http://ww3.autoscout24.nl/classified/277104879?asrc=st|as
@rbngrt: oh iemand was me al voor… *edit knop*
Jammer een mooie wagen die om zeep is….
Volgens mij is het de 7-ZSL-50.
Heb ‘m regelmatig op de A12 gezien, de eigenaar zwaaide kortgeleden nog enthousiast toen ik m’n duim opstak. Hier een paar video’s van de 4C in betere tijden: https://youtu.be/xim_d2kbOd0
@berlina1750: wel eerst goed kijken ventje; is niet de 7-ZSL-50…
Wat is dat toch met het internet, niks zeggende mensen denken dat hun mening er opeens toe doet! ( zie bijna alle post hierboven) de alfa bestuurder heeft niks aan jullie oordeel. Hij zal volgende x echt wel btr opletten. Dus nu kunnen jullie lekker verder gaan huilen over het lelijk gemaaide gazon van je buurman #Nederlanders

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).